Thursday, September 27, 2012

Happy Birthday Gabriel @ 18

Salam untuk semua….salam hari khamis yg permai….mekasih kerana sudi hadir kat sini tau…….
Kali nie remy nk crita pasal besday pulak……
Nie kisah besday adik indon remy yg ke18 tahun…… dah besar rupanya…..he3…Teringin sangat nak potong kek…. Sebenarnya dia jeles kat handaru haritu……he3… kenapa daru dapat tapi dia tak dapat?So apa lagi…..remy kenalah penuhi wishlist dia yg nak mkn kek birthday sendiri…..
Alah…. Berapa sen sangat kalau dicomparekan dengan kenangan sambut birthday tu kan… dah la parent jauh…..nak tak nak, remy kenalah jadi abg sekejap utk memenuhi hajat dia… jom kita kenalkan…. Namanya Gabriel teddy asal dari magelang , jawa tengah…. Practical kat tempat remy sejak 5 bulan yg lepas…… so tinggal sebulan jer lagi kat sini……. Lepas tu , alam maya lah tempat kiteorg akan berhubungan…tu pun kalau dieorg nie ingat kat remy... .. ingat tak dulu remy ada adik dari sana jugak…. Yg nama febri tu? Rajin jugak dia Fb ngan remy sekarang nie…..
Kangen(rindu) jer katanya nak ke Malaysia….

Gabriel nie mesra alam sikit…… kalau org utara ckp… lorat sikit…dgn semua org dia pok pet….. tapi yg paling kelakar….. dia pelat nak sebut perkataan…pelik bunyinya….kiteorg panggil dia lidah pendek……he3..tapi dia memang menghiburkan….. ada jer benda yg kuar dari mulut dia…..Gabriel nie non muslim tau . beragama kristian….. tapi dah tak nampak sebab, semua kwn2 dia org2 kita…..
Jgn terkejut kalau remy ckp masa puasa haritu….. dia pun sibuk sama berpuasa….. hampir penuh jugaklah sebulan tu……dan lagi satu…dia nie fanatic bola yg teramat…… baju dia jer semuanya jersi atau sport t’shirt..peminat setia Liverpool ( peminat kipas mati nie )…pastu tu yg bestnya…liga malaysia pun dia lebih tahu dari remy…ha3….malu rasanya…
So, remy berdua saja ngan dia sambut birthday nie….. lepas kerja..sebab yg lain dah ada jemputan mkn2 kat salah satu rumah staff opis remy….. handaru tu pun tak ikut….Cuma si Gabriel nie aja yg tak pergi…sebab dia nak mkn kek katanya.... so remy just belikan blueberry cake utk dia…..seronok kemain….kiteorg potong selepas having dinner kat untie ani’s garden café tu…..nak pi tempat lain, crowded sangat…segan pulak remy tertiba potong kek berdua…..he3.. so kat untie ani’s nie tenang sikit…lagipun ada kak Ruby( staff untie ani’s) ngan kakitangan kat situ join sekali melayan si Gabriel nie……..

Remy mlm tu mkn Fish n Chip dan utk Gabriel, dia remy kasi makan Spaghetti Meat ball…. Licin dia mkn… maklumlah..makanan asasi dia rasanya….lepas tu baru dia potong cakes… nak jugak pasang lilin… sebab dia nak buat wishlist sebelum tiup….. apa yg dia wish remy pun tak tahu… lama jugak doa dia tu….. sampai terpejam mata….lepas tu baru tiup dan sesi mkn kek… dah mkn kek apa lagi….. balik rumah ler…. Karang kena tangkap pulak kalau balik lambat ke hostel…..tapi baik dia nie… mkn sikit jer kek tu… pastu nak bawak balik mkn ngan kenkawan……
So for Gabriel….Happy birthday to you…. God bless u… enjoy the day and tunggu hadiah birthday awk tu……. Tak sempat nak cari lagi…… sebab dia demand sesuatu yg susah nak cari……. Tgklah kalau jumpa nanti, remy kasi ler…..tapi tak janji……


16 comments:

Everything's Everythings said...

Happy birthday utk Gabriel ^^
mmg nama dia Gabriel ke?
Remy ni asal org mana eh? ;D

misz_eyza said...

memang abam yg prihatin ler abe remy nie hihi

eyza pun nak jugakkkkk...

Remy hazza said...

everythings....
akan remy sampaikan.....
remy asal org taiping , perak.....
org utara yeop !!! he3

Remy hazza said...

eyza....
sekali sekala depa nak bermanja....
layan aje la.....he3

Nisa Greennnpanda said...

wah..mude lg die, hehe..
hepi b'day to him!!

Embun Melati said...

ala comelnya gabriel..:)

happy birthday untuk gabriel..:)

Remy hazza said...

nisa...
akan remy sampaikan......
masih remaja lagi.....

Remy hazza said...

embun melati....
comel kan???? nanti remy sampaikan salam birthday tu dekat dia.....

Aishah Jahirah said...

hb gabriel..bertuahnya dapat abg mcm remy ni...sporting gitu layan adik2...

boni kacak said...

wah..happy birthday mr gabriel..hehehe.. member dari seberang ye.. semoga ukhwah dua negara berjiran ini akan terus utuh.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaa menariknya kek. teruja teruja..

Remy hazza said...

aishah....
hajat dia nak sangat mkn kek birthday sendiri.... so remy tunaikan mana yg termampu.....

Remy hazza said...

bro boni....
InsyaAllah... lepas si gabriel nie balik nanti.... akan datang lagi group yg baru....... setiap 6 bulan.... ada adik baru jer remy nie....... seronok layan keletah dieorg nie..... budak2 katakan.....

Remy hazza said...

leeza...
alah... bluberry cake.... murah jer... rm26 jer.....
kalau secret recipe..... tak mampu ler remy nak sediakan.....he3

3no gr33ny said...

untunglah dapat abang macam sahabat Remy...adik sahabat juga sweet je

Remy hazza said...

3no gr33ny
boleh dikatakan yg dtg kali nie semuanya sweet2 jer muka, baik lelaki ataupun yg perempuan.....
baik budak2 nie...kalau jumpa tetap cium tangan....

 

Template blog ilham dari alif ismail