Wednesday, May 9, 2012

pesta buku or pesta kutip hadiah ????

Salam utk semua......
ceria ceriakan hari2 anda.......
moga semuanya hepi2 selalu.......
kali nie remy nak crita kesudahan entry pi mkn kenduri hari tu....
lepas jer kenduri kat rumah bos remy tu.....
kiteorg pi ke pwtc..... nak tgk pesta buku antarabangsa...... satu kemestian tiap2 tahun remy pergi kesana... nak tgk apa yg menarik walaupun penuh sesak dan merimaskan......
kalau dtg sini , tahap kesabaran kena tinggi...... sebab padat dan menyesakkan......
perjalanan nak kesana pun dah sememangnya melemaskan... jem teruk jugak dari titiwangsa nak ke putra tu...... kat area chowkit.... nak tak nak kena redah jugak lah...walaupun hampir satu jam....
motif nyer.... nak langgan buku peberet remy kat situ... senang, takyah pi kedai nak cari... cukup masa dan ketikanya... ade jer kat dlm peti surat kat bwh apartment remy nie...he3.. rasanya dah hampir tahun ketiga remy melanggan majalah maskulin dan juga apartment impiana....
kekadang kwn tertanya tanya napa suka sangat remy nak melanggan kat sana padahal boleh direct order thru magazine jer... sebenarnya melanggan sewaktu pesta buku lah yg terbest !
boleh dapatkan pelbagai hadiah percuma kalau kita melanggan...

Tapi sebelum tu... we all try ler like beberapa facebook dibwh naungan karangkraft dgn harapan.... dapat lucky draw.....
dan sememangnya we all bertuah.... 3 dari kami berempat dapat boucher penginapan selama satu mlm kat tune hotel.....ok la kan.... bukan kena byr pun... just like panpages jer....manakala yg sorang lagi....takde rezeki...... takpe dik... gunakan jer boucher discount tu.... murah jugak kan......he3
kali nie hadiah yg remy dapat tak semeriah tahun lepas...... kalau apartment impiana punya langganan , remy dapat 2 tin kecil cat kaler sherbet.... ok la... leh cat bilik air yg dah kusam tu.....he3.
manakala utk masculin , remy dapat product goodies bag dari Nissan.... antaranya , t'shirt polo , note book , sticker note dan money clip holder 2.... kira ok la... semuanya nissan brand !
disamping itu jugak.... remy sempat sambar beberapa komik animasi dari gempak starz kiosk..... cantik pulak cover komik2 tersebut..... kalau ok , nanti boleh remy beli lagi..... kan kat popular byk jual.....senang nk dapatkan stok.....rege pun tak ler mahal sangat... siap free bag dan juga file logo gempak starz.
ok, enjoy the pic..... walaupun pesta buku dah habis..... next year ada lagi..... jom kita pi ramai2......masa nielah byk buku2 dijual lebih murah dari rege pasaran...... peluang hanya dtg sekali jer....kan !

14 comments:

Domu-kon said...

hehehe... two in one la..dapat buku..dapat majalh..misz domu pun pergi..sempat jumpa faizal tehrani.. :)

Fabulous Me said...

Eh bestnye.. Byk gils dpt hadiah..
hehehehehe sambil2 menyelam :)

Kancil 8349 said...

bestnya...kancil hanya sekali je datang ke sana...time tu kerja jadi Pustakawan...hehehe

maszull said...

assalamualaikum remy...wah !! seronoknya dpt mcm kan...:)

remyhazza said...

domu-kon..
sebab tiap2 tahun remy pi sana.... langgan utk setahun.... dpt goodies
yg best2....he3

remyhazza said...

FM....
macam fm jugak... kena pandai cari peluang.....

remyhazza said...

kancil....
sesekali ok ler..... sebabnya remy tak tahan kalau ramai sangat.... sampai nk jalan pun susah....

remyhazza said...

mama....
best mama.... two in one......
peluang hanya datang sekali....

baguznet said...

baru aku tau ada dpt free gift bagai nie sbb x pernah ada rezeki nak g pesta buku. Biasa layan beli buku kat kedai jer lepas survey kat internet. At least blh bawa anak2 bg dia minat dgn buku

remyhazza said...

baguznet....
betul...kalau last year lagi remy dapat byk..... tak caya bukak link nie....

http://remyhazza-satuperjalanan.blogspot.com/2011/01/kanival-karangkraft-2011-part2.html

misz_eyza said...

wooo seronoknya pesta buku...tenggelam dalam lautan buku jer...jeles dgr citer kengkawan yg dapat pergi sana...eyza nak pergi jauh sangat huhu

remyhazza said...

takpem eyza.... nanti mesti ade kat tempat eyza.... bersabar sahaja......he3

Nazri Razra said...

Agak agaknya bila nak menang kereta pula yer. Boleh pi ronda2 ngan kereta baru

remyhazza said...

abe.... kalau menang... rumah abe ler yg pertama remy singgah...he3

 

Template blog ilham dari alif ismail