Friday, September 28, 2012

Jimba jimba @ Amy Redland....

Salam utk semua....
kita bersua lagi...... tgh 2 mlm nie baru remy sempat hapdet entry terbaru.....siang tadi sibuk dengan sampling Etihad..... pastu mlm join pulak birthday party utk Izati....... nie pun baru pulang dari sesi mkn2 tu.... hu3
so kali nie remy nak crita pasal jimba2 kat Amy redland kelantanese Chinese Muslim restaurant.... bertempat di persimpangan jalan masuk ke Kota seri emas. kiranya restaurant nie terletak di jalan lama antara nilat dan juga salak lama.....
best makan kat sini... sebab sunyi dan deco kedai yg very the kontemporari. selesa mata memandang..... cuma lokasi dia tak strategik sangat... rasanya kalau dibuka di tempat lain...mungkin lebih meriah..... sebabnya dlm block deretan kedai tu cuma restaurant ini aje yg beroperasi.... kedai lain bersebelahan semuanya tutup bila malam hari.... so faham2 aje lah......
menu kat sini bolehlah.... byk pilihan chinese food...dan citarasa melayu......rege tak lah mahal sangat.... lebih sikit dari biasa.... kalau  gorengan tu dlm 6 ke 7 hinggit..... tapi remy suka sangat ice lemon tea kat sini... sebab sentuhan pala ada dlm tu..... sedikit unik.....
antara menu jimba remy and pren hari tu adalah..... kuehtiaw goreng , mee tomyam dan juga yong tau foo soup utk remy....rasa oklah... tak ler marvelous sangat.... tapi portion berbaloi......
kalau nak lepak lama2 pun sesuai... sebab tak beberapa full house sangat.mungkin sebab byk lagi pilihan gerai2 di sepanjang jalan tersebut......
so kalau kenkawan lalu kat area nie... boleh lah singgah...... kalau nak cuba try masakan kat situ.......
so enjoy the meal tau...... dah tengah malam...... jgn kata ada yg lapar lagi......he3
at last.... thanks kerana masih lagi sudi hadir kat blog remy nie...... jasa korang tetap dikenang.......

14 comments:

Ayie Abas said...

ayie tgok dekorasi restoran bersih dan menarik...makanan nya pun menyelerakan...tapi syg laa lokasi tak strategik...

cikji said...

mesti owner dia tuh asal dr tanah merah kelate agaknya ek

Aishah Jahirah said...

kuetiow dia nmpk sedap....mee tomyam dia sedap ke,kurang menarik nmpk...heheh

:: Mrs.Eady :: said...

tu diaaa....air terliur habis arr!!!

Remy hazza said...

ayie....
betul tu... makanan ngan restaurant ok...tapi lokasi jauh dari penempatan dan jalan utama.....

Remy hazza said...

cikji...
tepat tekaan cikji....
redland tu alihbahasa dari tanah merah....

Remy hazza said...

aishah....
kuehtiaw.... memang best...ada sentuhan chinese sikit rasanya.... yg mee tu... nampak tak beberapa menarik...tapi hot and spicy....

Remy hazza said...

mrs eady...
he3....
sabar ye kak.....

Aien Alien said...

lokasi yg strategik sangat main peranan kan.. tapi org cakap kalau dah sedap biarlah kat ceruk mana pun mesti ada yg cari. hehe

Remy hazza said...

aien... ada kebenaran jugak tu...tapi cuma yg tahu pasal kedai tu je... kalau lokasi yg menarik...boleh menarik perhatian org yg lalu lalang.....
terutama utk pelanggan baru....

shidaR said...

wow..nama pun mmg ttarik..insyallah blh cuba nnt :)

Remy hazza said...

cuba jgn tak cuba shida.... boleh ler rasa masakan kat sini.....

misz_eyza said...

aiseyyy sedapnya mee tomyam tue... amacam rasa dia? oke tak remy?

Remy hazza said...

EYZA....
tomyam ok jugak rasa dia...... pedas......tapi kalau kena semangkuk...berasap telinga....

 

Template blog ilham dari alif ismail