Tuesday, December 18, 2012

Alamanda @ putrajaya.... jimba2 bersama adik2 remy...

Kita bertemu lagi....
walaupun sedikit busy nak melayan adik2 remy yg akan buat touring hari nie...... remy sempat lagi hapdet kat sini...... ye la tu... padahal...dah siapkan entry mlm tadi... mana sempat pagi nie.... dtg jer terus nak kena layan budak2.... he3.... apa pun... makasih utk semua.... koranglah dunia maya remy yg tak putus2 memberi sokongan...alhamdulillah...
so kali nie remy nak crita pasal jimba2 dulu...... it's a time utk remy berjimba2 bersama dgn adik2 remy tu...maklumlah...off day pun sama..... cuma tak leh ler tiap2 minggu... pokai abg dik... bukan sorang...tapi dua......bukan apa... tak leh manja sangat... nanti berlebihan manja tu....... susah jugak nanti.....
Buat pertama kalinya remy bawak adik2 remy nie pi jenjalan..... tapi memula tu remy pi yummy2 dulu dgn adik remy si Echan ngan Rangga nie...... budget murah jer..... pekena nasi ayam kat warisan pertanian...... dah buncit memasing baru pi alamanda putrajaya....
buat permualaan , bawak pi dekat2 dulu...... mana boleh jauh2..... nanti selalu jer ajak...walaupun hint2 nak ke klcc meniti di bibir.......he3..... dh puas pusing2 alamanda..... apa lagi... it's movie time ler..... dah lama remy tak tgk movie kan..... dan bergambar sakan ler dieorg kat GSC tu....... kiteorg tgk the Hobbit... ohsemmm..... nanti tunggu remy review pasal the hobbit tu pada next entry.....
Kalau Echan tu mungkin dah biasa pi nonton sebab last movie dia pun dia pi tgk twilight terakhir before dtg cni..... tapi Rangga..... ha3..... baru first time rupanya....... well, a new experience for him...... tu yg teruja lebih......
sakan jugak lah menghadap cerita yg 3 jam tu......
lepas tu we all just pusing2 dlm alamanda tu...... terkedik2 sebab nak balik hujan lebat...... layan blues jer la. tgk org lalu lalang...... adik2 remy tu pun boleh ler sekaki dok melangut kat situ.......tertiba jer cam rasa 3 adik beradik bila dok mengumpat kat depan tasik air pancut tu..... tapi yg penting.... depa tak puas2 bergambar......
so buat echan dan rangga..... abg buat yg termampu..... nak jaga anak org bukannnya senang... tapi alhamdulillah... baik pulak adik2 remy kali nie......ikut jer kata..... yg yg penting..... mesraaaaaaa !!!!
cuma ada penemuaan yg tak disangka2..... nak crita ke tidak ? remy sendiri pun dlm dilema...... sebab takut nanti boleh jadi benda lain..... bab2 mistik nie susah sikit...tak kena gaya..... hai tak tertanggung badan nanti.......kan!
sampai ke temu lagi.... tunggu next entry ye... the hobbit menyusul.........

44 comments:

Aien Alien said...

wahhh...nak jugak! kita pun adik abg remy apa? hehe. pernah pergi Alamanda sekali je...pasni boleh pergi lagi sebab gian nak naik ERL turun kat Putrajaya Sentral tu....lajuuu. hehe

Wirda Amir said...

hensemnya adik berdua tu,wajah ceria punya abg yang penyayang ye,hehehe...

tak suka berjimba2 sgt,x suka tmpt yg ramai org,waktu ini,kalau blh nak hilangkan penat di tmpt yg sunyi,ada bukit,ada air terjun,ada hutan,sejuk,nyaman...

Saya Disini said...

wah..bestnye..mkn sedp

Kakzakie said...

Beruntunglah adik-adik angakt Indon Remy ini. Makan sedap siap menonton lagi..

Ayie Abas said...

ada pertemuan dgn benda mistik apa pulak ni remy?...ayie baru semalam tgok video you tube...makhluk entiti yg paling real ayie pernah tgok...

misz_eyza said...

eyza cuma nak tanya jea apa penemuan yg tak disangka2 tu hihi...kalau xleh citer kat sini, nanti eyza PM hihi..

My Life's Journey said...

seronoknya dapat jalan2 mcm nie ..bestnya .. umi nak ikut gak hihi ..amboihhh ..

sedapnya tengok air tu ..teringat gan abc la bang

hazwan hairy said...

alamanda pun best! dh mcm2 ada skrg :p

Mas Zull said...

assalamualaikumremy...seronoknya ada abg angkat yg mcm remy ni rajin bawa adik angkatnya jenjalan...:)

p/s tentang miniture tu nanti mama bagitahu yer bila nak ordernya...:)

saifudin abu izzudin said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Tidak ada yang namanya hari yang tidak penting dalam kehidupan manusia ini. Setiap saat berharga.

