Tuesday, September 11, 2012

Production Raya Open house @ Astaka

selamat ptg semuanya......
Salam syawal yg hampir kepenghujungnya......
sana sini masih lagi ada open house......
mkn, mkn dan mkn....... camtu lah saban tahun......
kemeriahan di bandar kalau berhari raya...sebulan genap raya nya....

ok lah , kali nie remy nak crita pasal yummy2 lagi... dan dah tentunya majlis open house hari raya yg masih ada.... kali nie pasal Production Open House Hari raya utk semua kakitangan dan juga keluarga department dimana remy bernaung iaitu production.
Jumlah staff di bwh dept production nie memang ramai. lebih kurang empat ratus lebih.... so kalau semua berkumpul, memang meriah ..lebih2 lagi kalau dtg dgn ahli keluarga yg lain.... masa inilah masing2 nak memperkenalkan ahli baru dlm keluarga dan juga pasangan masing2.....tapi takde lah semua nya hadir.....
sebahagian saja.....mana yg berkelapangan..memang amat dialu alukan....
Remy cam biasa, tugasan ahli jawatan kuasa tak boleh di tarik balik... dah sah2 ikat kontrak sampai mati...he3..kena jadi comittee bersama pihak pengurusan section yg lain.....tugasan remy, cam biasa, siapkan menu checklist, poster dan juga invitation card kepada semua bos..... lagi satu , remy jugak kena hiaskan majlis tersebut agar secocok dgn tema hari raya.... what to do kan.....
so lokasi pada tahun nie , majlis bertempat di Astaka Jijan behampiran dgn Kuarters KLIA. sebyk tiga khemah dipasang utk tetamu, manakala meja buffet dan BBQ ditempatkan di bwh astaka.... dgn  tema "merah sangatlah makngah" terikut2 dgn tema hiasan hari raya hari tu.... pentas pun remy buat simple jer..... takda wording atau banner..... tak sempat...hu3
janji gantung kain dan ketupat sikit utk susana majlis dan pentas karaoke tu.....
menu memang ohsem.... ada lemang , rendang daging palembang, rendang ayam, nasi impit , roti jala, kari ayam, nasi goreng cina, spaghetti bolognaise , yong tau fu , mee dan kueh tiaw goreng , nugget , french fries , coleslaw , buah buahan , cheese cake, assorted slice cakes, kerepek dan juga yg paling special, BBQ chicken n sausage serta kambing panggang bersama sauce black pepper..... byk sangat pilihan.....boleh pengsan kalau mkn kesemuanya......he3
apa apa pun , majlis meriah dgn kehadiran tetamu dan masing2 terhibur dgn DJ ohsem yg bertugas yg bijak mengendalikan majlis beserta sesi karaoke oleh kakitangan yg sudi menyumbangkan suara...remy pun tak terkecuali..... tapi hentam lagu sedih....hu3
Setiap kakitangan yg hadir juga dibekalkan dgn buahtangan iaitu goodies bag special dan juga sumbangan duit raya utk kanak2..... sapa yg tukang bagi tu ???? remy ler.....merangkap penyambut tetamu, tukang kasi goodies bag , duit raya utk kanak2 dan juga cameraman yg tak bertauliah... janji semua happy, dpt makan dan siap tapau lagi......
thanks so much kepada semua ahli jawatan kuasa yg bertungkus lumus utk menjayakan majlis pada hari minggu yg lalu.....
semuanya berjalan lancar dan matlamat utk bersama menghimpunkan kakitangan tercapai...... amin....
layan jer open house department remy nie ye.... tapi tungguuuuuuu... jumaat nie ada yg lebih besar menanti..... open house company utk semua kakitangan dan keluarga pulak... remy ade ker ???? cam biasa lah..... remy kena take care perut dato' dan juga big boss yg lain......camtulah kalau dah jadi pelayan istana.....he3... layan jer....

18 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

tu diaaaa meriah!

misz_eyza said...

merahnya makngah + meriah = nampak seronok jer open house tempat remy tue.. dgn menu2 yg sangat2 dasat maklumlah tmpt sampling makanan sure makanan ohsem hehe...


whoa dasat remy ikat kontrak smp mati tue jadi committee hehe tapi yg best tue job remy sbg pelayan istana ihihi

Cikgu Ma said...

mewahnya makanan

Remy hazza said...

MRS.EADY....
mau tak meriah.... menu pelbagai..... sampai tak tahu nk mkn yg mana satu......

Remy hazza said...

mis eyza....
he3.... kerja tempat makanan, mana tak pelbagai menu..... tunggu jumaat nie, lagi ohsemm remy rasakan..... sbb utk semua kakitangan....

ikat kontrak tu sebab selalunya remy keje under chef office...so kalau ada apa2 function , memang remy yg kena handle......tapi kalau kena posting kat tempat lain.....he3... takde lah jadi pelayan istana tu.....he3

Remy hazza said...

cikgu ma....
mekasih....
menu pelbagai..... sampai rambang mata nak pilih.....

EmpayarUtama said...

Lapar balik bila baca entri ni. Terus bukak bekas kuih makan yang belen-belen hahahahahahahah

Remy hazza said...

EU...
ada lagi balance ye.... nie nak kena ajak remy dtg rumah nie..... leh tolong habiskan.... he3

LiNda said...

meriahnye open house production remy. siap de goodies bag , lauk pauk pun dah macam kenduri. Best gile.

* Khamis ni company linda wat jamuan hari raya di hotel seri pacific. Tak sabor nak gi. Hehe :)

Remy hazza said...

linda.... he3
bab makan kat tempat remy memang mewah..... sebab catering kan.... mcm2 ada.....

open house company kat hotel ???? best nyer..... galmer... remy punya compant this friday.... buat kat dataran depan opis jer....

::cik asha:: said...

meriah nye makanan...
sedap nya..terliur tgk makanan smbil baca entri

Rain said...

aih silap langkah ni, baca entri bergambar ni time lapa..

kriok riuk bunyi... salah siapa? haha

Remy hazza said...

cik asha.....
he3... memang meriah..... byk sangat pilihan.....tapi remy pun tak sempat nk mkn semua..... busy layan tetamu.....

Remy hazza said...

rain...
ampun.... salah remy ler tu.....he3

shidaR said...

mmg syok..stok mkn sntiasa ada...perghhh!!!

Remy hazza said...

SHIDA....
he3...
mkn mkn dan mkn.... lama2 pun remy kembang.....

NasZ said...

banyaknya. saya pun makan je tak henti-henti. sebab kena makan bila pergi rumah orang kan? hehehe.

From,

Nasz

MOHD NASER.COM

Remy hazza said...

nasz....
sama ler..... mlm nie ade open house lagi...taknak pi nanti tuan rumah kecik hati pulak....tk elok kan... pergi jugak dan jamah sedikit apa yg ada....

 

Template blog ilham dari alif ismail