Tuesday, May 15, 2012

Dark shadows...... best dan kelakar.....

Salam utk semua.......
semoga berbahagia hari nie...... jom kita jln2.........
eh eh... nak kemana tu....?
mana lagi.... join the club with remy lah......
geng kaki wayang......
kalau nie remy nak crita pasal satu lagi muvie ohsemm yg remy tgk hari minggu aritu......
Dark Shadows kat GSC Alamanda.....best sangat.....
remy dari dulu suka tgk filem2 yg triller dan mystery dari tim burton nie...... kebanyakan filem2 arahan tim burton ada style tersendiri..... dan semestinya sinonim dgn Johnny Depp...
lelaki mystery hollywood......tak kisah lah animasi atau filem.... memang remy antara penggemarnya....
oklah.... berbalik pada cerita dark shadows nie..... jln crita muvie nie simple jer..... kisah dendam cinta tanpa kesudahan.......
kisah bermula bagaimana barnabas collins bersama keluarganya membinar empayar collins port yang megah disatu masa dulu.....
akibat dari  cinta yg ditolak antara barnabas dan angie ( org gaji ).
Angie telah membunuh parent collins dan menyumpah collins sekiranya jatuh cinta bersama wanita lain..... wanita tersebut berakhir dengan kematian..... akibat dari kekecewaan barnabas telah membunuh diri tetapi tidak berjaya kerana telah disumpah menjadi pontianak.....
Barnabas Collins akhirnya ditangkap kerana fitnah dan ditanam hidup2 tetapi telah muncul kembali selepas 200 tahun.....pada masa inilah kejutan budaya yg membuatkan jalan cerita muvie nie kelakar2 seram...... he3....barnabas akhirnya kembali ke rumahnya dan bertemu dgn waris 2 collins yg tinggal.... pelbagai karektor yg hidup dibawah satu bumbung...setiap watak mempunyai kisah yg tersendiri......
Dgn bantuan bersama . mereka cuba membangunkan kembali collins port yg mana pada masa itu telah dikuasi oleh angie bay ( Org gaji yg tak mati2 sebab dia kan ahli sihir ) persaingan bermula dan angie sekali lagi cuba menghancurkan collins port dan juga keluarga Collins......begitu jugak dgn kisah cinta nya yg tidak berkesudahan........perbagai usaha utk mendapatkan  barnabas kembali......nie mesti stock cinta mati.......he3
Nak tahu kesudahan muvie nie..... tu kena pi tgk sendiri ler..... tapi remy memang suka muvie nie...... menarik jln cerita, kelakar2 seram dan yg paling best costum2 dlm crita nie......
cuma satu yg remy nak ingatkan....... ini untuk tontonan 18 tahun keatas...... sebab ada adengan2 terlampau yg kelakar..... nak kata kotor sangat tak adalahlah..... cuma tak sesuai untuk kanak2.....
banyak pulak yg dia tanya nanti.....
So selamat menonton...... best dan ohsemm pada remy!!!!!

31 comments:

My Life's Journey said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaa bestnya ..rasa nak gi tengok la bang remy ...puyooo

remyhazza said...

umie..... dah kawen leh ler pi tgk crita nie....tapi jgn tiru aksi dlm crita nie........he3

sis92 said...

wah tengok gamba2 nya pon dh rasa menarik..

Zarul Umbrella said...

akan pergi tgk

NasZ said...

Macam best je. hehehe. nantilah nak tengok.

From,

Nasz

http://www.mohdnaser.com

remyhazza said...

sis.....
memang menarik... suka tgk baju2 dieorg... ala hippie pun ade....

remyhazza said...

abg zarul.....
mesti suka punya....
buat sapa2 yg minat tim burton punya story ler....

remyhazza said...

nasz.....
ok lah crita dia......
kelakar2 seram.....
tak menakutkan pun.....

LidiaSuraya said...

ewahhhhh nie rasa nak terjoin tengok this film nieeee. mesti ada unser lawak lawak kan?

Kancil 8349 said...

cantik...

LiNda said...

Best ke, linda tgok avengers je semalam

remyhazza said...

lidia...
ade 2....
lawak dulu2......he3....
ye lah kalau dah 200 tahun terkurung......

remyhazza said...
This comment has been removed by the author.
remyhazza said...

kancil...he3

remyhazza said...

linda....
avenger tu best cuma panjang dan slow sikit jln ceritanye kan.....

afzalsukasuki said...

hrtu afzal ngn housemate nak tgk muvie..afzal nak tgk dark shadow tapi hosemate nah tgk nongkrong.selepas buat cabutan, dorg menang.hampa tol

remyhazza said...

afzal.....cian nyer
takpe...masih baru lagu muvie nie....
sempat lagi.....

misz_eyza said...

alahai macam best jer jalan citer movie nie...tapi kena tunggu tayangan kat tv jer la hihi...

baguznet said...

nanti aku try donlod kalo ada, tgk kat rumah lepas tgh mlm. ekekekeke

Ayie Abas said...

sekali imbas bila tgok poster...ada macam adams family...jer..

johnny depp kalau berlakon memang berkesan...:)

remyhazza said...

misz-eyza.....
ala cian nyer.....
lambat lagi tu....

remyhazza said...

baguznet....
bro, tak seram pun crita nie.....
lawak jer.....

remyhazza said...

ayie ...
betul tu... johnny ada karektor yg lain dari lain......
tapi tgk scene dlm muvie nie..ada iras2 adam family....

maszull said...

assalamualaikum remy....wah mcm menarik jer cite ni...:)

diana said...

johnny depp suka berlakon filem2 yang merubah wajah dia kan???

remyhazza said...

BETUL TU MAMA...
tapi tak sesuai utk kanak2....
18sx

remyhazza said...

kak diana... yup
kalau actor hollywood , johnny depp lah yg paling kerap merubah wajah...
charllote the factory
edward the scissor
chocolate factory , alice in wonderland dan lain2 lagi....

Nazri Razra said...

Rasanya tak pernah lagi citer Johnny yang tak best. Dari 21 Jump Street sampai yang sekarang, semuanya ada Umph!

remyhazza said...

abe.... ye betul.....
tak dinafikan.... setiap cerita ada kelainan.....

3no gr33ny said...

wahhh..teringin pula hamba mahu tengok ni

Aien Alien said...

Johnnya Depp kalau ubah wajah memang menjadi ikut karakter wataknya...nak tengok la...

 

Template blog ilham dari alif ismail