Thursday, September 20, 2012

resident Evil - retribution...... aksi ganas berterusan.....

Salam utk semua.....
salam keceriaan tgh mlm2 nie....
busy siang tadi nak hapdek entry terbaru..........pagi2 dah kena duty call utk buat talk dan tour utk IKBN lecturer visit... pastu siapkan proposal menu for etihad airways utk next week..... tapi kena submit bsk sebab ada menu discussion..... nak tak nak kena siapkan jugak hari nie......
remy crita pasal keje pulak..... he3... jom kita tgk muvie lagi..... movie terlatest kat pawagam..... remy tengok muvie nie hari minggu yg lalu.... kat tempat biasa...time square.... Crita Resident Evil - Retribution yg terbaru......
terus terang remy ckp.... remy tak follow sangat crita nie.... maklumlah... remy bukan peminar tegar cerita yg diadaptasi dari game nie.....
tapi apa yg remy boleh ckp.... sequel kali nie bolehlah....nak kata ohsem sangat mcm yg dulu2..... starting crita pun dah conpius kejap.....he3
kisah bermula bila adegan scene flashback ke belakang.....babak pertarungan antara alice dan juga umbrella corperation. tapi best.... slow motion scene yg mencemaskan.....
alice yg ditahan sebagai bahan uji di makmal umbrella corporation cuba diselamatkan oleh Ada wong and pren....
tetapi mereka sebenarnya terperangkap di dalam bunker submarine yg terletak jauh kedasar kutub......yg menariknya.... bunker tersebut mempunyai beberapa dorm yg menyerupai bandaraya terpilih seluruh dunia..... itu adalah tempat latihan utk umbrella corperation yg mana pada masa itu telah dikuasai oleh red queen iaitu virus dlm system yg mengawal semua aktiviti dan juga manusia dlm bunker tersebut....
babak demi babak amat mencemaskan sebagaimana alice utk menyelamatkan diri dari bandaraya2 ciptaan tersebut....pertarungan lasak, aksi kejar mengejar , peperangan dan makluk2 aneh byk ditemui.....remy respect dgn special effect utk muvie nie.... superb....
nak tahu apa yg terjadi seterusnya... tu kena pi tgk sendiri......dapatkah alice melepaskan diri..... memusnahkan red queen atau ada agenda lain yg tersembunyi... tu kena enjoy kat pawagam nanti.....
adakah alice dapat menyelamatkan seluruh penduduk bumi dari terus di cemari oleh virus..... ada jawapannya dipenghujung cerita.....
so enjoy the movie..... walaupun heroin dah sedikit tua..... tapi masih mantap beb!!!! cuma jln cerita jer kena layan betul2.....

pic :- kreadit to google !!!!

34 comments:

Everything's Everythings said...

Aku tgk yg sebelum ni punya, boleh tahan suspen juga.. yg ni blom tgk lagi..
haha dh tua ke heroin dia ni? nmpk mcm still sama je dgn yg lepas xD
nnti nk try lah tgk jgak

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmmmm belum berkesempatan nak tgk...

Aien Alien said...

adik dah tengok...dia pun cakap best. hai...bila la kakaknya nak tengok ni. haha...abg remy sibuk2 pun sempat lagi menonton wayang...hehe

Remy hazza said...

everything2...
he3.... dah nampak kedut dah.....he3
takdela....masih mantap.....

Remy hazza said...

CMA....
nak gigih ke pawagam lepas nie.... boleh tahan ler crita nie.... walaupun semua crita bwh tanah....he3

Remy hazza said...

aien....
oklah..... kalau layan aksi...memang tak berkelip mata..... cuma jln cerita jer..pada abg remy sedikit kureng....tapi selera masing2kan..... janji enjoy !!!! he3

Saya Disini said...

erm..sy xtngk la movie cm ni..hehe

misz_eyza said...

semua watak tu hidup ker hanya sekadar game remy?

