Friday, September 21, 2012

bila dua beruang comel bertemu......

selamat petang semua......
mood kerja mesti dah takde..... maklumlah...bsk kenkawan nak cuti kan........ remy jer yg keje sensorang........
kalau sap yg free tu..... mai la opis remy temankan.... leh mkn mcm2..... special meal treatment remy kasi...he3
kali nie entry pasal zoo sebab ada beruang comel nak makan.....ha3.... takde lah... nie kisah yummy2 jugak.....kisah dua beruang kebulur tahap gaban.....disebabkan penat bawak barang hasil shopping kat parkson alamanda...... gigih pakat dok bawak beg shopping...he3... sebenarnya remy pi beli 3 hadiah utk kenkawan yg nak kawen hari ahad nie dan juga minggu depan.......
dua beruang comel tu dah tentulah remy ngan cousin remy yg sorang nie......myrul namanya... juga kerja di terminal Klia....rapat dari kecil tau!!!! kite org kalau bertemu..... project utama, mesti cari port utk makan...... so , lepas shopping haritu......terus pi ke pusat kejiranan presint9 putrajaya lepak kat food court disitu.....
walaupun berdua..... makanan atas meja cam ramai jer..... he3... menu kiteorg char kuehtiaw don's , tauhu bakar dan juga otak2....
licin.....maklumlah dah lewat dari time dinner......so perut memang dah berbunyi sangat ler.....
rege makanan kat food court nie memang murah.... byk pilihan dan sedap2 belaka...... dulu remy suka sangat makan mee rebus hj wahid JB kat sini.... pekat jer kuah dia......tapi tauhu bakar memang tak pernah miss...... cuma kali nie rasa dia kurang sikit...... sos sedikit masam..... dan tak nice appearence seperti dulu..... mungkin sebab dah tukar tukang masak kut......
so moh yummy2 kat sana.... sesuai utk seisi keluarga..... anak2 leh mandi kat kolam mandi depan food court nie..... betul berhadapan.....riuh rendah kalau ada kanak2 kat dlm tu..... melompat sakan ler depa......
so enjoy the meal......
wassalam.......

28 comments:

Everything's Everythings said...

woahhh menu sedap tu char kuehtiaw dgn otak2 ;D
ptot la siap boleh buat nama sendiri pakai cungkil gigi tu, sbb makan otak2 rupanya..
hak2

Donny Ien said...

semuanya sedap-sedap belaka..

ishy77 said...

roti john..? yilek??

boni kacak said...

adeh.. beruang??hahahaha

pergh.. otak2 pun ada.. feveret tu!!!

LiNda said...

tempat dia cntik gak ye remy, linda pun suke makan otak2 n tauhu bakar. kalo lepak malam2 better makan ringan2 mcm tu..;)

Eera Shera said...

sedapnye otak2..tauhu bakar tak pernah makan pulak

Leeza dayasari [santai leeza] said...

kreatif yaaa buat nama lagi kat makanan. hehehehe
lapar sgt or tak da kerja. heehehhe

shidaR said...

apo dah..ehe h kreatip la remy hehee bt nama tu hehee :)

Ayie Abas said...

ayie meleleh air liur jer laa....kekeke

Remy hazza said...

everything2...
he3...tu tandanya dah takde keje.....tapi makan kat sini memang best!!!! murah dan byk pilihan....

Remy hazza said...

donny len...
yup... antara menu feberet remy kalau ke sini.....

Remy hazza said...

ashy77...
harus ada... cuma remy tak selalu mkn ler.... kalau kat area putrajaya nie... roti john kat warisan pertanian lebih sedap rasanya....

Remy hazza said...

bro boni....
kiteorg lebih kurang sama saiz jer.... tu yg kena panggil bear...he3
otak2 pun boleh tahan.... rege masih 60sen satu....

Remy hazza said...

linda...
betul kata linda... malam selalunya remy suka mkn makanan yg camnie.....
cuma kalau dah lapar sangat baru ambil nasi....

Remy hazza said...

eera....
tauhu bakar eera kena try..... kalau kena ngan sos dan kacang tu... memang terasa sedapnya....

Remy hazza said...

leeza....
ha3...tu dah takde keje namanya... sambil dok berborak. tu ler keje remy..... lagi pun cousin remy nie nama jer duduk satu taman perumahan... tapi nak jumpa sebulan sekali pun susah.... asyik busy jer....

Remy hazza said...

shida....
sambil2 tu.... tertiba kuar idea ngan lidi comel otak2 tu.....
sebenarnya dah takde keje.....he3

Remy hazza said...

ayie....
jgn selalu sangat...nanti kering air liur.... manyak lugi tau....he3

maszull said...

assalamualaikum remy...wow memang sedap2 semua makanannya sesekali ajak la mama makan skali yer seronoknya...

Nurul Iman said...

byknya makanan sedap2....

Remy hazza said...

mama
wassalam... insyaAllah...andai tertulis pertemuan nanti..... kita pi mkn ramai2 mama....

Remy hazza said...

nurul....
pilihan kat food court..selalunya byk...pilih aja mana yg berkenan....

misz_eyza said...

kalau dah namanya kreatif bagi apa benda pun boleh jadi benda cantik ekk hihi.. pic mula2 tue dah mcm header utk blog makan2 jer hihi...


Aien Alien said...

ada geng jalan2 cari makan mmg ohsemmm abg remy. ajak la kemana saja...elok je ikut tak banyak songeh ek. makan2 smpai kenyang...hehe

Remy hazza said...

eyza....
boleh difikirkan....... dah takde keje sebenarnya......he3

Remy hazza said...

aien... ngan cousin remy nie memang,,,,jumpa jer... mana nak makn.... he3...
dari kecik dah rapat.....

simanis said...


Bila ke Putrajaya Precint 9 itu, saya suka makan roti john unang ke unan? lupa dah...tapi memang biasa nya dah makan satu, tapau satu...xmkn benda lain dah...sedap sgt roti john tu x sama dengan tempat lain...

Remy hazza said...

simanis...
thru... roti john dia lain sikit rasanya.... not bad !!!!

 

Template blog ilham dari alif ismail