Friday, September 14, 2012

Berjimba kat untie ani's Garden cafe lagi.......

salam jumaat utk semua...selamat pagi dihari penghulu segala hari..... terima kasih kerana masih sudi hadir kat sini.... amat remy hargai..... firstly nak mintak maaf pasal semalam lambat remy nak singgah dan BW kat blog kenkawan semua..... cam biasa., masa amat limited buat remy.... dah tgh2 mlm baru nak melawat kenkawan yg dah tido....

camtu lah remy... terkejar sana dan sini... nak buat camner kan....kerja remykan... smlm pun ada dua meeting yg kena attend.... so tk sempat lah nak curi2 on9.....lepas tu nak get ready all mise-en-place for today event... big jugaklah...kalau dah company hari raya open house...... mesti ramai yg hadir plus ngan family members lagi...... tapi yg ini kita crita dlm entry lain tau......he3

So...what the best spot kat area rumah remy nie utk berjimba yummy2 dimlm hari?..apa lagi kat untie ani's ler..... tu jer yg paling peacefull place yg boleh lepak2 sambil chatting2 ngan kenkawan..... sunyi jer.....makanan pun boleh tahan...... lokasi cam remy kata dulu , di jln kampung antara nilai dan sepang. memang betul2 kawasan kampung.......tapi tepi jln raya ler.......

berkonsepkan ala ala bali, tempat nie memang best utk bersantai..... kocakan air didalam kolam mini dan lintuk liuk ikan2 yg berenang amat mendamaikan...... apatah lagi dgn bunyi serangga malam yg kekadang singgah ke kaki..... port remy yg paling best kat gazebo atas bukit yg duduk bersila tu..... jauh sikit dari kawasan utama.....
leh borak sakan kat atas tu....

Menu kiteorg cam biasa.... remy punya feberet tetap laksa johor... walaupun kekadang rasa tak kosisten sangat. tapi tetap sedap pada remy...... lebih2 lagi kalau kena dgn sambal belacan tu... manakala pren remy tetap setia dgn mee curry dia..... memang best ditambah lagi portion yg amat mengenyangkan......

manakala dua lagi pren remy pekena nasi ayam hainam..... so bad, nasik haritu lembik sikit.... spoil the taste lah..... what to do kan......? makan jugak lah.... tapi rasa memang autentic hainam rice.....poor zati because pi first time kat situ tapi dapat meal yg kurang memuaskan....... 
lepak2 punya lepak tak sedar sampai ke tgh mlm...... balik tido ler..... tu yg on9 asyik tgh mlm jer..... busy yummy jer time mlm2 nie......he3
so enjoy the pic...
salam dari remy..... kehati kenkawan semua......

48 comments:

zana-norzana said...

wah malam ni makan lagi, makan besar ya!!

LiNda said...

hehe..best bace blog remy ni., ade je port yummy yummy yg best. tergoda la tgok mee kari tu. hihi, remy, mane resepi puding ari tu.haha

Zaidalifah Hussin said...

Bonde rindu nak makan kat antie ainis...

bulan puasa hr tu x sempat nak kesana...

nak ayam kampung...
eh..ddk mana ni...dekat nilai yea...

bonde ddk area salak tinggi

Fahz said...

Selalu Fahz lalu depan aini,lalu gitu2 je.tak terpikir lak nak singgah or try makan kat situ.btw bila tgk pic remy nie mcm best lak makanan tu ek.insyAallah nanti Fahz akan try.Fahz tinggal area Enstek.

DAIRI FARISHA said...

tmpt yg cntik!! dan makanan sedap!!! lapar pulak tengok

cikji said...

siyer terliur dengan mee kari, kerang berlambak,sedapnyaaa

Remy hazza said...

kak zana....
jgn lupa dtg mlm nie..... berjimba2 ngan remy... jumpa tegur tau!!!! he3

Remy hazza said...

linda...
resepi tu tak jumpa lagi...ilham belum dtg.....he3...
busy ler..... nie pun baru habis set up vip table utk function raya mlm karang....

Remy hazza said...

bonde....
lepas nie leh ler lepak sekali..... geng2 sepang..... he3
remy kat kota warisan.....

Remy hazza said...

fahz,....
nak kena singgah try..... tapi satu jer..... rasa kekadang tak kosisten tapi boleh try dulu..... kut2 tersangkut selera....
remy selalu kesana....
duk kat kota warisan....

