Monday, May 21, 2012

akhirnya...... dapat jugak merasa burger bakar kaw kaw

salam utk semua......
mai sini cepat...... burger bakar kaw kaw baik punya dah siap...... he3....dengan kepayahan mencari lokasi , kesesatan yg berlarutan dan kelaparan yg mencenkam..... akhirnya burger bakar kaw2 dapat jugak remy and pren tawan.....he3....
Rintitan perjalanan yg berliku.......he3..... sebenarnya remy tersesat hari tu... maklumlah... tak biasa..... nak harap kwn yg lain ,pun sama jugak......sebenarnya dari rumah remy ke puchong utama tu tak jauh pun...... tapi disebabkan gps remy mengong hari tu... dah set cantik2 ke carrefour puchong...... tertiba jer terset ke carrefour lain...... sampai ke subang jaya dia punya map..... he3.... nie kawan remy ler nie...... set balik tapi mungkin remy terpilih lain punya carrefour.... biler remy sedar dah sampai ke IOI mall... something is wrong somewhere he3.... tgk balik gps..... dah sah!!!!
Nak tak nak kena ler patah balik....layan jer jem yg tak hingat kat u-turn puchong tu......akhirnya setelah 1 jam setengah bertarung dari rumah ke situ .... sampai jugaklah remy kat lokas makana food court nie.....padahal kalau ikutkan tak sampai 1/2 jam pun.......he3.
nasib baik parking ok dan Q mlm tu tak beberapa panjang.... Tapi turn nak dpt burger tetap 1 jam.....he3.....
nak merasa punya pasal kan...... teringin biler burger bakar kaw2 diperkatakan.....

pada remy..... oklah..... sedap tapi tak boleh ler selalu....rege  boleh tahan......lagi satu... takut naik pulak kolestral nanti......remy pekena double happines mlm tu.....rm 16.50... oklah...walaupun jenuh jugak nak habiskan...... sebab perut dah kembung ngan angin dan juga air...he3.... remy suka patty dia.... masih moist dan sedikit sedap dari quarter pounder. cuma cheese dia ngan mayonnaise ade kureng sikit.....mungkin berlaga ngan hangit kut..... he3 tapi tetap ohsemm pada remy......
lepas nie boleh ler remy repeat lagi sebab dah tahu lokasi nyer.... tak payah nak pi wangsa maju......
enjoy your burger !!!!

P/s:- lupakan date pada pic gambar.... tuan punya camera tak hapdek sungguh.... ada ker tahun 2007.....weyyy , remy kechik lagi ler masa tu..... pic nie malam ari jumaat lepas tau....18 may !

27 comments:

Citra NaniZam said...

katanya sedap giler berger kaw ni ye.. beratur pon panjang.. hmm bila lah kak citra nak rasa ni.. :)

remyhazza said...

kak citra....
dah cawangan kat puchong nie , boleh ler pi selalu..... nk beratur pun tak panjang sangat.....

sis92 said...

bila nk bkk kat jb..huhu

diana said...

poskan kat akak satu..:p
jauh la nak pi..

LaLa mhdnor said...

lala selalu gak pi puchong dgn ioi mall tu, tapi x pernah pulak sampai sini :)

pinkcolour82 said...

waaa,,,meriahnye...PUCHONG????tak pnah tengok plak tempat nie.mitok sikit BURGER tueeeeeeee,,,terliur :-)

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

uwaaaaaaa geram nye!! nape jaoh sangat..teringin nie ad0ooii

Asyiqin Haulisah said...

sedapnya. kat area gombak ada ke?

Eera Shera said...

mahalnye..skali skala boleh la..pe la rasa burger bakar ek

remyhazza said...

sis....
kena buat permintaan tambah cawangan....he3

remyhazza said...

kak diana...
takde masaalah , tapi dijamin sempat mkn ker ???? takut abg pos yg tibai dulu.....he3

remyhazza said...

lala..... dekat ngan carrefour puchong... carrefour belah kiri terus jer... dlm 800 meter belah kanan ada lokas makana food court...tepi jalan jer,....

remyhazza said...

pink....
kat puchong utama..... depan sikit dari carrefour......

remyhazza said...

cik eyla.....
he3..... kalau nak kena pi sini ler.... tak pun kat wangsa maju...

remyhazza said...

asyiqin.....
kat wangsa maju ade...seksyen 2...
tapi kat situ beratur panjang.....

remyhazza said...

eera...
betul tu sekali sekala jer....
yg paling murah rm7.50
kalau yg mcm pic ngan awek tu... rm10.50.... burger with patty ngan bacon plus cheese...

LiNda said...

remy, puchong tu area mane kedai dia. linda dari sunway dah x jauh kot. Hihi..nak try le ahad ni gi mkn burger bakar

Zarul Umbrella said...

wow menarik sungguh burger ni..akan dicuba

misz_eyza said...

alahai tertemgok benda yg menyelerakan pulak nie eheh...tapi rega dia blh tahan mahal jugak ekk...

remyhazza said...

eyza....
betul tu.....
nak blanja org kena fikir byk kali....he3....

NasZ said...

wah..harga boleh tahan mahalnya. huhu.

saya makan mcd je la. hehehe.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

maszull said...

assalamualaikum remy...wah !!! besarnya burger tu mesti kenyang bila dah berjaya menghabiskannya...

remyhazza said...

nasz....
remy pun cuma teringin nak rasa jer.....nak pi selalu...huh!!! pokai

remyhazza said...

mama...
he3...memang kenyang..... sedabak....

My Life's Journey said...

wahhhh kalau mcm ni ..umi pun nak try ..kalau bang remy kate sedpa ..sure sedap tu .. lapa laa bang ..uhuk3

remyhazza said...

umie....
takak abg remy semua sedap......
susah nk jumpa yg tak sedap....he3

nie masak apa utk en abah hari nie????? burger bakar ke......

Sheikh Papa-NtiQ said...

Hi....saya baru jer upload pics dalam blog masa makan ngan famili kat Burger Kaw Kaw branch Puchong. Memang betul ramai orang. Masa tu takde kasik nombor so kene la beratur...
Senang2 tu jengok la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com konsep pasal makan jer 100% takde topik lain.
Kalu sudi tu follow yer blog saya TQ, TQ, TQ

 

Template blog ilham dari alif ismail