Saturday, January 14, 2012

Angga dan Lintang .......mlm yg mengembirakan.....

salam utk kenkawan semua....
Alangkah gembiranya hidup teman andai teman dapat membahagiakan hidup org lain.....
teman suka tgk org happy.....sebabnyer kita dpt tumpang happy sekali.....betul tak ????
Sesekali hidup kita kite perlukan moment2 manis utk kita ingat satu hari nanti.....
antara seribu kenangan dan sebuah persahabatan......
kekadang tak salah kita berkorban masa dan tenaga , malah duit sekalipun andai itu dapat memberikan kebahagiaan kepada org lain........kekadang tanpa kita sedar , biarpun hanya kata2....
itu sudah cukup dihargai.....
berbalik kepada cerita teman diatas......
teman rasa happy sesangat biler ungkapan terima kasih lahir dari hati yg ikhlas.....
biarpun hanya perkataan , impaknyer lebih menyentuh jiwa......
toching pulak teman ....he3.....
nothing lah...... just to share how happy adik2 ku yg dpt berjln2 smlm....
biarpun berkejar selepas kerja smlm semata2 utk membawa mereka ronda2..... sebenarnya dh byk kali teman diajak tetapi seringkali terbantut diatas tuntutan kerja dan juga masa yg tak menentu.....
so smlm adalah perfect time buat mereka.....dua2 off day hari yg sama....
kalau si Angga yg mahu melihat keindahan putrajaya pada waktu mlm.... si lintang pulak agak kempunan nk memiliki camera sendiri....
dieorg nie student lagi, dari Indonesia.. so faham2 ler dgn budget dan suasana berada dinegara org...
so lepas teman pick up both guy..... teman bwk blk rumah dulu....
abg nya harus mandi dulu.... nanti bau ashemmmm....

so kiteorg pi lah ke alamanda nk cari camera utk lintang.... dari KLCC aritu sampai ke Putrajaya tak dapat2 lagi......
terus ke Nikon shop .... takde nk survey2 lagi.... kalau hati dh teringin... sambar aje....
teman support ler sedikit..... biler budget yg ade tak memenuhi kehendak pasaran.....so better give him the good choice...kalau yg murah nanti... dh tak cantik pic nyer.....udahler duit nye ditabung dari pocket money.....
so happy giler si lintang dgn camera baru nyer.... walaupun masih terketar2 nk snap pic....
si Angga pulak cool aje......nak jln2 aje katanyer....
lps tu we all pi ke Rasa Foodcourt.... mkn claypot chicken rice....
enjoy jugaklah tgk dieorg mkn.....lapar kut.
then  posing kat dlm alamanda sambil tapau crispy popiah dan juga big apple doughnut sorang sebijik.... buat bekalan nk lepak kat jambatan putrajaya nanti.....

dh puas bergambar , antar pulang kedua2nya......
tapi sempat lagi teman lepak kat kedai mamak bersama raub, aditya dan juga steven......
febri di mana ????
adikku yg sorang nie dah asyik masyuk bercinta pulak sekarang.....
dating ler tu..... asyik sangat sampai dh tengah malam...
budak2 nie kalau tak ditegur susah jugak.... umur baru nk naik... fikir nk seronok jer.....
nanti belajar kemana.... cinta jer yg lebih......
nanti abg kasi kuliah free......panas pulak telinga..he3
  


14 comments:

Eera Shera said...

untung la dorang ada org bwk jln2..lama lg ke praktikalnye?

Cik Nurul said...

best nye jalan2 cuci mata.. wuwuwuu

remyhazza said...

eera.... awal bulan 3 nanti dieorg balik kembali ke jakarta......
miss them so much ler nanti....

nurul..... lepas nie kena bwk yg lain pulak.... time nie kena ler berkorban sikit.... nk kasi dieorg rasa best tak malaysia nie...

Fabulous Me said...

Xsalah membuat kan org lain happy. Malah 1 perbuatan yg membanggakan.. Hrap tuan blog akan dpt balasan kebahagiaan yg melimpah2 olehNya. InsyaAllah.. Tp igt, jgn buat org lain happy sampai dri merana tau? :)

AYIE ABAS said...

remy ni sesuai sgt dibuat kawan nih...:)

blog-tips-kurus said...

ok, jom kawan en Remy. nanti bawak jln2 Putrajaya yek? hehe!

Nazri Razra said...

Jejalan pas tu dapat kamera. Mesti hati puas punya. Kenangan yg confirm x leh lupakan.

Aien Not Alien said...

tak tergambar dengan kata2 perasaan kita sendiri bila dapat membuat orang disisi kita gembira... :)


*kuliah kan aje...dorang baru nak kenal cinta tu...hihi

My Life's Journey said...

wahhhhhhhhh bertuah deorang kawan gan remy .. bawak jalan2 sterusnya buka minda rakyat kat luar sana yang kita ni baik ..yayyyy ..chayok2!

Kancil 8349 said...

cantik rumah tu.,..

remyhazza said...

Fabulous...
thanks so much for the pesanan...
akan diingati selalu...

ayie....
masih byk kelemahan diri teman nie..... tapi kita suka kwn ngan ayie....harap berkekalan...

blog tip....
boleh saja... nanti boleh mintak tip camner nk kurus...

Abe....betul tu.... tak salah kita penuhi impian org lain...harap2 dieorg tak lupakan teman nanti...

Ana...betul tu...ungkapan terima kasih tu begitu besar ertinya...

my life....kita buktikan rakyat malaysia yg terbaek...... sampai biler2...

diana said...

akak pun nak jadi aDIK KAMU LA..
TAK CUKUP DUIT BOLEH BANTU KAN??
EKEKEK

remyhazza said...

bisa aja ibu......
duit insyaAllah boleh dicari.....
tapi kenangan akan dtg dan pergi....

remyhazza said...

kancil...
nanti kite buat special entry pasal rumah tu.....
teman suka sangat....

 

Template blog ilham dari alif ismail