Wednesday, September 5, 2012

My Cousin big day @ selama perak..... congratulation !!!!

Salam utk semua.......
salam syawal yg masih hangat lagi nie.....
nie nak sambung pasal wedding semalam tau !!! yg tu kat rumah pompuan... nie kat rumah lelaki pulak aka cousin remy....
majlis kat rumah uncle remy nie simple jer..... rumah taman.... so space tak beberapa besar...... takde pelamin bagai..... tapi masih cantik dgn hiasan di meja makanan beradap...... kira sanding sambil mkn ler.....he3... senang kan... tak yah nak kuar masuk dan turun naik pelamin...... tema yg dipilih adalah blue and white dan sedikit kuning utk baju.
nak tahu apa tugasan remy setiap kali kalau ada wedding sedara mara?????  buat hiasan lauk pengantin ler...... macam2 ada.....
tapi disebabkan bahan2 yg kurang mencukupi dan masa yg terhad..... ini ajer la yg mampu remy persembahkan...... dgn bantuan my untie2 dan my laling..... kalau kat rumah sendiri , senang, everything semua remy dah siapkan...senang utk kegunaan adik2 nanti..... complete full table setting plus equipment. tapi nie kat rumah untie... remy tak tahu nak cari brg... so mana yg sempat dan dirasakan sesuai..... belasah jer la....
selama hampir 3 jam kiteorg bertungkus lumus nak siapkan semua tu.... siap juga akhirnya  . Apa yg penting cantik dan special utk raja sehari......cis.... puji diri sendiri konon.... padahal poyo jer....
yg penting fruit carving remy yg chicago style sempat disiapkan....
iyelah...mana ada masa... kul 10 mlm baru nak asah pisau.....apa lagi.... express carving ler jawabnya.....
apa apa pun..... wedding memang meriah dgn kehadiran tetamu..... menu special mestilah kerabu dan juga sambal udang dan petai..... menu2 kampung nie lah yg paling cepat habis..... takat daging ngan ayam... dah selalu sangat kita jumpa.... tapi tetap disediakan untuk hidangan utama.....
remy pun sempat mkn ala kadar jer.... taknak full sangat.. sebabnya kul 3:30 ptg remy dah nak kena ke stesyen bas kamunting..... sebab nak balik KL..... isnin dah keje...... tapi sempat jugak ler remy karok kat wedding tu... berduet sama cousin remy mimi dgn lagu seiring sejalan...... hancussss remy  nyanyi !!! hu3 ... nervous bila pak sedara ngan mak menakan dok jeling2, pandang2.... ke depa nak remy nyanyi lagu tu kut ? he3
so sekali lagi, selamat pengantin baru utk pasangan mempelai..... sesamalah menjaga ikatan yg dibina.... ingat... ini adalah permulaan utk sebuah perhubungan.... enjoy the perkongsian.... saling muafakat dan terima pasangan seadanya.... amin...
remy pun tak sempat nak snap pic byk2..... busy layan tetamu kan.....he3... yo la tu......
wassalam.....

20 comments:

Leeza dayasari [santai leeza] said...

tahniah... meriah. biru like like..

LiNda said...

wahh..dasat tugasan remy, wat hiasan lauk pengantin. cantik lak tu. Eh, tak pernah jupe orang match kuning n biru, so nice . Nmpak naik seri..:)

Remy hazza said...

leeza.....
remy like semualah......he3

Remy hazza said...

linda.....
betul la ckp linda.... remy pun first time jumpa ...kuning ngan biru..... kontra tapi sesuai.....

tugasan tu dah jadi wajib setiap kali cousin kawen.....

Kancil 8349 said...

tahniah...menarik

Remy hazza said...

kancil...
mekasih....

misz_eyza said...

remyyyy.... cantiknya dekorasi fruit carving tue..nanti leh tempah remy suruh buat laa...

mmg kat belah sana harus ada menu sambal udg dan petai ker sebab kalau x salah eyza belah perempuan pun ada buat jugak kan?

shidaR said...

menarik la remy gbungan wane biru kuning..nmpak nice :)
selamat pgantin baru kazen remy ni :)

piraaa said...

mak aihh, terliurnya lah. nampak sodap je kalau masuk dlm mulut ni.

biru kuning? menarik, jarang tengok tema warna bendera pulau pinang, boleh tiru ni :))

maszull said...

assalamualaikum remy...cantiknya tahniah yer...:)

Remy hazza said...

eyza...
mekasih....fruit carving tu yg paling buruk rasanyaer...he3
last minute baru buat.....

menu sambal udang tu sekarang dah jadi trend.... org2 kampung lebih suka menu camtu dari lauk pengantin yg biasa.... lebih kick katanya.....tapi pengantin takde ler sentuh lauk tu...tak sesuai utk mlm pertama....he3

Remy hazza said...

shida....
akan remy sampaikan....
ok kan??? biru campur kuning...kontra tapi sepadan.....

Remy hazza said...

piraa....
kalau dapat masuk betul lagi ler sedap..... meleleh rasanyer...he3
ye la.... baru remy perasan kalaer kuning biru tu kaler p.pinang

baguznet said...

cantiklah bro hiasan buahan tu. Boleh ajar kekdah nak buatnya tak?

Aien Alien said...

naik seri kuning & biru...jarang2 jumpa padanan ni. hehe.


abg remy punya air tangan terbaik la dalam kata simple2 kan...ukiran buah tu cantik.

Remy hazza said...

mama
wassalam.....
mekasih.......akan remy sampaikan....

Remy hazza said...

baguznet....
boleh ajar.... tapi remy pun tak selalu buat.... time kenduri aje yg kuar skill tu.. tu yg nampak tak halus dan kemas....
kalau nak blajar senang jer..... buru rujukan pun ada dijual...tapi pisau kena betul ler....

Remy hazza said...

aien...
seri pengantin sekali kut....tapi padanan kaler tu memang menarik.....
ukiran tu pun tak berseri... malu nak tunjuk sebenarnya....

Aishah Jahirah said...

berani bermain dgn warna...kuning+biru..makan beradap pun mmg dah macam kerusi sanding,hiasan belakang pun lawa,mmg 2 in 1 la tu kan...hehee
kalau kenduri kat perak selalu makanan mkn beradap mesti makanan nak hias2 specialkan...at least ukir2 sikit mesti ada...

Remy hazza said...

aishah....
betul tu.... pengantin tu kan ibarat raja sehari..... tu yg kena layanan special.... meja beradap tu memang kena extra deco sebab takde pelamin......

 

Template blog ilham dari alif ismail