Monday, September 10, 2012

Terima Kasih Dato' For the ohsem Open House....

Salam pagi isnin semua......
selam sejahtera hendaknya......
semoga semuanya happy walaupun kat luar opis remy nie hujan turun membasahi bumi.......sejuk!!!!
kalau dah sejuk2 nie... apa lagi kan... perut pun lapar.... so kena lah cari yummy2 utk mengisi kekosongan yg berlagu dlm perut nie.... he3 ......so yummy 2lah kita pagi nie ..... kat mana ye ???
Kali nie remy nak ajak kenkawan pi yummy2 kat open House Dato' Ibrahim hj Ahmad Badawi..... Chairman Company remy kat perkarangan Dewina Group Building di bandar baru bangi pada hari sabtu yg lepas...
majlis bermula dari pukul 6 petang sehingga mlm.... apa yg boleh remy katakan..... pergh!!!!! oHsemmmmmm.....
firstly , thanks to Dato' kerana jemput semua kakitangan Utk hadir memeriahkan majlis yg sememangnya meriah dgn kehadiran tetamu yg tak putus2.... sampai nak cari meja kosong pun susah...... apatah lagi nak ambil makanan2 yg disediakan...... kena beratur panjang....
tapi demi nak merasa makanan yg disediakan..... so kena lah berkorban kan.......
antara makanan yg  jadi tumpuan... dah tentu sate.... satu kemestian utk kita makan sate..... rugi tau kalau tak mkn....antara menu lain yg turut disediakan...laksa, mihun sup, mee goreng , kueh tiaw goreng , murtabak, ketupap nasi dan kuah kacang , yong tau fu, pasembur , puyuh goreng , nasi minyak bersama lauk pauk , lemang , rendang , roti jala dan curry...ABC dan pelbagai lagi... samapai ada menu yg tak terperasan....he3..bila balik baru nampak! tapi perut dah kenyang sangat....
utk kanak2 pulak disediakan popcorn yg memang on the spot cooking..... tu yg riuh rendah berebut.....he3.. remy pun tak sempat nak try rasa..... segan pulak nak bersama kanak2 tu.....he3
popcorn jer...... beli aja lah kat popcorn planet tu.....
kebanyakan semuanya disediakan dlm bentuk stall2 mengikut menu.....dan diletakkan di perbagai sudut utk kesenangan semua..... boleh dikatakan hampir semua menu dapat remy rasa..... tapi in small portion lah... berkongsi ngan kenkawan... tu kan lebih afdal....
tak nak membazir......
sesungguhnya majlis memang berjaya dgn kehadiran dan sambutan tetamu...... cuma kenangan manis yg best bila dato' sudi bergambar dgn kiteorg bila waktu nak balik tu....... ohsemm.... sporting sangat... cuma tak nampak kelibat Tun Abdullah mantan PM kita..... abg Dato' ibrahim... kalau ada mau remy and pren bergambar sama.....lagi ohsem...
apa apa pun.....thanks Dato' and dewina Group for the ohsemm open house...... the great meal and warm hospitality....mekasih sesangat dari remy and pren....
tahun depan kiteorg datang lagi....... ( cisss nie comfirm muka tak malu...!)

20 comments:

LiNda said...

sporting la dato' mau jugak tgkap gmbar kan. Hihi. linda suke gi open house kalo wat jenis stall2 tu. senang nk amik makanan..hihi..:)

misz_eyza said...

tu dia memang meriah sungguh haih open house Dato nie.. cayalah remy dapat menyelit celah2 tue hihi..

sate pi mana2 pun jadi tumpuan tapi eyza tak suka sate.. setakat nak makan 1 cucuk tue boleh laa hehe..

Saya Disini said...

bestnye..makn sedap sesaje

Cik Rongoks said...

perghhhh ! banyaknye makanan ^^

shidaR said...

makan lg perghh sernok aktiviti ni heheee ^_^

boni kacak said...

wah!!!!!!!! makanan yang disediakan semuanya sangat menyelerakan lah.. ni kompem kalau saya pergi ni, berat badan terus naik 10kg

Remy hazza said...

linda...
\betul2... stall nie takde ler nak beratur panjang.... leh pilih mana yg kita nak makan dulu.....

dato' brahim memang humble.....
pernah jugaklah remy bersembang dgn beliau.... sebab remykan butler merangkap pelayan utama Vip nie..... he3..perasan la tu....

Remy hazza said...

eyza...
harus..... the best open house dan paling meriah... ribu riban yg dtg....menu memang best!
sate tu kesukaan semua...tapi remy kat opis selalu makan....hari2 pun boleh.... so takde ler nk beratur panjang..... yg paling teruja...nak mkn puyuh goreng tu jer...... lega dpt sekor...he3

Remy hazza said...

saya disini...
makan sesaje tu yg tak mau dengar..... gemuk nanti...hu3

Remy hazza said...

cik rongok..
tu pun ada lagi yg tak sempat remy nak mkn..... cubit sikit2 jer dari kenkawan....

Remy hazza said...

shida...
xtvt yg poaling semua org suka.....
he3... pastu risau berat badan dok naik......

Remy hazza said...

boni...
tahu takpe......
kalau semua menu dihadap..... mau terbongkang lepas tu.....

Leeza dayasari [santai leeza] said...

skrg ni leeza sndiri pun suka pg open house.

Remy hazza said...

leeza...
mana yg jemput wajib kita pergi..... harapan tuan rumah... sian kalau makanan tak habis nanti......

Rain said...

ada magik kan makanan ni.. tak boleh tengok, kenyang dah pun mesti lapar balik bila tgk gambar makanan seddap-sedap..

serbu satay!

Remy hazza said...

rain....
sabar2.... tapi memang camtu.... nafsu makan susah nak lawan.....
nampak jer walaupun dah kenyang...tetap nak sumbat jugak...... he3

Nazri Razra said...

Sronok betul pi open house. Mana mana pun ada. Tak larat nak pi semua tapi yg best makan free

Remy hazza said...

abe...
betul tu... mkn free tu yg susah nak tolak..... remy pun mlm nie ada lagi...nasib baik balik opis dah mlm...kalau tak...hai....mkn free lagi.....

3no gr33ny said...

seronoklah..makan lagi =)

Remy hazza said...

3no gr33ny....
hidup dikeliling makanan....
heaven jab!

 

Template blog ilham dari alif ismail