Monday, January 2, 2012

AB380 Dah start fly from KLIA....

Selamat pagi.... hari nie teman nak crita pasal sampling hari sabtu aritu......
nak kata meal presentation pun tak boleh jugak... sebab nye dh buat sampling aritu.....cuma kali nie special presentation meal for new operating aircraft.AB380. Korang tau tak AB380 nie....
ni lah pesawat komersial terbaru dan terbesar.....
meh teman tunjuk pic nyer...
pesawat nie dah mula beroperasi dari Klia bermula 1 jan 2012....
tapi bukan pesawat MAS tapi pesawat Emirates Airlines....
So sapa2 yg pi dubai lepas nie dari klia...merasa lah naik kapal besar nie.....
dah ler besar...kat dlm siap ade bar , spa ngan bilik mandi lagi....tak caya korang google sendiri.....
so biler kapal nie besar dan special.... so the meal pun mestilah special jugak kan...... so sebelum bermula pada 1 jan.... semua meal yg diuplift perlu direview... kut2 tak follow spec....
so byk jugaklah.......
jom ler kite layan pic meal... walaupun dah basi.....he3....
lambat nak kuar entry......
makanan kira oklah... arabic taste..... dah sah2 pesawat timur tengah....tapi tetap ade sentuhan melayu.....
siap ade nasi kandar lagi...he3
Nie kiranye sebahagian aje lah...... sebenarnya byk lagi.......
well, sekarang nie pun teman tgh workout the proposal wet run menu for  AB380 Malaysian Airlines.....
menu macam sekarang jugak, cuma ade penambahan lebih sedikit dari yg lama.... nak melambangkan kemewahan pesawat AB380 nie.... so sapa2 yg ke London hujung tahun nanti..... boleh ler naik AB380 Malaysian Airlines pulak..... tu pun kalau takde halangan lah... mana ler tau tak siap lagi pesawat tu......
Tapi apa yg teman paling sayang......lepas sampling... semua masuk tong sampah..... sedih kan....
dan yang paling teman sedih...... teman buang 18 cup ice cream haagen dazs pelbagai perisa..... korang pun tau 1 scoop berapa harga haagen dazs kan ???? lebih rm10 satu scoop !
rugi2......tak leh nk selamat sebab dh cair...... lama sangat dok atas meja tu.......

25 comments:

Fabulous Me said...

Sungguh menyelerakan! Bile la teman nak dpt rse air tgn kamu ni!

LidiaSuraya said...

Yup Yup rasa lapar laaaa plak.... Sayangnya haagen dazs.... huhuhuhu

remyhazza said...

fabolous....bukan air tangan kita.... kita set up presentation jer.... yg masak semua chef2.. kita cuma kulikutif jer...he3

lidia....haagen dazs tu yg paling teman sayang nk buang...skrg pun tgh makan haagen dazs jugak....
apricot n mango flavour....yummy!

Nazri Razra said...

Nak gakk. Bila nak dapat jemputan ni?

Aien Not Alien said...

kita yang baca ni pun rasa sayang...


terpaksa dibuangkan.. hmmm

AYIE ABAS said...

memang begitu laa remy...makanan yg mahal2 dibuang apabila tak habis...hal yg sama juga berlaku di hotel dan restoran2...ermmm tak ada ker alternatif lain.?

Izan Ishak said...

aduhhh... sayangnya dibuang aje eskrem tu dlm tong sampah.

tgk menu2 semuanya menyelerakan...

remyhazza said...

tu lah ayie....
policy company....kalau boleh bwk balik dh lama teman angkut.... ye la ...balik rumah boleh perangat!
tapi nk buat camner.....
biler sampling kena buat full set up.... padahal...utk ambik pic aje....

remyhazza said...

nazri nazra...
awk dtg tempat kita.... everything ade....
eat what u want....but cannot bring it home....hu hu hu..
sadis jer dengar ayat tu.....

diana said...

macam biasa..
gambar sedap.>:p

ieda said...

huhuhu sedap ke dik ..
jgn mudah tertipuuu ekkeke

ermmm bilalahh nak merasa naikk , kena tgk plan ke india lahh pulakk ;)

Khairil said...

sayang betul buang makanan macam tu!

remyhazza said...

nak buat camner abg khairil....
dah procedure camtu.....

ieda....
ab380..... Mas ke London ( maybe on july start )Emirates ke dubai.....

Wilayah Sepet Kuku said...

As salam..

Sayangnya dibuang mcm tue je...len kali panggil kiteorang ek...sure tk buang.. :-)

Makann semua nampak lazat..yummeh!

NURULHANIF said...

bestnya..

My Life's Journey said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaaa ..sedap sedap ..bertuah empunya badan sapa yang dapat remy ni ..pandai masak ..yeayyy kalau umi cepat lah jadi buntal hahaha :)

maszull said...

assalamualaikum remy...wah best gak kalau dpt naik kapalterbang ni kan...bilala mama nak dapat naik kapalterbang besar mcm ni....:)

blog-tips-kurus said...

kejamnya kamu!!!!!!!

*janganlah post gambar2 yg enak tu. saya amat lapar sekarang.. :(

Cik tikah said...

mkanan semua nmpak sodap!

My Life's Journey said...

umi datang lagi ..cuci mata jap ..makanan disini sangat2 sedap ..

EmpayarUtama said...

Amik saya jadi tukang review merangkap tester makanan tu yea :)

baguznet said...

Orang luar x leh join review sampling ke? Tak le membazir sangat :D

ShahzCudin said...

aih? abes tu bunag gitu..? syang nyer~~

Eera Shera said...

nk haagen dazs..sygnye buang gitu

baguznet said...

arini aku terbaca kes AB380 Qantas, sayap dia ada retak kecik, ni kes berkaitan pembuatan, katanya.

Selamat tak nak naik pesawat ni?

Ekekekeke

 

Template blog ilham dari alif ismail