Remy hazza said...

saya disini.....
kalau tak suka memang tak boleh masuk kalau crita camnie..... remy pun kekadang blur...he3

Remy hazza said...

eyza....
asalnya resident evil nie adalah permainan video game..... tapi di terjemahkan dlm bentuk layar perak..... yg ini pun dah sequel yg kelima kalau tak silap remy.....

hazwan hairy said...

org ckp xbp nak best..tgk remy ckp start pn cm keliru..haha

maszull said...

assalamualaikum remy...yer la mcm tak best jer cite ni...:)

Remy hazza said...

hairy....
sayes.... remy tak follow sangat crita nie... mungkin sebab remy tak minat main game.... kekadang lost kejap dlm crita dia.... tu yg pendek jer remy crita.... takut tersalah info nanti....he3

Remy hazza said...

mama....
wassalam....
bagi penggemar video game, mungkin depa lebih memahami..... he3
remy nak main game pun tak sempat......

::cik asha:: said...

dh tgk dah..resident evil 5 ni mcm ok2 la...tp part action mmg best sbb slow motion je dia tunjuk..

sesetengah org kata best..sesetengah kata tak best..ikut pendapat masing2 la..

ch000tz axoera ヅ said...

weeken ni kot.....tu pon kalau takde yang mengganggu gugat heheh

Ayie Abas said...

antara cerita yg ayie suka...sama ada komiknya....games, animasi atau filem2 nya sebelum ni...best

p/s: blog remy makin mantap laa dgn penggunaan font comic sans nih...caya laa remy.....terbaikkkkkk weee

Remy hazza said...

cik asya....
betul tu... depend to individu.... for me... walaupun blur sikit, tapi remy suka action dia..... memang ohsem....

Remy hazza said...

chootz...
selamat menonton... moga terhibur nanti..... enjoy the movie,

Remy hazza said...

ayie...
kalau ayie dah follow pasal resident evil nie..,.harus pi nonton... best sangat tgk aksi dlm nie......

p/s...mekasih ayie.....
remy pun tak tahu nak buat camner lagi......walaupun ada yg kata blog remy hitam legam......he3

Hanif Idrus said...

Aku ada buat review ...kau ngan aku sama..heroin dah tua..heheheheh
Kalau nak paham kau kena tgk semuia series bro...

Remy hazza said...

bro hanif....
betul tu..... patutnyer,,,kalau nak tgk sequel...kena follow dari mula..... tak dinafikan....cam twilight tu.... org ckp boring....tapi kalau kita follow...memang rasa best!!!!
tak sabar nk tgk ending dia....

My Life's Journey said...

waaa umi tak berapa follow citer ni ..tapi ada yang cakap best ada yang tidak ..yang pastinya nak cari la cd sebab kat tempat umi tak de pawagam huhu .. sedihnyerrrrrrrrrrrrr

Remy hazza said...

umie....
download thru internet jer umie....
lagi senang.....
abg remy enjoy tgk crita nie bila layan aksi2 lasak dlm tu.....

Phat said...

lama gila aku x tgk wayang bro..

Aishah Jahirah said...

erm pi tgk sendiri mmg xtgk le....

afzalsukasuki said...

dah lama ketinggalan citer2 kat wayang ni almaklumla sibuk nak kawen bro huhu.pas kawen je nanti repeat la tgk balik hehe

Remy hazza said...

phat...
he3.... sibuk jaga anak.... kasi dah besar sikit nanti boleh ler.....

Remy hazza said...

aishah....
kena ingat... 18SG tau....
aksi aksi ganas.....

Remy hazza said...

zal.....
busy berbenor ye...... yelah... nak bukak kilang... memang perlukan perhatian khusus.... besok2 dah start operasi..... leh ler together2 ngan cik tunang tu pi tgk......

Khairul Abdullah said...

Saya peminat setia filem ni...tapi since belum lagi ditayangkan disini..so terpaksa tunggulah.

Remy hazza said...

khairul....
kalau setia... mesti enjoy nanti..... filem sequel memang kena faham dari mula.... selamat menonton nanti....

baby comel said...

hehe kurang berminat dgn fiksyen muvie ni..

Remy hazza said...

baby comel....
betul...ada yg kurang minat dgn cirita yg diluar fikiran kita nie.... remy layan sebab ada aksi2 yg best dlm movie nie....

 

Template blog ilham dari alif ismail