Friday, May 18, 2012

wELCOME TO iNDIA....... ENJOY THE MEAL....

Welcome to bangalore , India.........he3
biler masa pulak remy pi india..... kalau abg zarul mungkin ler..... remy pi masjid india pun setahun sekali jer...... nie pulak nak ke Bangalore..... merapu raban jer remy nie.....
sebenarnya remy nak crita pasal Indian workshop semalam...... Autentic indian cuisine special dari Our indian chef..Chef Muthu...... disebabkan Chef Muthu nie org bangalore yg diimport khas utk indian kichen...tu yg remy merapu raban sampai ke india tu....he3.
chef muthu nie pun dah lama berkhidmat kat tempat remy.....bersama2 dgn seorang lagi pembantu dari India jugak iaitu Chef Ajad....tapi nk ckp dgn dieorg kena speking london ler....sebab bahasa melayu dieorg 10% jer...... tak faham sangat.....
oklah... berbalik pada workshop kali nie..... sebyk 10 hidangan baru telah dihasilkan......semuanya selera india autentic cuisine......termasuk dua utk vegetarian meal..... nampak menarik jugak lah...cuma rasa tu kena tanya individu ler...... ada yg suka indian food dan ada jugak yg tak suka.... sebab byk rempah kan..... apa2 pun... remy tetap kena rasa....... ambil berkat supaya tahu camner rasa setiap makanan tu...he3
jom kita lihat apa yg menarik......pada remy.... udang tu jer yg paling best !!!! gedebuk seketul2......
ya lain2 tak menggoda sangat.....remy masih boleh bersabar ....he3
so enjoy the meal.....

24 comments:

Aien Alien said...

makanan yang berempah sedap ni...suka sangat!!

remyhazza said...

aien......
nie mesti hantu kari....

Eera Shera said...

nasi dan elemen kari x dpt dipisah kn hehe

remyhazza said...

EEra.....
Indian Cuisine..... HOt . Spicy....
cam artis Bollywood tu....

diana said...

akak kurang gemar makanan berempah ni..
dah berempah ada minyak pulak..
tak minat..:P)

remyhazza said...

kak diana
he3..... tapi ade jugak yg tak berminyak....
indian rice remy suka..... sebab byk variety...

cinnamon.com said...

mmg terbaik lah..

suka masak kari..kalau nak mkn kari sure cari mamak restoran.

tgok kebersihan dulu la.

kari semlm mmg sedapp.

pinkcolour82 said...

kalau india mesti masakan ada KARI..my PEBERET kari mamak...:-)

LiNda said...

mesti semua makanan brempah kan..sedap. Linda tergoda tengok udang tu...huuu

remyhazza said...

cinnamon...
yg smlm tu memang comfirm lagi sedap..... pekat dan likat...

remyhazza said...

pink....
jom pekena nasik kandar... pergh!!!!

remyhazza said...

linda....
he3... tergoda.....

Cikgu Ma said...

kalo bg resipi pun ok ni..hehehe

remyhazza said...

cikgu ma....
boleh saja.....
nk yg mana satu....he3

maszull said...

assalamualaikum remy...wah nampak mcm sedap jer makanan India ni...:)

sis92 said...

huhu ingat g jalan India tadik
mst banyak guna rempah ratus eak ..

remyhazza said...

mama....
wassalam....nie pure indian chef dan indian cuisine.....
nama masakan pun dah bunyi india.....

remyhazza said...

sis....
semestinya......
lekat hangit bau kari kat tangan.......he3

misz_eyza said...

macam masakan kat restoran mamak jer hihih...

remyhazza said...

misz eyza... namapun masakan indian.... kan sinonim ngan mamak.....
parpu jer tarak !

Zarul Umbrella said...

pergghh bau bawang seh hehehe

remyhazza said...

abg zarul.....
nanti yg nie jugak abg panaskan...... he3

My Life's Journey said...

Hihi kalau bang remy masih boleh bersabar ..tetapi tidak pada umi ..sebab semuanya sungguh meyelerakan umi ..nyam nyammmmm

remyhazza said...

umie.....
lepas kawen boleh ler masak yg pelbagai utk cik abah !!!!!
happy cooking tau !

 

Template blog ilham dari alif ismail