Tuesday, September 4, 2012

sakura oh sakura @ my cousin wedding !

Sakura oh sakura......
kembang mu mekar setaman....
cantikmu  idaman sidara pujaan.....
si teruna segak jadi peneman......
tertiba jer remy bermadah kan...... ha3....
salam utk semua..... bersua kita kembali.....
camner sakura leh muncul nie..... nie la remy nak habaq mai.....
sakura mekar cantik berkembangan dibumi selama perak hari sabtu hari tu ....... minggu lepas remy pulang buat kali ke4 ke taiping perak utk bulan august..... huh!!! baget lari........
ini special utk wedding my cousin Emy... anak sulung paktam remy kat selama perak...tapi yg kali nie remy nak crita pasal wedding kat rumah perempuan.....pasangan kepada norhelmi iaitu intan @ liana.
rumah pun dekat2 jer..tak sampai 10 km..so tak perlulah nak gap seminggu cam yg biasa org buat.....
cuma remy tak sempat nak attend akad nikah sebab remy kerja lagi pada hari khamis hari tu...... jadi remy sempat mkn kenduri jer....remy balik mlm jumaat lepas kerja.... sampai taiping kul 2 pagi..... bsk awal2 terus kerumah uncle remy ..... nak follow sekali rombongan pengantin......buat2 menyibuk dan nak snap pic apa yg patut....
majlis happening sangat dgn lauk pauk yg sedap dari tuan rumah.... siap ada sambal ikan bilis ngan petai lagi.... lovely !!! tapi apa yg menarik dah tentulah majlis bersanding tu...... ala ala garden wedding dgn hiasan warna warni bunga bungaan dan semestinya pohon sakura yg cantik berkembangan di tgh2 pelamin..... sekali tgh cam noh hujan ngan mizz nina pun ada.... ha2.... baget retis ler tu.....

cantik sangat... simple tapi memang menarik hati... cuma spotlight tak dpt dinyalakan.... overload power pulak masa pengantin sampai tu..... sampai terbakar sikit kain yg berhampiran punca sambungan yg terlebih beban......... tapi nasib baik pelamin diluar rumah.... natural light byk membantu.....
On that day jugak diadakan majlis menyambut menantu abg kepada pasangan cousin remy nie.... maknanya dua pengantin sekali gus.....tu yang bertambah meriah lagi..... bersanding dua pasangan di atas pelamin indah..... sayes..... remy suka sangat pelamin tu..... nampak cantik sangat dan ramai yg memuji....... siap ada pagar dan bebola lampu ikea yg menghiasi......
crita byk2 tarak guna... layan saja pic yg sempat remy ambil...... best, cousin remy pun sporting......siap posing mcm2..... kiranya cam remy pulak yg jadi photografer on the day... padahal memang ada yg ditempah khas utk mengambil gambar.....
so kepada helmi dan intan..... selamat melayari alam rumahtangga..... selamat pengantin baru dari remy dan semoga berbahagia keanak cucu..... amin...
P/s : bsk kita tgk part 2 pulak.... kat rumah uncle remy pulak......
apa yg special dari remy utk pasangan pengantin.....
tunggu !!!!!!!!

28 comments:

Nur A.Z said...

cantiknya pelamin!

LiNda said...

pelamin dia cntik..linda suke sgt bunga sakura.penah le berangan nak wat pelamin ala2 sakura ni. hehe. Pink purple eh tema dia...cntik..
semoga bahagia ke akhir hayat utk ur cousin :)

依之汉 said...

Tahniah buat pengantin baru. =)

misz_eyza said...

sweet tema tue..blh digunapakai nanti... seyes tgk gabungan warna tue dah nampak cam majlis retis fofular kan...suka pink + pepel tue.

Cikgu Ma said...

selamat pengantin baru emy dan intan...

Remy hazza said...

nur AZ..
mekasih....
remy pun suka tgk jugak.... lain dari yg lain....

Remy hazza said...

linda...
leh ambil idea nie...... remy pun suka.....gabungan warna yg menarik....
nanti remy sampaikan wish tu ye,,,,

Remy hazza said...

依之汉
InsyaAllah.... akan remy sampaikan... terima kasih....

Remy hazza said...

eyza....
warna yg memainkan peranan.... pink + Purple not bad !!! kalau kena ngan gaya.... terserlah.....

Remy hazza said...

cikgu ma....
mekasih... akan diperkhabarkan ucapan itu.....

Embun Melati said...

amboi remy kemain amik gambar..hehe..

lepas ni turn remy plak..:)

Remy hazza said...

embun melati....
turn remy...he3.....dah tak boleh3...
remy dah ada mrs remy dah....

Aien Alien said...

memang cantik la pelamin. suka pula tengoknya...cantik. pengantin pun sama cantik sama padan :)

shidaR said...

area umah shida pun ramai yg tawenn nih ishh bila lah turn shida kan :)

Remy hazza said...

aien....
mekasih.....
remy pun suka tgk pelamin tu... simple garden dan colourful.....

Remy hazza said...

shida....
sabar ye.... jodoh tu akan sampai nanti.... remy doakan shida dapat yg terbaik......

Leeza dayasari [santai leeza] said...

tema yang menarik bg leeza.... like ...

Aishah Jahirah said...

lawa la pelamin, baju, deko dia, agak2 berapa abeh ni.xpe asal puas ati..tgk pic mcm ni blh jd inspirasi ni spya naik pelamin cepat...

3no gr33ny said...

cantik juga buat hiasan bungan sakuran ni...

Remy hazza said...

leeza....
betul tu... remy pun tertarik...simple garden wedding seco.....

Remy hazza said...

aishah.... dengar katanya tak beberapa mahal pun....... sekarang semua butik dah ada kelainankan... bagitahu jer konsep apa yg kita nak... pasti depe buat punya... lagi tinggi kos...lagi meriahler pelaminnyer.....
nak lagi real...pakai fresh flower.....

Remy hazza said...

3 no gr33ny...
cantik...... nampak sangat mekar kembang setaman.......

Kancil 8349 said...

cantik dan menarik

:: My BeAuTiFuL wOrLd :: said...

cantiknyer pelamin :)
sweetla purplr nih :)

Remy hazza said...

kancil....
terima kasih.... remy pun suka kaler tu....

Remy hazza said...

my beauty world....
thanks.... memang cantik..... simple garden deco... kaler pun terserlah....

maszull said...

assalamualaikum remy...selamat pengantin baru buat pasangan pengantin...:)

Remy hazza said...

mama....wassalam....
insyaallah... akan remy sampaikan... terima kasih....

 

Template blog ilham dari alif ismail