Tuesday, May 15, 2012

workshop for A380.........

salam ketemu lagi......
remy mintak maaf kalau ade yg belum remy blogwalking lagi.... i mean singgah kat blog sahabat semua......
dah lama remy tak buat entry.... busy byk...bukan dah sedikit.... semuanya perlu pantas.... kena kejar dateline yg tak berkesudahan...... makin hari makin bertambah.......he3....tu yg tak sempat nk publish entry terbaru......
lately byk sangat tugasan yg perlu dihabiskan.... mcm remy yg tugasan pelbagai...... kena byk buat timetable...takut ade yg tak siap nanti......mana yg dulu kena lah dahulukan...... 
berbalik pada sampling.... sempena A380 nie.... mcm2 perkara yg perlu disiapkan..... mana nak buat menu workshop , checklist proposal dan juga photoshoot..... 
so kali nie remy nk review pic sempena menu workshop A380 Malaysia Airlines pada minggu lepas... selama dua hari berlangsung utk buat workshop nie.... ingat senang nak create menu yg totally baru dari yg dulu dulu...... minggu nie pun ade lagi workshop.....
so far sebanyak 38 menu berjaya disiapkan.... tapi tak tahulah berapa yg akan terpilih nanti...... tapi checklist perlu disiapkankan jugak.....
mana yang tak berkenan nanti... kita removed dan add on jer....
minggu nie  jugak remy busy dgn paperwork untuk booklet..... kalau nak tahu booklet nie mcm manual menu uplift utk semua menu dlm MAS.... byk tu.... kena siapkan detail menu, taste talk, wine pairing, picture , description dan pelbagai lagi termasuk dietary advise..... tapi remy ambil part remy ajelah.....
 so far dateline siang tadi tak berjaya.... bsk pagi baru remy submitkan all the active menu for 2012.....remy kena detailkan menu mengikut protein base dan juga mengikut sector.....nasib baik ada madi yg membantu..... tak ler remy hanyut ke laut nanti......he3
disamping itu juga , preparation utk meal sampling  for Eva Air (BR)  jugak kena remy stanby.... BR nie buat sampling minggu depan.......kapal dari taiwan.....
so.... remy harap semua jaga diri elok2...... jumpa lagi kat next entry....... jgn terliur tgk meal kat sini........tau !
salam sayang dari remy......amigos!
so selamat enjoy the pic....... nampak byk yg simple tapi menarik utk A380 nanti......

18 comments:

sis92 said...

klu tengok entri kt sini bsedia utk telan air liur jelah..hehe

baguznet said...

wine pairing? Makanan ni ada yg guna wine ke bro?

misz_eyza said...

suka tgk decoration dia...nampak cantik.

LidiaSuraya said...

sedapnyaaa prawn tueeee umakaiiiiiiiiiii

NasZ said...

wah...mesti harga pun 'sedap' kan? hehehe. tak termampu den.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

remyhazza said...

sis....
ampun.......

remyhazza said...

baguznet....
bukan camtu bro...
makanan2 nie kalau kat atas pesawat sesuai dgn minuman apa.... just utk cabin crew explain nanti.... contohnya kalau makan steak , sesuai minum bersama red white.... tapi ingat, just utk yg bukan muslim lah.... kalau yg islam tu... served dgn fruit juice ajer.....

remyhazza said...

misz eyza,,
thanks.... nak tarik selera si pemakan...... kena bagi yg best!

remyhazza said...

lidia....
yang ada cheese tu pun remy tak tahan tengok...... sedap!

remyhazza said...

nasz....
nie menu utk kelas first dan juga business class..... tapi kalau nak rasa.... meh ke tempat remy..... dapt ler merasa.... kalau kat luar pun remy tak mampu.....

lagipun ticket airlines kan mahal... lebih2 lagi yg bukan economy class.... tu makanan nya pun kena mewah jugak....

diana said...

kali ni akak tak terliur sebab tak de buah2..hehehehe

remyhazza said...

kak diana.....
he3.....
bsk kita letak gambar buah ye......

maszull said...

assalamualaikum remy...menarik nyer tengok sampling2 ni rasa nak makan jer semuanya..

remyhazza said...

wassalam mama...
mai dtg mkn ramai2 mama... tak terabis remy sensorang kat sini...he3

shark said...

lor...
ingtkn bengel DSLR SOny a380..
hahhaa
skali nama sama daa ngan kemera DSLR SONY:)

remyhazza said...

shark.....
ye ker......
kira kebetulan la tu.......

Zarul Umbrella said...

izinkan saya share ngan kenkawan crew saya pasal ni boleh ke remmy

remyhazza said...

abg zarul.....
takde hal... tapi tak comfirm lagi menu nie.....
namapun workshop.....
tapi yg nyata.... lepas nie mungkin ada booklet utk semua aircraft.....siap gambar plating sekali mcm CCF ngan CCM tu.....

 

Template blog ilham dari alif ismail