Hazmin said...

Adik betul ke apa ni? Untung adik abg bawak jalan2. Hehe

baguznet said...

budak-budak ni yg jadi adik/anak angkat bro ke? Sebab ingat dlm posting masa budak-budak ni baru sampai bro ada sebut pasal kena ambil student dlm family

Cho Zila said...

dah lama tak gi almanda.. ye ler .. lebih dari dua tahun.. alamak kena gi ler kot..
bertuah adik2 remytu ha.. tak kisahler dekat atau jauh yang penting kita buat yang termampu...

Remy hazza said...

aien...
gian nak naik erl ye.... abg remy tiap bulan naik... nak balik kg..mesti naik erl....

Remy hazza said...

wirda...
kalau ke tempat2 camtu...remy memang suka.... terutama air terjun..... jimba2 nie sekali sekala jer....

Remy hazza said...

saya disini...
he3... nampak nasi ayam jer.....he3

Remy hazza said...

kak zakie....
sekali sekala.... happykan hidup dieorg.......sebulan sekali boleh ler..... selalu sangat nanti pokai.....

Remy hazza said...

ayie....
he3..... ada ler.... kalau bernasib baik nanti...boleh ler remy buatkan entry.......

Remy hazza said...

eyza....
he3..... ada lah juga mistiknya.... dan tak disangka2..... pasal adik2 remy nie jugak......

Remy hazza said...

umie...
dah nak masuk due tu...jln jalan byk sangat..... karang awal dia nak kuar.....
air tu memang abc pun...cuma design dia ala2 kawah gunung berapi

Remy hazza said...

hairy....
betul tu...... not bad alamanda tu.... semua ada...butik rege berpatutan....

Remy hazza said...

mama
wassalam.....mekasih mama.... tanggung jawab kena jaga adik2.... sekali sekala jer... masa lain remy pantau kat opis aja...

dah pilih miniature nanti Pm remy ye mama.....

Remy hazza said...

saifudin
thanks for the motivation....

Remy hazza said...

hazmin,....
Nie adik2 angkat remy student indonesia...... remy dapat dua utk sepanjang 6 bulan latihan industri mereka kat tempat remy......

Remy hazza said...

baguznet......
depend..... kalau org2 lama depa jadikan ayah atau ibu angkat.....
utk remy .... jadi adik angkat jer la.....
kalau anak.....mcm tak sesuai sbb dah besar.....he3

Remy hazza said...

cho zila....
lama tu tak gi alamanda.... remy boleh dikatakan hampir setiap minggu sebab itu yg paling hampir dgn rumah......
sekali sekala jer bwk adik2 remy nie.... mungkin bulan depan bwk ke KL pulak....

ayut said...

yg penting dgr kata..kompem abg remy bwak merayap slalu... :)

Remy hazza said...

ayut...
he3....
betul tu..... jgn sesekali buat abg sakit hati.... sebab nya kalau abg sakit hati.... jiwa dia terus mati......he3

~Beb~ said...

sakannn

Remy hazza said...

fm...
mana ada.... biasa jer tu..... bwk adik2 berjalan.

boni kacak said...

amboih.berjalan sakan ye bro.hehehe

Hnahdy said...

haa xbagitau noo.. xpa2 :P

LiNda said...

bile nak bwak linda pusing alamanda..hehe, remy..nmpak sedap sgt nasi ayam tu..

Si Matatajam said...

Amboi bestnya depa berjimba.

:: My BeAuTiFuL wOrLd :: said...

dulu lagi sedap nasi ayam kt tmn warisan tuh tau :)

adik2 ensem :)

miz ruha said...

seronoknya bergambar dan bersuka ria... ^_^

C'Jai said...

seronok berjimba2 ye..adik2 kandung Remy ke..?
apa yg mistik tu..suspennya..

Remy hazza said...

bro boni....
jalan dekat2 jer....
jauh2 tak boleh lagi....

Remy hazza said...

hnahdy....
he3.... kalau bagitau.....mesti meriahkan....

Remy hazza said...

linda...
nasi ayam kat warisan pertanian tu memang best!!! ada tige gerai..... boleh pilih mana yg paling sedap....

Remy hazza said...

simata tajam....
jimba2 dekat dgn rumah jer.....
bwk adik2 nie kenali malaysia....

Remy hazza said...

my beautiful world...
betul..... dulu2 lagi sedap... tak lupa juga roti john... memang terbaik kat warisan pertaniaan tu...

adik2 tu umur 16 tahun.....
nak berkenalan boleh...

Remy hazza said...

miz ruha...
seronok kan dieorg tu.... mak bapak jauh..... praktical kat sini sebatang kara.....

Remy hazza said...

c'jai...
nie adik angkat remy.... student indonesia yg practical kat tempat remy.... sepanjang 6 bulan...remy kena jada dieorg..... pihak HR dah amanahkan....

 

Template blog ilham dari alif ismail