Remy hazza said...

farisha....
tempat memang cool..... aman jer..... garden cafe namapun.....

shidaR said...

fuhh~

sedapnyerr :)

Remy hazza said...

cikji...
mee kari tu memang best , pekat dan likat.....

Remy hazza said...

shida.....
\he3... lepas nie entry mkn lagi...... ish3..... susah jadi remy nie..... hadap makanan jer.....

LiNda said...

is ok remy..hihi. take ur time :)

My Life's Journey said...

sedapnya bang remy punya makanan ..terasa nak join je makan hihi ..sedapnya ..suke umi tgok pic makanan ni tau ..

Ayie Abas said...

ayie nak makan laksa johor tu...terasa kempunan lak...hehe

依之汉 said...

Jaga pemakanan bro. Makan punya makan, susah juga. =)

muhammad asyraf said...

wah..macam restoran mewah je.. mahal x?

Remy hazza said...

linda....
insyaAllah akan diusahakan......he3
tunggu tau.....

Remy hazza said...

umie......
mai join abg remy......
leh borak lama2.....he3

Remy hazza said...

ayie....
alamak..kalau dah kempunan susah nie......nak kena cari sampai jumpa.....

Remy hazza said...

依之汉
betul tu bro......
kena risau jugak....... asyik mkn jer..... bahaya...

Remy hazza said...

asyraf.....
takde lah mahal sangat......masih dibawah sepuluh ringgit satu hidangan......

maszull said...

assalamualaikum remy...sedap nyer berjimba n makan2 ....lagi sedap bila tengok laksa johor tu...:)

Remy hazza said...

mama..
wassalam....
laksa johor bmemang feberet remy..... sedap sangat !!!!

Aishah Jahirah said...

tergoda tgk mee kari tu....hehee

rafflesia said...

mee curry.. delicious!! yummy2!! :)

~Beb~ said...

alah kat mana ni? between sepang nilai? err dlm kg2 ke remmy? serius nak deting ngn hubby!

Zaidalifah Hussin said...

wah...

dulu bonde ddk situ juga..
Apartment Prima...

Jap lagi Ben Asaari pon ddk area Salak Tinggi juga...

Boleh la buat Reunion...

Remy hazza said...

aishah....
remy pun.... tapi laksa johor tetap diutamakan....

Remy hazza said...

rafflesia....
betul...tapi risau pasal kolestrol.... faham2 jerlah mee curry..... santan jer...

Remy hazza said...

FM...
kalau dari bandar nilai lama.... ikut jln lama ke salak/sepang....
dlm 5 minit dari nilai lama tu..... tepi jln , kawasan kampung.... femes jugak untie ani's nie... pernah masuk rancangan anthony borden ngan chef wan show....

Remy hazza said...

bonde....
cantik.....
reunion kat situ best jugak..... tapi abg ben blanja ler.....
dia kan byk masyuk......he3

Leeza dayasari [santai leeza] said...

kat mana ni????

Zaidalifah Hussin said...

HI HI HI SETUJU :)

Remy hazza said...

kat nilai.... restaurant ibu zarina ann joulie.....

Remy hazza said...

bonde....
set!!!!

pinkcolour82 said...

nampak sedap nasi ayam hainan tue :-)

Remy hazza said...

pinkkcolour....
sedap tapi haritu nasi lembik sikit.....

misz_eyza said...

tengok deko kedai macam menyeramkan jer hihi...

laksa johor kena makan dengan sambal ker huhu eyza tak penah makan lagi nie tapi penah tengok orang buat cuma tak ada sambal la.

Remy hazza said...

eyza... takde lah..... garden cafe....
tapi sebenarnya memang pun.... sebab sebelah cafe nie tanah perkuburan...hu3....
tapi insyaAllah... tenang makan kat sini.....

laksa johor yg ori mesti ada sambal belacan.. tu yg tambah kick!

boni kacak said...

uish... tempat dia.. cantiknya.. macam dapat tenangkan perasaan je.

Remy hazza said...

bro boni...
utk releks.....
couple dating.... anniversary ker.... sesuai sangat... tenang dan privacy sangat....

Hnahdy said...

laksa johor. yang hijau gulung2 tu pa? timun ke..

Remy hazza said...

hnahdy...
ye betul..... comfirm timun......
comelkan...dia potong camtu......
nanpak lagi menarik hidangan tu.....

Kancil 8349 said...

sedapnya...dan menarik juga gambarnya

Remy hazza said...

kancil....
remy suka ke sini....tenang dan makanan pun sedap....

 

Template blog ilham dari alif ismail