Monday, September 24, 2012

Madam Kwan's @ alamanda

Salam bertemu lagi sahabat remy semua...terima kasih kerana masih sudi hadir kat blog remy  nie.....segala ushar2 sahabat semua remy amat hargai.....apa yg best sebenarnya pasal makan2 nie???? kalau remy, panggil yummy2.....he3...sebab remy enjoy makan....
cari port2 yg sesuai.....
nie pasal yummy2 jugak.....yummy terbaru sebelum remy tgk movie "untuk tiga hari" hari tu...... terasa nak makan assam laksa yg sememangnya feberet remy no 1. Rasanya semua dah tahu... the best laksa so far pada remy kat Little penang cafe...tapi dulu lah... sekarang dah kureng sikit rasanya.... mungkin sebab dah to much produce everyday kan...
kali nie , remy kat madam kwan's pulak... ada kawan ckp sedap.... so remy try ler cuba madam kwan's yg terletak kat alamanda tu....
sempat lagi makan..padahal masa cuma ada 45 minit jer before show bermula.....remy try assam laksa dia dan kawan remy try dumpling soup....
Oklah rasa laksa tu.... nak compare ngan litle penang cafe , rasanya better kat little penang kut.....lagi terasa.....isi ikan pun berketul2...
tapi masih sedap dimakan.....manakala dumpling soup tu not bad.... terasa keaslian soup dia.... tapi rege kat madam kwan's nie mahal sikit kalau nak compare ngan little penang cafe yg jauh lebih cheaper......tapi rasa still marvelous..... tak caya korang pi try rasa....
ini mungkin disebabkan oleh suasana restaurant tu kut..... kalau litle penang cafe tu more to old school deco...ala2 rumah peranakan....baba dan nyonya. tapi madam kwan's nie dah macam fine dining restaurant...no wonder the price little bit higher.... by the way.... tenang mkn kat situ......nice deco and view.... menghadap kolam air alamanda yg diserikan pancutan air....sesuai sangat utk berdating.....utk korang ler.... bukan remy tau......
so apalagi... jom pi madam kwan's dan nikmati sendiri......tu pun kalau korang ada budget lebih ler..... he3... remy pun kawan yg blanja sebab dah hujung bulan kan.....lagipun remy blanja ticket wayang dan stock mkn dlm cinema tu....
kiranya win2 situation lah......yek!!!
 jom yummy2....

18 comments:

Empayar Utama said...

Betul juga. Environment boleh mempengaruhi mood makan. Tapi saya biasa makan depan tv je

Remy hazza said...

Empayar.....
bro...depan tv tu hari2 remy buat..... mkn kat luar kekadang jer..... he3

~Beb~ said...

Remy ctk gmbr2.. Camera bru yek? Hri tuh kn lesap.. Ctk gmbr2.. Suke tgk :)

Hanif Idrus said...

Suka makan kat warung-warung....hahahahhaa.
Betul ler..gambar semua terang dan cantik. Angle pun ngam...nice.

boni kacak said...

adeh... nampak menarik je makanan2 tu..

3no gr33ny said...

mesti mahal ek makanan kat sini

Everything's Everythings said...

hahah cantik betul nmpk kuah laksa tu.. agknya mcm mana la rasa dia xD

Remy hazza said...

fm... he3...
camner tahu nie.....
ala camera kechik jer......
tapi alhamdulillah....pic cantik.....

Remy hazza said...

bro hanif...
warung ler the best.... boleh lepak lama2...tak perlu bersopan santun sangat....he3
remy pun bukan pandai snap pic sangat.....mana yg cantik...remy tangkap jer.....

Remy hazza said...

bro boni....
cantik...tapi rege mahal sikit..... better cari tempat yg murah sikit.....

Remy hazza said...

3no gr33ny....
sayes....rege memang menguruskan dompet...laksa tu rege rm14.90...
cam berbaloi kan????

Remy hazza said...

everything2....
laksa tu taste not bad...tapi remy prefer kat little penang cafe....
nak lagi murah dan sedap.... pi aje kat jusco kat midvalley tu..... laksa dia pun sedap jugak...bau semerbak....

Ayie Abas said...

laksa yang ayie x tahan tu...last mkn laksa masa raya ari tu....keke

Remy hazza said...

ayie....
lama dah tu.....kalau remy....tiap2 minggu nak mkn laksa.... memang feberet....

misz_eyza said...

tmpt eksklusif tu remy tu yg rege pun leh tahAN hihi...

wah asam laksa kalau letak daun pudina atas dia perghhh sedapnya...

Remy hazza said...

eyza...
betul tu... tgk keadaan deco pun remy dah agak dah.....sekali sekala boleh ler....

laksa kalau letak mint leaf memang best!!!! nyaman jer...

LiNda said...

cantik pemandangan n deco kedai, suasana mcm ni buat kite makin berselera mkn.tp linda tak pernah try makan kat sini..

Remy hazza said...

Linda...
boleh pi...tapi kena standby budget besar sikit ler.....

 

Template blog ilham dari alif ismail