Monday, September 3, 2012

Lepak lepak Raya @ Remy's House...

Salam utk semua......
juga salam syawal yg masih terasa......
Mesti kenkawan semua masih hebat meronda dgn open house disana sini...... remy pun meronda jugak..... mana yg menjemput InsyaAllah remy sampai......
Remy takde ler buat open house tahun nie..... cuma ada ler buat lepak2 raya bersama kenkawan  dan adik2 remy nie.... sibuk nak dtg beraya padahal apa yg ada kat rumah remy tu...... kuali pun saiz kechik jer..... camner nak masak kan.....he3
Jadi, remy cuma buat lepak2 raya sambil mkn apa yg ada..... beli serba sedikit dan yg penting semua suka....kalau buat open house mana nak duduk kat rumah remy nie.... tak cukup tempat duduk nanti...... majlis lepak2 nie remy buat minggu lepas..... ngam2 bila semua kenkawan kerja pagi.... so mlm tu lepak ler semuanya sambil anyam ketupat beramai2.... ngumpat ler tu....
walaupun kechil2lan....tetap meriah sebab ramai yg hadir.....lepas tu setia ngan baju melayu dan juga baju kurung. kiranya majlis happening seperti yg dirancang. dpt berkumpul beramai2 mengeratkan silaturrahim.... alhamdulillah.... semuanya happy dgn makanan yg disediakan walaupun kepedasan tahan gaban bila pekena rendang remy tu....... bukan salah remy tau... salah cili yg super extra hot !!! tapi lagi pedas lagi kick !!! tak boleh berhenti....
antara menu yg sempat remy sediakan..... spaghetti goreng , nasi impit bersama rendang special hot remy. pudding ribena mango bersama nata de coco , dan juga biscuit raya , kerepek dan juga assorted cakes slice.... thanks juga pada kenkawan yg sudi sponsor makanan, fendi dgn kek lapis dari bakal isteri dan juga kak fazie dgn popiah goreng tauchu sauce nya.... mekasih sesangat !!
apa yg best bila berkumpul nie...... tentulah bergambar sakan.... susah kalau dapat geng yg suka bergambar nie...... tu yg remy join sekali.... remy juga nak ucapkan mekasih pada yg sudi membantu xspecially fendi yg rajin tolong basuh pinggan tu.....dan juga yg lain yg tlg kemas2kan dapur dan juga yg habiskan makanan tu....he3
kepada semua yg hadir...... abg rizal n family , fendi, kak faziee , my cousin myrul and pren , hafiz xhousemate remy , adip, iqbal, iwan ,farid , syafiq . zati , ija , eiba , meiza , sarah , tiqah ngan pakwenya ammar dan juga aenyll uitm , remy ucapkan mekasih......
selamat hari raya utk korang.........
korang memang best dan tanggungjawab abg dah selesai.....he3

38 comments:

~Beb~ said...

ya ampun! ctk kot rmh remmy. SUKE! simple ape nye laaa hai. smua ada..

Remy hazza said...

FM...
mana ada...rumah kotak burung jer......he3...
rumah fm lagi besar..... tapi remy happy bersarang kat situ..... best!

babycomel said...

ramainye.. makanan pun byk, alahai sukanya dpt makan ni =)

Remy hazza said...

baby comel....
adik2 kat opis jer...ngan kenkawan rapat.....

Faizul Osman said...

memang best bila dpt berkumpul... nmpk sedap sngt makanan tu...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/09/kenalilah-bapa-anda.html

Remy hazza said...

faizul....
betul tu... bila ramai2 dah berkumpul...mcm2 cerita keluar.....

shidaR said...

bila tgk gmbar2 remy ni rsa..mcm shida ni xpuas jer raya huhuhu..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Meriahnyer.... Hiiii

misz_eyza said...

wah wpun bukan dinamakan open house tp tetap meriah jugak suasananya remy... cayalah remy memasak tue utk semua..

p/s : lawa umah remy esp tang dekorasi vespa cute tue hihi.. (~_~)

LiNda said...

Remy, cantiknye deco rumah. Suke!
Linda suke makan pedas2, lg hot lg sedap kan..hihi. Remy share le resepi puding ribena manggo nata de coco tu..terliur teman nengoknyer...err

Eza Boom Boom :) said...

bestnyaa!!! sodap makanan tu semua. Macam mana nak buat puding ribena mango tu, terliur eden.. ;))

Remy hazza said...

shida.....
mana boleh camtu.....raya kena enjoy tau..... tapi jgn berlebihan.... nie pun sesi mkn2 kechik jer.... tapi yg best dpt berkumpul.....

