Saturday, September 1, 2012

Burger Bakar Abg Burn @ Nilai

Salam kemerdekaan..... semangat lagi nie.......
sorry lama tak hapdet...... busy sesangat this week.....mana dgn dateline...... kerja bertimbun masuk...biasa ler lepas2 raya nie....
time bulan puasa hari tu tak beberpa busy..... bila lepas raya nie bederet ler kerja... terutama meal sampling yg akan ada setiap minggu.... next week ada Garuda Airlines, lepas tu KLM royal dutch ..... kemudian open house company ler... dept ler...... end of this month sept..ada pulak etihad tender sampling......
pasal raya punya part 3 remy tak dpt nak kuarkan entry... pic takde..... sebab pendrive remy ada kwn pinjam.... semua pic ada dlm tu...... insyaAllah , kalau ada nanti , remy kuarkan jugak entry raya part 3 tu....... kan raya sebulan.....he3
oklah, kali nie remy nak crita pasal burger bakar !!! ingat tak dulu kalau nak mkn burger bakar remy kena pi kat puchong tu.... pekene burger bakar  Kaw Kaw... tapi kini remy tak perlu kesana lagi..., kat nilai pun dah ada dah , cuma bukan burger bakar kaw2 ler..... tapi burger bakar abg burn.
lokasi terletak di MAA santai corner ( Macam2 ada ! )... kat mana tu ???? terletak kat area bandar baru nilai.... berhadapan dengan court mammorth nilai atau bersebelahan Seng Q nilai..... food court nie dah lama , cuma sekarang baru meriah balik..... tempat pun happening dgn ada pentas kechil utk sesi karaoke....
ini first time remy kesana... ajakan adik2 remy nie.... sambil tu, remy bwk sekali cousin remy yg sorang nie..... oklah bila tgk tempat nie , sedikit happening dan menu lain kiteorg mkn adalah mee bandung yg tak seberapa nak muar...... adip ckp ler... sebab diakan org johor ! dah tentu tahu original mee bandung muar camner rasanya kan..... lagi satu kiteorg ambik otak2.... just sorang satu sementara nak tunggu burger sampai.... kat sini pun beratur jugak cuma tak ler panjang cam puchong dan wangsa maju tu......
tapi apa yg remy boleh ckp...... even dah ada yg dekat burger bakar nie...... remy still prefer burger bakar Kaw Kaw... sebab rasa dia lebih ummmphh!!! terasa kegaringan dan kehangitan kebakaran daging tu... moist pun lebih...... cuma nak pi jer jauh sikit dan menunggu lama..... apa apa pun... boleh ler try burger bakar @ abg burn nie......selera masing2 kan.......
jadi selamat makan burger..... dan menggemukkan badan...... he3

24 comments:

Sally Yatiey said...

Sedapnya :D

cikji said...

sumpah terliuqqqq

Ismi Iman said...

dh top la burger bakar nh

3no gr33ny said...

nampak sedaplah burger tu =)

maszull said...

assalamualaikum remy....beso nyer burger tu mesti sedapkan...:)

shidaR said...

uihhh.. ni kena makan 3org ni burger cmni heheee :D

Leeza dayasari [santai leeza] said...

mak ai.. mengodanya... isyh..
leeza tak makan lagi ni.

Aien Alien said...

burger bakar ni selalunya saiz besar kan abg remy? nampak sedap je...kat melaka tak tahu mana nak cari..

Hnahdy said...

pernah try lgi.huhu

Remy hazza said...

sally yatie....
sedap tapi tak leh selalu...high kolestral tu.....he3

Remy hazza said...

cikji....
kat sana takde burger bakar ke ?

Remy hazza said...

ismi....
betul tu.... cuma remy prefer yg burger bakar kaw kaw...lagi ohsem!

Remy hazza said...

3no gr33ny.....
boleh tahan rasanya..... cuma sauce terlebih sangat.... kalau tak tahan ...muak jugak !

Remy hazza said...

mama...
wassalam...rasa boleh tahan mama...saiz pun cukup mengenyangkan..... cuma rege memang mahal sikit dari burger biasa....

Remy hazza said...

shida...
bukan 3 ketul utk sorang......he3...
mahu terbongkang lepas tu.....

Remy hazza said...

leeza....
pas nie pi makn tau.... cari sampai jumpa......he3

Remy hazza said...

aien....
betul tu..... rege pun besar jugak... paling murah kalau kat abg burn nie rm7.50...tu yg basic jer.... kalau extra segala bagai.... rege pun perbagai ler....he3

Remy hazza said...

hnahdy....
kena pi cari ler lepas nie...... mungkin suka atau mungkin tidak..... bagi yg suka makan burger.... ini pilihan terbaik......

misz_eyza said...

aisehh tak penah try dua2 beger bakar lagi nie..jauh benor nak pegi.. tp tgk pic tue yg ada mayonaise meleleh tue rasa menyelerakan sangat2.

Remy hazza said...

eyza....
he3,,,tapi kalau dah byk sangat, takut muak pulak nanti..... nanti eyza try lah.... tapi burger bakar kaw2 the best lah....

Saya Disini said...

sedpnye burger bakar ni..teringin betul tngknye

Remy hazza said...

he3....
remy baru bercadang2 nak pi lagi mlm nie...... teringin jugak....he3

QasehnyaRania said...

terbaek..
tgk time2 hujan ni lapau la pula ;D

Mas Zull said...

assalamualaikum remy...teringin nak makan tapi tak dapat2 juga...:)

 

Template blog ilham dari alif ismail