Monday, September 17, 2012

Paparich @ cyberjaya......love my ipoh kuehtiaw soup!!!!

salam utk semua...... salam tgh malam.....he3...
tertiba jer tgh malam leh kuar entry.......time nie jer yg remy sempat nak hapdet entry..... balik keje ptg tadi terus pi ke sogo, tukar baju yg dia silap bagi..... hu3...tak puas hati... kena jugak tukar sebab yg betul tu lagi cantik dari yg dia kasi.....nasib baik ada tadi , tu pun ambik display punya... tinggal satu jer.....hu3
 oklah... nie crita minggu lepas yg tak habis lagi......he3
byk pulak yg backdated...tapi tak kisah lah..yg penting remy nk crita kat sini...sebagai kenangan utk satu hari nanti.....bila remy dah senja..... nak bukak diari malas...... bukak blog aje la.....
bercakap pasal kenangan...hai....
tinggal kurang 2 bulan jer lagi nak berpisah ngan adik indo remy nie..... sapa lagi kalau bukan si handaru naruto tu.....nama baru dia nemo....ha3.... suka jer.....so sisa2 masa yg masih berbaki nie...remy cuba penuhi impian si daru nie..... bwk jalan2....tapi dekat2 jer. nak bwk jauh2, takut nanti jadi isu pulak... maklumlah student lagi...pastu pakai passport jer....he3
so destinasi terbaru yg remy sempat bwk adalah ke Cyberjaya.... lepak2 mkn kat paparich dan lepas tu lepak kat disekitar putrajaya sambil bergambar..... dah mcm photoshooting ler pulak..... tak kisahlah.... janji dia menghargai apa yg remy lakukan.....
itu sudah cukup memadai..... andai ada lagi pertemuan..... alhamdulillah... kalau takda..... memory tu tetap tak berubah.....
moga dia doakan yg baik2 saja utk remy nie.....
best pren remy fendi pun lepak sekali mlm tu . remy cam biasa, mesti kalau ke paparich nak makan Ipoh Kueh tiaw soup ....tak tahu kenapa...unik sangat.... dihidangkan pulak sekali dgn stim chicken dan juga cili kicap...memang ohsem.... utk handaru , remy kasi nasi goreng mata kerbau feberet dia tu.....dan fendi ambil mee curry foo chok.
remy suka ke Paparich cyberjaya nie sebab, tempatnya tak crouded sangat dan service best ! suasana yg tenang jauh dari kesibukan dan memang sesuai utk lepaking kat sini.....
lagi pun dari rumah remy pun tak jauh sangat.......dlm 15 minit jer....
lepas mkn2, sesi ronda2 bermula.... sukalah si dhanes nie...jln2 pusing2 putrajaya tu... siap bergambar sakan......walaupun tak lama tapi tetap meriah gambar2 nya.... penatler nanti  remy nak kumpul dan masukkan dln pendrive utk dia bwk balik nanti.......byk sangat dah pic dia.....
apa2 pun ....layan jer..... budak2 lagi adik remy nie.........
so, jom lepak kat paparich cyberjaya...... makanan ohsem byk disitu.... cuma remy taksempat nak mkn lagi satu feberet remy...loh mai kai kat paparich tu.....sebab mkn kuehtiaw tu pun dah kenyang ...balun pulak abc comel tu...mana tak full...selepas tu jenjalan mlm pun bermula kat putrajaya yg cukup indah tu.......selalu tgk pun tetap cantik......
lagi satu , terima kasih kerana masih lagi sudi singgah kat blog remy......sayes..... remy sayang kat korang semua.....

38 comments:

muhammad asyraf said...

amboi.. cantiknya putrajaya malam2.. x pernah g malam.. x tau cantik mcm ni.. :)

Azian Elias said...

YA ALLAHHH.. it's so nice pics lah remy.. akak sukaaa...

Remy hazza said...

asyraf...

kena try pi mlm... sayes...kalerful putrajaya tu.....

Remy hazza said...

kak yan....
terima kasih.... kak yan kena jenjalan mlm kat putrajaya tu.... memang menarik pemandangannya....

~Beb~ said...

dasyat.. sedap tgk. btw penah yg ke sban pnya tapi pnh ode nsi lemak n nsi goreng die mcm kureng so x pg lgi dah. but this time tgk hang pnya entry rse nk cuba lgi nnti.. cam best je mee kari nuhh..

cikji said...

entry kali ni byk gambar si nemo eh handaru la plak dari gambar makanan,udah mau pulang ke indon ya?
selamat yaa pak nemo:)

Everything's Everythings said...

Tempat2 ni lawa lah tak pernah sampai lagi xD
makanan tu pun lawa2 owh.. terliur tgk xD
gd luck utk si nemo tu ^^

misz_eyza said...

beruntung yer handaru nie ada abang yang baik cam remy.. sudi bawak melawat mercu tanda Malaysia tue hihi.. kita sendiri yang org malaysia pun xpenah lepak situ lagi hihi...


aisehh kalau ke blog remy jer confirm tergoda tgk menu2 yang lazat. sangat2 menarik kueh teow dan mee kari tue.. ohsem dan menyelerakan.