Remy hazza said...

leeza....
mekasih...... meriah bersembang .....janji semua happy...

Remy hazza said...

eyza....
nie kira lepak2 jer.... nak buat open house mana ada kelengkapan.... lagipun rumah kechik..... takat sikit2 boleh ler.....he3
nak ker vespa tu..... nanti remy buat GA lah..... tapi vespa tu remy beli kat wang klian haritu.....

Remy hazza said...

linda ...
terima kasih.... rumah remy biasa2 jer..... rumah kotak burung..... he3
nak resepi pudingtu.....? he3
remy pun pakai campak2 jer.... tapi depa suka.....

Remy hazza said...

eza....
simple jer resepi tu..... remy pakai chicago jer..... maknanya ...campak apa yg ada.....
janji boleh dimakan....

baguznet said...

ni yg nak marah nie... tak ajak join lepak2 :p

Saya Disini said...

wah..best nye..meriah ni..makanan pon meriah jgak..sedapnye

LiNda said...

Hehe..nak2 resepi tu, sila share ye remy

Cikgu Ma said...

senarai makanan pun dah meriah, org yg makan lagi meriah..teringin sangat nak g open house..x penah org jemput...sian kan..hehe

Aien Alien said...

meriahnya open house abg remy dengan makanan pelbagai...sedap2 tgknya. hehe. rumah pun cantik... :)

Remy hazza said...

baguznet....
ampun bro !!!! nie pun last minute.... adik2 nie sibuk nak dtg beraya......tu yg buat jugak lepak2 nie.....

Remy hazza said...

saya disini.....
makanan biasa jer..... sebenarnya menu utama depa nak laksa.... tapi tak sempat.....tu yg tukar spaghetti goreng tu......
tapi alhamdulillah...semua suka.... siap ada yg tapau lagi....

Remy hazza said...

linda...
insyaallah...
nak kena ingat apa yg remy letak haritu.....he3

Remy hazza said...

cikgu ma.....
ye ker ? takkan tak pernah kut..he3.... lepas nie kena ler pi mana2 open house....seronok kalau dpt berkumpul camnie..... nak pulak kalau ada yg rajin menolong.....

Remy hazza said...

aien....
buat mkn kechil2lan aje..... adik2 nie nak dtg beraya jugak...suruh remy masak.....remy layan mana yg termampu......
janji semua cukup mkn dan bergambar sakan.....

diana said...

susah nak jumpa orang bujang buat makan2 kat umah ni...tapi untung la...
ada yang tolong kemaskan..
bagus la macam tu..tahun depan boleh jamu lagi..ahahaha

Remy hazza said...

kak diana....
ops.... bukan org bujang...... duduk bujang jer..... mrs. remy kat kg......he3..
tapi nie memang rumah remy since 10 tahun dulu........

LidiaSuraya said...

remy selamat ari raya yer... cehh dah separuh bulan raya baru sempat nak wishh... wahhh nice nya majlis meriah.. nak kek lapis skit.. hehehee

Beckhrooy said...

yang penting semua happy

Remy hazza said...

lidia....
juga selamat hari raya utk mu..... maaf zahir batin tau!!!
kek lapis tu memang best
mint oreo kek lapis..... sedap sangat....

Remy hazza said...

beckhrooy..
betul tu... yg penting semua happy.....tak mau masam2 muka.... sebab manusia nie byk ragam... lupakan sengketa....

chegu abbas said...

meriahnya remmy...... sronok kalau mcm ni

hazwan hairy said...

Wahhh meriahnya.....

Remy hazza said...

chegu abas.....
alhamdulillah.... masing2 sibuk nak pakai baju raya...... nak posing dlm suasana raya..... tu yg remy pun pakai baju melayu jugak.....

Remy hazza said...

hairy....
tu ler, remy suruh dtg taknak..... kalau tak leh kenal ngan dieorg.... manala tahu...... kut2 ada yg terpaut ! he3

misz_eyza said...

nak nak vespa tue hihi kecil tapak tangan, satu malaysia eyza tadahkan huhu...

ala beli kat wang kelian jer ker? dekat sekecih dgn tmpt eyza tp rasanya dah lama xjejak sana hihi

Remy hazza said...

eyza....
camner nak kasi... adev satu jer..... tapi kalau remy jumpa lagi.... insyaAllah.... akan dihantar dgn kunci sekali kat eyza....he3..

wang klian tu pun baru pertama kali remy jejak.....he3

 

Template blog ilham dari alif ismail