Wednesday, September 26, 2012

Bait - cemas dan mendebarkan.......!!!!

Salam utk semua.....
salam ketemu lagi..... semoga semuanya happy hari nie..... sekali lagi , terima kasih remy ucapkan kerana sudi hadir dan singgah kat blog remy yg tak seberapa nie..... semuanya amat remy hargai.....
Kali nie remy nak crita pasal Bait Movie pulak.... remy sempat pi tonton hari minggu haritu...selepas majlis perkahwinan izuan.. alang2 dah berada kat wetland tu...... terus jer singgah kat alamanda yg tak jauh dari situ......Bait nie filem yg boleh dikatakan menarik pada remy.... full of saspen...cuma CGI dia tak cantik sangat.... nampak sangat kelemahan dia..... bila dah tak kemas, mula ler kita rasa filem tu ada kureng sikit... sebab nampak sangat tak real.... ada part ok, tapi ada part nampak jelas sangat....
Movie bait bermula dgn adengan tepi pantai apabila josh dan tina yg baru bertunang kehilangan abg tina seorg pengawal pantai seperti Josh yg telah diserang oleh seekor white shark.
trauma akibat eksiden tersebut membuatkan tina membawa diri ke singapore dan Josh memulakan hidup baru .
setahun berlalu , pagi yg hening dikejutkan dengan situasi yg sedikit berbeza dari kebiasaan tanpa mereka semua sedari sesuatu yg buruk akan terjadi.........segalanya bermula didalam sebuah supermarket. Pheobe yg bercinta bersama salah satu kakitangan supermarket tersebut telah ditangkap mencuri dan bapa nya seorg anggota polis yg dtg utk membawanya pulang terperangkap dengan satu rompakan didlm supermarket tersebut.
Pada masa dan tempat yg sama juga , Josh bertemu dgn Tina yg lama menghilang bersama kawan baru nya seorg chinese dari singapore.
dlm keadaan kelam kabut tersebut , tina dijadikan tebusan oleh perompak terbabit. tiba tiba seluruh bangunan dikejutkan dgn gegaran kuat sehinggakan menimbulkan panik......tanpa sempat berbuat apa - apa , seluruh pantai gold coast telah dilanda Tsunami yg besar dan menyebabkan kemusnahan yg teruk... ramai yg terkorban dan ada yg terperangkap.. mereka yg berada didlm supermarket terperangkap didlm bangunan tersebut.... dan air mula naik sehinggakan mereka terpaksa menyelamatkan diri diatas rak didalam market tersebut.....
Disitulah bermulanya kemuncak debaran dimana munculnya 2 ekor white shark secara tiba2 didalam market tersebut..... seekor ditingkat satu , dan satu lagi ditingkat bawah parking bangunan tersebut. Di parking kereta, terselamat kekasih Phobe dan juga sepasang kekasih. manakala ditingkat satu terperangkap Josh dan tina bersama kawannya, pengurus supermarket , phoebe bersama bapanya dan juga 2 org perompak serta kakitangan supermarket tersebut.
promo kat alamanda..... ohsem...!
Dalam keadaan itulah, aksi2 cemas  mula berlaku..... bagaimana mereka nak menyelamatkan diri dari bangunan tersebut dan juga serangan dari white shark terbabit.....saspen jugak lah.....
Serangan demi serangan dilakukan oleh white shark utk memburu mereka..... kalau nak tahu siapa yg terkorban. dan siapa yg sanggup mengorbankan diri..tu kena pi tonton sendiri.......apakah nasib mereka semua selamat atau adakah jerung tersebut dapat dibunuh..... semuanya terjawab dipenghujung cerita......he3....
remy nie potong stim jer......
selamat menonton semua...... ingat ini filem utk 18 tahun keatas.....
pada remy oklahlah... terperanjat jugaklah dgn aksi2 ganas dan terkejut dlm movie nie..... cuma cgi dia sedikit menghampakan.....
terutama kat part tsunami tu......nampak tak beberapa real..... tapi kalau tgk 3D mungkin berkesan kut?....

so enjoy the movie semua......

Pic :- Credit to Google.....!!!!

18 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

alahaiii....tak berapa minat la pulak tgk citer mcm nie..

LiNda said...

huhu..linda nk tgok muvie BAit ni la, tp raja xmo sebab dia nk tgok muvie Resident Evil. Haha..nasib baik Remy dah review muvie ni..;)

Cikgu Ma said...

salam remy moga sehat...

wah, best la...suka movie genre macam ni...

belanja masuk panggung boleh? hehe

misz_eyza said...

seronok seronok... suka tgk citer aksi macam nie. saspen dan mendebarkan jer.. tp itulah tgh syok baca remy potong stim lak hihi..

Everything's Everythings said...

Wahhh cerita suspen mcm ni yg best kalau tgk kt wayang xD

Remy hazza said...

mrs Eady.....
remy suka...sebab mencemaskan......
pastu terkejut2....he3

Remy hazza said...

linda....
kena pi tgk......he3..ajak jer abg raja pi lagi......

Remy hazza said...

cikgu ma...
remy alhamdulillah....
bila tu remy nk blanja.... sebut jer kat pawagam mana..... remy belikan ticket online.....free....he3
kasi no booking jer....

Remy hazza said...

eyza....
kena kasi potong.....kalau crita semua...nanti tak syok pi tgk.....he3

Remy hazza said...

everything2..
betul tu.....tgk kat cinema lebih puas.......

Hanif Idrus said...

Aku pun terperanjat menonton cerita ini..hehehehe
Masa manager tu kena ngap ngan jerung tu panjat salur aircond

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaa macam masyuk jer citer ni. jom terjah.

Remy hazza said...

Bro Hanif....
kalau remy...masa couple dlm keta tu......tertoba jer jerung hentak cermin......

Remy hazza said...

leeza....
harus...jom terjah ke pawagam.....

boni kacak said...

pergh..macam menarik je ni... adeh. kena tgk kena tgk! hehehe

Remy hazza said...

bro boni.....
he3... insyaAllah.....menarik juga movie nie.... ada adengan saspen dan mengejutkan.....

Kancil 8349 said...

menariknya ceritanya

Remy hazza said...

kancil....
boleh tahan... saspen movie nie terasa jugak....

 

Template blog ilham dari alif ismail