Thursday, May 10, 2012

Adik2 baru remy dah tiba.........

Hi semua...... salam ketemu lagi........
harap2 everybody ok ya......remy jer semput nak buat workshop 3 hari nie...... busy....so so.......apa yg remy nk crita kali nie.....??? jom kita tengok....
Mereka datang dan pergi , begitu juga dgn pertemuan dan juga kenangan.... yg manis akan kekal terpahat disanubari...... mana yg jelik kita letakkan ke tepi.......
lumrah alam adanya pertemuan dan adanya juga perpisahan......

untuk sekian kalinya pertemuan ini dirancang sekali lagi...... bersama sama dgn adik2 baru ku...... sapa lagi kalau bukannya pelajar2 indonesia yg dtg ke tempat remy utk menjalani latihan sambil bekerja...... masih terasa lagi kehadiran febri, chacha , raub , lintang , randy , rangga dan yg lain nya....... patah tumbuh silih berganti......
walaupun bukan org yg sama , tapi rentak perjalanannya masih lagi di paksi yg sama ...... dtg dan pergi selepas tamat latihan sekitar october nanti......

kali ini remy menerima 25 org adik2 comel dari indonesia...... 7 lelaki dan selebihnya perempuan....... cuma yg remy perasan.... yg dtg kali nie...... agak berlainan sikit..... sedikit nakal......tetapi tetap manja cam yg dulu2 jugak... iyelah, kalau dh jauh dari keluarga , dgn sapa lagi  kan..... dgn remy jugaklah nak mengadu nasib.......nak tahu kenapa mereka rapat ngan remy?... sebabnya selama satu hari sewaktu induction, remy kena jaga dieorg full day ...... 
sebelum latihan di dapur bermula...... mereka semua kena attend beberapa kelas terlebih dahulu...... pelbagai info tentang dunia makanan merangkumi hygiene , halal dan juga mcm2 lagi.....dlm seminggu jugak lah......

Cuma hari terakhir adalah hari bersama remy utk introduction to production iaitu tempat latihan mereka..... dan juga pengenalan kepada organisasi...... jadi , kalau dh satu hari bersama mereka..... bermesra dan menyelam hati masing2.... so rapatlah dgn remy.....entah mengapa tertiba jer remy kena induc budak2 training ni kan.....

Tapi sesi bersama remy agak berlainan dari yg lain..... siap ada game dan lebih santai..... tu yg bebudak tu happy jer.....siap ckp napa remy tak bersama mereka sejak hari pertama.....he3....mengong remy nanti nak ajar apa.... kalau bukan part remy nanti... tersalah info mau kena sumpah seranah.....

kalau dulu yg hadir , lebih down to earth.. jumpa cium tangan..... tapi kali nie lebih santai... siap ajar remy lagi nak bersalam mcm mana...... he3.... layan jer la..... budak2 tgh membesar..... paling tua pun 20 tahun..... tapi puratanya semua berumur 16 atau 17 tahun......datang dari pelbagai daerah disekitar indonesia......

jom kita berkenalan ngan adik2 baru remy nie.... kalau ade sapa2 yg berkenan..... habaq mai.......nanti leh join group bebudak nie kat FB......siap pujuk remy join group fb mereka.....
kepada semua, abg ucapkan selamat datang... tuntut ilmu sebanyak mungkin dan kutip kenangan utk dibawa pulang nanti.....
welcome to handaru , gabriel , rizky , rifky , okto , adi dan juga andre......kalau yg pompuan tu lambat sikit nak ingat......dewi , avian dan yg lain2......

p/s: sure lepas nie remy kena buat rombongan cik kiah ke KLCC lagi.......huhuhu.......

26 comments:

LidiaSuraya said...

wahhh ramei nya adik adik... mesti seronok ringan skit keje remy yer... taburkan laaa ilmu... jangan kedekut kedekut k :)

remyhazza said...

LIDIA....
dieorg nie latihan kat kitchen jer.....
bkn section remy... tapi tetap remy kena pantau.....
sebabnya selama 6 bulan nie... remy dah kira cam abg dieorg....

Aien Alien said...

handaru & okto...nama dorang memang unik ek..hehe

remyhazza said...

aien....
he3....
yg handaru tu... remy siap sambung lagi... handaru naruto....
yg okto to.... nama penuhnya oktomi mirja

LiNda said...

muda2 lagi dorang ni ye.. syok la ramai adik2, hehe..

remyhazza said...

linda....
best.... boleh remy buli selalu.....

maszull said...

assalamualaikum remy...wah ramainya adik2 baru remy tu...selamat belajar...:)

My Life's Journey said...

abang remyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy .. mana gambar makanan? lapar ni hihi ..uu lamanya tak kemari laa

waa meriahnya ... ramai nya adk2 abang remy ni ..semuanya cun2 hihi

pinkcolour82 said...

wah,,,ganteng2 belake nie......selamat jadi cikgu EN REMYHAZZA....

remyhazza said...

wassalam mama....
he3....
susah nk kawal semuanya nie....
nakal2 la mama...

remyhazza said...

umie.....
awat....laki hang tk bagi mkn ka...... he3..
tgh syok berhoney moon lagi ker.....
enjoy!

remyhazza said...

pink....
dulu2 nk jadi cikgu tk dapat......he3
skrg bru dpt merasa....

diana said...

gambar last tu dah macam artis kpop pulak..heheh

baguznet said...

nasib la badan... ekekekekeke

remyhazza said...

kak diana.....
budak2 remaja baru nak naik.....
happy jer la...

remyhazza said...

baguznet....
seminggu dua seronok ler.....
lepas nie... hari2 ngadu sakit badan.... penat ler..... he3

Aien Alien said...

err...masa baca handaru pun kita dok terfikir naruto la...kebetulan :D

remyhazza said...

aien... he3.....
nama penuh dia.... handaru dhaneswara

EmpayarUtama said...

Ish teringat masa projek sekolah angkat dulu le Remy. Hehe antara kenangan terindah :)

remyhazza said...

empayar.... betul tu...
zaman dulu ade pelajar2 dari sekolah lain buatkan remy adik angkat.... best !

Ayie Abas said...

memang nama2 umum org2 indonesia adik2 angkat remy yg baru tu...

Nazri Razra said...

Diaorg memang slalu datang trainning kat tempat remmy eh? Lepas trainning, diaorg balik sambung belajar kat mana..?

misz_eyza said...

muda2 belia yer semua pelajar dari indonesia tue?

remyhazza said...

ayie....
betul tu... panjang2 dan terbelit lidah nk sebut....he3

remyhazza said...

abe...
yang ini batch ke dua......
practikal kat tempat remy sampai bulan october nanti.....

lepas blk nie dieorg sambung belajar... muda2 lagi semuanya... dalam 17 ke 17 tahun..... mungkin dari sekolah vocational di sana

remyhazza said...

misz-eyza....
dlm form four kat sini... menengah atas.... nie yg dtg pun dari 6 buah sekolah yg dipilih di sekitar jogja dan jawa tengah...

 

Template blog ilham dari alif ismail