Thursday, May 31, 2012

Men in Black #3 ohsemmmmmmm....

Salam utk semua...... bertemu kembali.......
jom tgk muvie baru........yg sememangnya ohsem...
men in black part 3......remy pi nonton ari minggu yg lepas sebelum ke karnival sure heboh..... kat tempat biasa ler.... mana lagi kalau tak kat alamanda...... full house !
Setelah sekian lama menunggu akhirnya part3 muncul jugak....... remy memang enjoy men in black dari mula lagi..... crita kelakar alien dan manusia yg hidup sekali.......cuma lama sangat nak muncul part 3 kali nie... mungkin ade jugak kenkawan yg tak pernah pun tgk part 1 and part 2...... senang crita muvie nie pasal 2 org agent persekutuan yg menjaga kebajikan dan juga membanteras alien2 jahat kat muka bumi.....
kisah bermula bagaimana alien jahat iaitu boris terlepas dari penjara du bulan setelah 40 tahun ditangkap oleh agent kay. Boris kembali ke bumi dan cuma membalas dendam terhadap agent Kay. Yang nie ada kelainan dimana Boris kembali ke zaman silam utk mengubah sejarah yang mana telah menyebabkan agent kay lenyap dari dunia sekarang.
Agent jay yg kebingungan cuma menjejaki agent kay yg tiba2 hilang dan telah disahkan mati 40 tahun dahulu .Jay berusaha agar agent kay kembali seperti sediakala. Akhirnya Jay kembali kezaman silam utk menyelamatkan keadaan. time nie lah seronok sebabnya agent jay bertemu kembali agent Kay yg masih muda dan timbullah beberapa aksi yg kelakar dimana Jay cuba menyakinkan kay tentang siapa dirinya dan juga niat jahat boris......
akhirnya mereka telah berjaya dan tapi amat mengejutkan kerana dipengakhiran cerita telah terbongkar siapa sebenarnya Jay pada kay....nak tahu apa dan kenapa tu kena tonton sendiri......
tapi part last memang touching pada remy.......rupa2nya.......
sememangnya filem nie pada remy best.......penuh aksi, alien yg comel2 , kelakar dan special effect yg very the marvelous!
teringat alien yg hendak dibuat sup tu...... sweet sesangat !
so jom pi tgk wayang......
minggu nie remy nak tgk snow white and the hushman pulak.......
mesti ohsemm......

35 comments:

Aien Alien said...

ngehehe..esok nak tengok :D


MIB lepas2 memang dah tengok...yang ni lama sangat akhirnya muncul juga.

NasZ said...

wah...macam best je. last tengok movie avengers. huhu.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

Ayie Abas said...

MIB 1 dan MIB 2 ayie dah tgok lama dulu...x sangka akan ada sekuelnya setelah sekian lama... :)

diana said...

dah lupa dah cemana mib1 dan 2..punye la lama dah rupanya ada sekuel.

LiNda said...

linda da tgok da movie ni ahad lepas tp lupe nak review. memang santai dan kelakar. Comei2 je alien kan.

sis92 said...

huhu mib yg 1&2 pun tengok sekerat-kerat :P

LidiaSuraya said...

aler MIB2 pun dah lupa huhuhu. dgr lawak sampai pecah perut citer nie. bley gak liburkan hati yang luka lara nie.. cheeeewaaaahhhh

My Life's Journey said...

Takut pulak tgok hantu tu bang .. eh silap .. mcm muka alien orang jahat tu uhuk3

Remy hazza said...

aien.....
selamat menonton......

Remy hazza said...

aien.....
selamat menonton......

Remy hazza said...

nasz.....
kena pi tgk tu......
tapi tak sesuai utk ibu2 mengandung......

Remy hazza said...

ayie....
kalau dah tgk part1 ngan 2.....
part 3 kena ler tgk jugak......
ada kelainan kali nie.....

Remy hazza said...

kak diana.....
dah lama kan......
tak sangka sequel MIB muncul jugak......he3

Remy hazza said...

linda.....
betul tu.....
alien yg comel2...... termasuk yg dlm periuk tu......nak buat sup !

Remy hazza said...

sis....
kena layang part1 ngan 2 dulu....baru leh pi tgk part 3 nie.....

Remy hazza said...

lidia.....
betul tu..... remy pun dah tak berapa ingat yg part1 ngan part 2..... tapi tahu ler..... MIB nie crita camana.....eloklatu buat menghiburkan hati yg lara..... biarpun seketika....

Remy hazza said...

umie.....
org jahat tu memang alien pun... dri planet lain......

maszull said...

assalamualaikum remy...hahaha mesti kelakar bila tengok cite ni kan...:)

Remy hazza said...

mama...
wassalam.... betul tu...... boleh tahan kelakar muvie nie......

baguznet said...

oh masam betul cerita nie...
cerita ada agent ni, teringat siri cerita Matrix

Ayuni said...

cam best, nk tgk!

ch000tz axoera ヅ said...

harus harus tgk hehehe

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

mmg nk kne tgk ni..

Remy hazza said...

baguznet....
bro.....
kalau kanak2 pun sesuai tengok......
menghiburkan.....

Remy hazza said...

ayuni....
kalau dah tgk part1 ang 2.... part 3 mesti nk tgk......
sebab kali nie ada kelainan....

Remy hazza said...

axoera....
harusssssss........
dapat jugak release tension.....

Remy hazza said...

fauzi.....
mesti.....
nanti enjoy the movie.....

pinkcolour82 said...

macam best je cter nie..
tapi CIKMALA tak berkesempatan nak tengok..huaaaaaaaaaaaaaaaa

Nazri Razra said...

Abe memang peminat MIB. semua DVD ada dqlam collection. Rasanya dalam semua MIB, yg no 3 ni yg terbaik. Mungkin faktor teknologi gambar. Anyway, Venggaaa.

afzalsukasuki said...

aku tak sempat tengok lagi citer ni remy oi, citer snow white & huntsman pon tak tgk lagi. aiii

Remy hazza said...

cik mala.....
masih hangat di pasaran..... tapi tak tahu sampai bila...byk crita terbaru nak kuar.....

Zul n Azizi Boarding Pets said...

Assalamualaikum Remy Hazza,

Wah ada entri MIB3 ye...tak sempat nk tengok wayang, so beli dvd je la..tapi masih tak sempat nak tengok citer ni lagi...Snow white & the hushman best tak? Ceciter le skit..

Anyway kami dah baca entri ni & jadi follower Remy Hazza....Jangan lupa singgah & follow blog kami lepas ni ye....TQ :-0

www.mylovely-cats.blogspot.com

Remy hazza said...

abe....
betul tu... yg ini terbaik..... dari segi jln cerita dan juga quality gambar...

Remy hazza said...

afzal....
snow white dah tgk semalam.... best!

Remy hazza said...

Zul....
Snow white dh tgk semalam... bsk remy reviewkan.....
memang best snow white... version berbeza dari crita kanak2....

 

Template blog ilham dari alif ismail