Thursday, September 6, 2012

Garuda Sampling - Going high standard

Salam untuk semua........ salam sejahtera hendaknya....... rasanya dah lama sangat remy tak buat entry yummy2 kat opis remy nie.... maklumlah, bulan puasa haritukan dapur tutup sebulan......he3
dapur utk sampling ler.......... tapi minggu nie dah bukak balik tau.....
minggu pertama september saja kita mulakan dgn meal sampling utk Garuda Airlines. menu utk cycle baru penghujung tahun nie sehingga tahun depan......so byk jugaklah kali nie...... ada 3 types of sampling yg dilakukan......sector lunch/dinner . sector breakfast dan juga sector refreshment.
Cuma kali nie sampling utk Garuda nampak lebih menarik dari dulu2.... dah boleh berbudget besar kut...... nampak ada kelainanan dari kebiasaan dan sedikit mewah......
Kerja remy pun senang sikit sebabnya menu utk sampling nie di propose oleh pihak Garuda sendiri...... remy just go thru dgn pilihan dan juga bahan2 yg diperlukan... mana yg takde dlm dapur kena ler dapatkan dari luar..... jadi menu yg dipersembahkan nie original resepi dari indonesia...... kite org just prepare the meal base on the recipe given......
Alhamdulillah , walaupun sampling dimulakan selepas lunch time @ tengahari.... tapi ia tidak mengambil masa yg panjang... kul enam ptg semua dah tutup kedai.... fast and easy..... tak byk pun menu yg ditukar...... kiranya semua ok, kalau ada pun cuma dari segi portion makanan dan kuantiti..... kalau dah nampak mahal atau heavy sangat hidangan tu , kita tukar , tambah atau kurangkan sikit...... just to be dish volume look nice! kekadang satu kaler pun dah nampak seri pada hidangan tu.......
Wakil dari Garuda Airlines ni pun tak byk karenah, senang komunikasi , berunding dan yg penting mesra alam dgn semua org..... sebabnya dua2 wakil dari Garuda airlines adalah perempuan.....kite org yg follow masa sampling nie pun tak ler stress sangat....mungkin sebab bahasa serumpun kut....
atlast , korang jgn terliur lagi kat sini.... anggaplah pic nie semua tak memberi makna dlm diet korang semua......tau !!!! he3
p/s :- minggu nie busy pulak ngan open house...... sabtu kat rumah dato' ibrahim , ahad department punya open house dan  minggu depan Company punya open house...huwaa...... tetap remy kena jadi comittee.....tu open house yg besar ler..... yg kecil2 jemputan dari kenkawan pun ramai jugak.....hai.... gemuk ler remy nanti......

itu tak termasuk dgn KLM royal dutch sampling minggu depan untuk sector baru KUL/SYD dan juga Korean Air meal meal cooking and demo in Matta Fair 12 kat PWTC tu bermula besok... kena ler layan apa yg diperlukan oleh pihak Korean tu....

14 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Ya Allah sedapppp nyer!

Aien Alien said...

ok sampling dah bermula...meriah kembali blog abg remy dengan makanan. tapi...dapur tutup pun meriah jugak, bulan puasa hari tu entry iftar sana sini...makanan jugak. hehe.

misz_eyza said...

yeyy entri sampling dah kembali... suka tgk dekorasi makanan tue..

yg paling terliur tgk kek tu laa hihi

依之汉 said...

mak aih. Meliur saya melihat ni!

Remy hazza said...

mrs eady....
sabar kak..... nie sebahagian jer.... kalau remy tunjuk semua..... remy pulak yg terliur....he3

Remy hazza said...

aien.....
he3.... betul2..... dapur tak berasap tak bermakna perut tak diisikan? he3
nulan nie busy sikit.... lepas nie byk event...sampai bertindih date..... nak buat camner..... layan jer....

Remy hazza said...

eyza.... setiap minggu ada sampling...tu tak termasuk ngan workshop lagi.....busy2,,,he3
nanti remy hantar sepotong kek tu ye.....

Remy hazza said...

依之汉
he3..... sabar tau...... kalau dtg dari dulu..... lagi byk yg terliur.....

Kancil 8349 said...

tergigit lidahku tengok nie

Remy hazza said...

kancil...
aduss...... sabar tau... sakit tu.....he3...
cam biasa kancil..... maafkan remy kalau tgk pic2 nie.....

Aishah Jahirah said...

wah suka nengok sampling yg cute2 ni walaupun xblh makan blh tgk je...hahaa selamat menggemukkan badan...:)

Remy hazza said...

aishah....
semestinya..... lepas raya badan back to normal..... jgn abnormal terus dah ler..... takutttt!

misz_eyza said...

cain remy..busy nyer dgn kerja2 hihi pas kat eyza skit kerja tue...

yeaaa remy nak hantar kek tp nak yg realiti tau tamau yg sekadar gambar hiasan hihi..

Remy hazza said...

eyza....
he3...yg reality tu yg susah nak sampai..... takut abg pos laju mkn dulu......he3

 

Template blog ilham dari alif ismail