Saturday, September 8, 2012

lepak2 raya @ Miza House

salam sabtu semuanya.....
salam hujung minggu..... nie mesti semuanya sibuk nak pi open house kat sana sini...... tapi remy sorang jer yg keje..... hu3
byk pula paperwork yg nak kena siapkan......
tapi mlm karang atau ptg karang remy pun nak jln2 raya jugak.... ada jemputan dari kenkawan dan juga mlm karang jemputan dari pengerusi Company remy... open house Dato' Ibrahim kat bangi tu.... mesti nak pergi punya... makanan best !
oklah , remy tak nak crita lebih2... nanti boring korang nak baca kan.... he3... kali nie remy nak crita pasal semalam.... remy pi lepak2 raya kat rumah kawan opis iaitu miza.... di kawasan perumahan gadong di labu , n, sembilan. Bukan open house tau, tapi cuma mkn2 ngan geng2 satu pejabat , senang kata geng Chef opis.... kiteorg tak ramai pun.... cuma 5 org jer.....
menu yg disediakan , best ! memang antara feberet remy, ada yong tau fu , macaroni goreng , kuih raya , french fries, nugget dan sausage..... simple tapi ohsem utk perut remy....  bertambah jugak lah remy mkn..... sedap yong tau fu tu....sebab homemade.....
bukan tempah kedai, sebab hubby kepada miza nie berniaga sambilan menjual yong tau fu... kiranya memang pakar ler....
at last , thanks to miza kerana sudi jemput remy makan2... lain kali buat ler lagi.....he3... miss your yong tau fu..... sedap ma...!
buat miza dan hubby yampoi ! mekasih daun keladi....
selamat hari raya dan maaf dari remy!!!!
ps:- boss remy pun ada sekali....... tu yg bertambah best!!!

22 comments:

hazwan hairy said...

bestla sntiasa da open house..hehe

cikji said...

bestnya kt sana,sbulan raya yer.kat sini smggu je,pastu takde dah open2 house nih.

Remy hazza said...

hairy.....
jom mlm nie kat baru bagi..... kat dewina group.....
open house chairman company remy..... leh pi ramai2.....
remy pun jab lagi pi ler....

Remy hazza said...

cikji.... betul.... kalau kat kl nie... raya sebulan..... hari nie jer remy ada 3 open house... besok ada dua..... tak tahu ler sempat atau tak nak pi...

Aishah Jahirah said...

open house, kenduri kawen...hancur la sape2 yg on diet.hihi

misz_eyza said...

nasib baik baca entri nie masa perut tgh kenyang hihi...

tp baru jer dpt jemputan dari member opis dia buat open house unit dan yg penting ada yong tau foo..

Eera Shera said...

nak macaroni tu...nmpak sedap

Leeza dayasari [santai leeza] said...

lepak2 makan ni den mmg suka.. haaaaa
yummmieeee walaupun makannya simple.
-selamat berhujng minggu-

Hnahdy said...

menyelerakan...

Cikgu Ma said...

x pgi beraya sakan pun saya ni, tp makan2 kat umah pun, sakan2.,...rasa berat dh naik

shidaR said...

jeles tgk remy..asik g open house jerh huhuhu..

Remy hazza said...

aishah....
tau.... nie yg badan dah naik nie..... tunggu entry2 lepas nie.... mkn mkn dan mkn.....hu3

Remy hazza said...

eyza....
sekarang dah femes menu yong tau fu tu..... dah tiga hari berturut2 remy mkn yong tau fu utk open house....he3

Remy hazza said...

eera....
eera is back !!! nak kita hantar sikit macaroni tu.....

Remy hazza said...

leeza....
selamat2...
hari nie baru boleh bukak blog....hu3
nak bw jab lagi... asyik mkn2 jer...sana sini open house

Remy hazza said...

hnahdy....
simple tapi sedap.... janji kenyang! he3

My Life's Journey said...

Mat pagi bang remy!! rindu nak jejalan tengok makanan ..haaa lapa pulak rasa hihi

hrmmm taufu ..taufu memang sedap .. ada sambal manis2 cicah pun sedap ... semua makanan sedap (^_^)

Remy hazza said...

cikgu ma....
tu balas dendam masa puasa hari tu..... nak mkn kena tahan... lepas raya mulaler.... semua nak mkn....he3

Remy hazza said...

shida...
nie kejab lagi kuar entry mkn lagi..... bsk ... entry makan lagi..... gemuk ler remy...

Remy hazza said...

umie....
morning....
jab lagi kuar lagi yummy2...tunggu tau..... utk lunch hari nie......

LiNda said...

banyak jugak ye open house remy gi..jeles i tau..:)

Remy hazza said...

linda...
mana ada....sikit jer... mana yg sempat jer....

 

Template blog ilham dari alif ismail