Dylla Abas said...

amboi...kemain banyak gambar budak sorang ni ek...gile kamera ye :)

apapun, nice view la..

p/s : selalu juga lepak paparich..tapi masa kerja kat rawang dulu la >_<

:: Mrs.Eady :: said...

mcm best je mee kari!!

LiNda said...

bagusla remy bawak adik indo remy tu jln2, at least ade sweet memories kan. Linda suke gak lepak kat papparich, fevret menu linda nasi lemak n roti bakar susu, sedap tau. Eh..cantikla pic malam2 kat putrajaya :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Yummieee.... Waaaa

Remy hazza said...

fm....
salah satu sebab francais outlet nie kekadang dia punya taste... ada tempat sedap ,dan ada tempat ada yg kureng...susah remy nak ckp... sebab tak mcm fast food...everything from the same factory. kena tgk air tangan kut.... resepi sama tapi keihklasan tu lain.....he3

Remy hazza said...

cikji....
he3... gambar pic terkurang sudah....he3....sebenarnya nak buat 2 entry berlainan....tapi make it 2in1 lah....sebab dh backdated. hu3

Remy hazza said...

everything2...
sayes remy ckp malam kalau kat putrajaya bermandikan cahaya.....
try dtg tengok.... memang cantik utk ambil gambar....
utk nemo...!!! akan remy sampaikan...

Remy hazza said...

eyza....
yg lain pun baik jugak.... tapi si handaru nie jer yg manja lebih.... every thursday memang kena ambil dia kuar jenjalan..... sebab haritu dia rest. remy buat yg termampu jer.....
moga nemo tu happy dan tau org malaysia nie semua baik2....

Remy hazza said...

dylla....
budak2 zaman sekarang...posing aje keje nyer... kalau remy , nak ambil gambar pun kekadang segan.....

paparich nie kalau sekali sekala lepak, ok... meal not bad! tapi kalau selalu.... poket pulak yg bad ! he3

Remy hazza said...

mrs Eady...
he3...memang pun.... remy pun suka mee kari kat paparich..byk jenis mee kari dia....

Remy hazza said...

linda... betul tu..sambal nasi lemak dia best...tak dinafikan....

apa lagi... balik keje try ler lepak ngan abe raja kat putrajaya.... byk port yg boleh bersantai... alamanda , dataran putra dgn souk nya , jambatan putra , jambatan picc dan kalau lapar ... kat cyberjaya byk outlet yg cool utk dinner.... kat padi house, saba dan byk lagi....

Remy hazza said...

leeza.... he3
yummy yummy!!!

baguznet said...

wah! nice night view la bro!

ch000tz axoera ヅ said...

heheheheh selalu ajer ujang alik kesana tapi lom lagi nak shoot kat situ :D

Cikgu Ma said...

best makan2..tahniah remy, menang hadiah utama Curi2 Suka GA dr Eqbal zack..cepat p tengok..hehe..jeles tau...heheh

Remy hazza said...

baguznet....
bro !!! kena pi bwk anak2 jenjalan mlm kat sana.... cantik sangat pemandangan.....jln pun tak jem....

Remy hazza said...

chootz...
kena singgah ler lepas nie... dgn teknik yg betul.... yg macam chootz buat..sure akan bertambah cantik pic tu.....

Remy hazza said...

cikgu ma....
iyeker???? tak tahu lagi nie..... nak golek2 kat sana ler nie.....
suka nyer remy...... he3
alhamdulillah....

My Life's Journey said...

wahhhhhhhh sungguh cantik pemandang kat situ la bang ..makanan pun nampak sungguh meyelerakan ..

baby umi pulak menendang tetibe je bila umi tengok makanan tu ..agaknya die setuju dengan pendapat umi ..pic2 abang tu sungguh ohsemmmmmmmm!!!

boni kacak said...

humanggaihh.. aku teruja betul dengan gambar2 tu.. cantik gila...

Nisa Greennnpanda said...

lawa la pic2 nie remy.. ^_^
pndai snap..

Remy hazza said...

umie....
ala cian nyer... main tentang2 baby nie ye...... siap kalau jumpa uncle remy nanti...he3...
abg remy takde ler pandai ambil pic sangat..... saja2 jer... janji nampak cantik.....

Remy hazza said...

Bro boni....
kena pi mlm2 baru jumpa pemandangan cantik nie.....

Remy hazza said...

neesa....
mekasih.... baru nak blaja sebenarnya...... camera pun murah jer.....tak mampu nak pakai DLSR yg besar tu.....

3no gr33ny said...

owhh..tiap kali masuk sini mesti lapar..huhu

Remy hazza said...

3no gr33ny.....
he3... kena mkn dulu baru dtg sini......mcm dah jadi blog mkn2 pulak......

Kancil 8349 said...

cantik gambar2nya..

afzalsukasuki said...

tak pernha lagi pegi tempat2 cenggini.memang tak pernah sampai melainkan kalau org ajak..hehe

Remy hazza said...

kancil...
mekasih..... kena dtg ke putrajaya lah lain kali...

Remy hazza said...

afzal....
remy suggest wedding pic nanti buat kat sini... siang kat istana marakeh taman botani tu... mlm kat jambatan putrajaya.....
cantik bro!!!

 

Template blog ilham dari alif ismail