Tuesday, September 25, 2012

Wedding day Izuan & Soleha @ wetland.

Tersenyum malu mempelai di pelaminan....
segak bergaya indah berseri... 
wetland putrajaya terjalin ikatan....
tasek dan perpohanan menjadi saksi...
rakan dan taulan hadir meraikan...
menadah tangan pohon keberkatan....
selamat pengantin baru remy ucapkan....
moga ikatan kekal berpanjangan....

wah !!!! meriah majlis persandingan yg remy hadiri ahad lepas...... indah tersergam mempelai di wetland@putrajaya.... walaupun panas membahang..... remy and pren tetap setia menanti....
demi utk deq wan encem nak naik pelamin....
majlis diserikan dengan persembahan dari artis kilauan emas.... juara dan naik juara lagi..... lagi meletop ler suasana majlis dgn celoteh mereka... usik mengusik..... sahut bersahutan.....
apatah lagi , pengantin yg cukup sporting tersenyum riang  dihari bahagia.....
majlis diserikan juga dengan kehadiran tetamu VVIP , iaitu Datuk Seri Sharizat Jalil.....bertuah mempelaikan...... ada tetamu VVIP yg sudi meraikannya...... Datuk seri pun sporting utk bergambar sama dan menghiburkan tetamu bersama artis kilauan emas... walaupun sedikit.... tetap bermakna utk pasangan mempelai.....
remy pi ngan cousin remy tu ..berdua jer..... sebab kat sana nanti ramai kawan2 opis menunggu.....walaupun memula sesat nak ke wetland@putrajaya tu.....Remy sempat jugak tunggu sampai majlis selesai..... sebab lepas majlis nie nak terus ke GSC@alamanda tgk movie bait ...ala crita jerung mengganas tu....nanti remy review muvie tu....
makanan yg disediakan untuk tetamu pun boleh la tahan...... cuma ayam masak merah pedas sikit..... berasap juga telinga......kasihan pada kanak2 yg hadir......he3.... tapi yg pedas tu lah sedap.......ada nasi beriyani , ayam masak merah , gulai daging , acar buah dan juga buahan....
Buat Izuan dan Soleha...sekali lagi remy ucapkan selamat pengantin baru...... semoga berkekalan dan cepat dapat baby.....amin.....
selamat menempuh dunia perkahwinan.....ingat ianya permulaan sebuah kekeluargaan......


P/s:- tadi update status kat Lcct si izuan nie..... nak pi Honeymoon ler tu........he3


16 comments:

misz_eyza said...

nie izuan yg ada wedding card cantik tu ker remy?

wah meriah betoi majlis dia yer? siap buat tgh padang tu..semoga pasangan mempelai kekal bahagia hingga ke akhir hayat.


ahaks dah nak pi honeymoon ker hihi...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Waaa grey colour!

Remy hazza said...

eyza....
betul tu....
izuan yg sama.....
simple majlisnya..tapi meriah....

kita doakan kebahagiaan mereka berdua.....amin....
mesti dah sampai tempat honeymoon tu....

Remy hazza said...

leeza....
remy pun conpius jugak kaler tema majlis tu.....gold ada... white pun ada... hijau pun ada...he3

boni kacak said...

memang meriah... dan..... baju pengantin laki nampak sangat style la..

Remy hazza said...

bro boni....
fesyen anak muda sekarang.... tapi menarik...... kena pulak dgn orgnya...kalau remy yg pakai....he3......tak tau ler nampak cam aper?

Everything's Everythings said...

Baju pengantin diorg ni style ap?
Hebatnya siap ad VVIP tu hadir skali lagi ^^

Selamat Pengantin baru buat mereka, semoga kekal bahagian smpai akhir hayat inshaAllah ^^

Ayie Abas said...

majlis perkahwinan bertemakan kaler hijau...redup jer mata memandang....

LiNda said...

amboi meriahnye wedding kawan remy tu. Datuk shahrizat jalil pun ade ye..semoga pasangan pengantin kekal bhagia ke akhir hayat

Remy hazza said...

everythings2...
remy pun tak tahu....kalau yg lelaki dari blkg dah nampak cam kot broadway jer.... yg pompuan dah nampak cam arabic sikit....
kita panggil baju modern aje la ...he3

Remy hazza said...

ayie,....
bersesuaian dgn tema garden kut... buat kat taman wetland kan...cuma remy ingatkan buat kat betul2 tepi tasik tu.....sebab remy pernah pi majlis tepi tasek...memang cantik suasananya

Remy hazza said...

Linda....
bertuahkan... ada VIP dtg meraikannya..... mungkin ada bau2 bacang ngan Datuk seri kut.....
tapi datuk seri memang peramah dan sporting..... takde bodyguard apa pun..... just escort dgn keta polis jer masa nak sampai tu....

ch000tz axoera ヅ said...

wayhhh meriah sungguh.....

Remy hazza said...

chootz...
boleh tahan kemeriahannya....
cuma panas jer yg tak tahan.....he3

3no gr33ny said...

siap ada VVIP tu..hebatlah

Remy hazza said...

3no gr33ny....
itulah.... bertuah kan......

 

Template blog ilham dari alif ismail