Thursday, May 24, 2012

Sampling day for EVA.........lama nyer !!!

Salam Khamis semua.........
juga salam satu malaysia.......
kali nie remy nak buat entry pasal yummy2 pulak....... sebenarnya hari selasa yg lalu telah berlangsung meal sampling utk Eva Air ( BR )... kapal dari taiwan.....
selama 2 hari remy kena stay back utk sampling kali nie.... memang memenatkan.....hari pertama utk preparation meal dishing dan juga room set-up, manakala hari kedua utk presentation day.....
So remy kena ler masuk awal sikit , susun apa yg patut dan layan segala kehendak org2 dari taiwan nie.....
tapi yg tak bestnya.... sedikit cerewet!!!! tension jugak dibuatnya.....ini nak kena tukar , itu nak kena tukar.....letih pok chik!!!
bila semua dah habis dlm kul 5...ingat dah lega...... boleh ler kemas2 lepas tu...... rupa2nya dia nak buat pricing hari tu jugak.... so nak tak nak kena ler stay.... dealing process nie mkn masa ..... bukan nya senang kalau nak dapatkan budget yg dieorg nak.....selalu mcm tu lah.... kita dah kasi harga cost makanan, tapi ada yg nak deal harga..... kena review satu persatu.... sampai ler semua setuju.....
sesi tawar menawar nie nak tahu sampai kul berapa ???? kul 10 mlm......tau...hu hu hu....bosan nyer menunggu......hajat dihati nak aje remy tinggalkan semua...tapi nk buat camner, remy kan penyimpan mohor2 besar meal presentation room @ tukang tutup pintu ler...... dah remy keje kulikutif..... camtu lah !!! he3
Penat jugak hari tu...... so... jom kita tgk apa yg menarik sepanjang sampling ngan EVA Air nie.......yg penting tetap yummy2......!

29 comments:

Asyiqin Haulisah said...

mmg time lapar gini ramai blogger nak post gambar makanan. hamboi sedapnya.

Eera Shera said...

dessert tu yg paling best..sgt menggoda

sis92 said...

suka tengok sbb kemas sgt

Azhar Zulkafli said...

asyiqin....
sabar tau......he3

Azhar Zulkafli said...

eera.....
cam biasa.... leh pilih mana yg berkenan....he3

Azhar Zulkafli said...

sis...
kena buat cantik2...... kalau tak customer marah...byr mahal2 tapi hasil kureng....

Azhar Zulkafli said...
This comment has been removed by the author.
LiNdaBlogshop said...

cantik...suke tgok desert..:)

Remy hazza said...

linda....
kalau dah suka.... ambil ler..... he3

diana said...

ya ampun...
meleleh tengok kiwi dan stawberry tu..
tak tahan betoi..

Remy hazza said...

kak diana....
kalau tgk buah mesti meleleh..... ari tu mintak kan ???? nie remy kasi ler.....he3

pinkcolour82 said...

saya nak buah2 yg tersusun rapi tue..hehehheheh

fArAh07 said...

ade tisu tak?
nak lap air liur meleleh ni.
pleasee

Terbang Bersamaku said...

sample jer tapi dha nampak menyelerakan...nampak sedap...

Remy hazza said...

cik mala.....
ambil saja... kalau mau satu tray pun boleh.......he3

Remy hazza said...

farah.....
he3...... jgn meleleh byk sangat.... basah blog remy nanti......

Remy hazza said...

terbang bersamaku.....
mai la terbang sini.....boleh curi mana yg berkenan.....he3

baguznet said...

EVA Air ni dari mana bro?

Eza Boom Boom said...

I love food! :) hihi. cantik lah hiasan makanan untuk hidangan tu.. :) awesome^^

pinkcolour82 said...

satu tray????
abeh la cam g2...hahhahaa
tak merasa ler org laing

maszull said...

assalamualaikum remy....wah !!! sedap nyer sampling tu...

Aien Alien said...

lambatnya habis....apa boleh buatkan dah kerja.. sabau jelah bang..


*yummy2 itu semestinya..hehe

Remy hazza said...

baguznet.....
kapal dari taiwan.....
Eva Air (BR)

Remy hazza said...

Eza....
kena buat cantik2 , baru berselera passenger nanti.....

Remy hazza said...

cik mala.....
boleh load balik....... awk save aje pic fruit tray tu...... he3

Remy hazza said...

mama...
wassalam... mcm biasa.....
kena buat yg terbaik....

Remy hazza said...

aien.....
betul tu.....
dari kul 6 sampai kul 10.... duduk tgk dieorg jer...... sure bosan kan.....he3

c'axoera ヅ said...

hahaha mcm tahu² ajer kan org tgh laaaapooooooooo =))

Remy hazza said...

c'axoera...
he3.....
lapar tu kan sebahagian daripada kehidupan......

 

Template blog ilham dari alif ismail