Tuesday, January 31, 2012

UNDERWORLD - Awakening..... 18 SG yg sebenar.....

Salam utk semua.... tertiba jer entry kuar tengah mlm.....
mintak maaf sesangat kalau ade yg belum sempat remy nk balas jejak.. insyaAllah akan remy usahakan..
sebenarnya dah dua hari berkampung kat opis.... a big project to settle down..... tgh work out menu matrix ngan bantuan kakitangan gems
 ( khazanah ) dari pagi ke ptg dok menghadap paperwork.....
nak kena kejar date line sebelum 8 Feb......
bayangkan kalau kerja yg sepatutnya hampir sebulan nak disiapkan,tapi kiteorg kena siapkan dlm seminggu...tu yg tak sempat nk BW.... mlm nie pun kul 10 mlm baru sampai rumah.... penat nyer......tapi dah rezeki kita disitu.... so life must go on.....
tu intro jer...... sebenarnya hujung minggu yang lalu, remy sempat ler tgk crita Underworld-awakening nie..... rindu pulak pada selene vampire yg cantik nie.
Crita not bad, tak berselirat sangat..... opening pun ade jugak kisah terdahulu sebagai intro. kalau sapa2 yg tak follow crita nie dulu... masih lagi boleh nonton, cuma kekadang sedikit blur sebab tak tahu mana dtg watak2 tersebut....
jenuh jugak teman nak explain kat kwn teman aritu..... tu ler.... dulu ajak pi tgk tak nak... dh tak tau crita dari 1st movie....
apa yg teman nk cakap , filem nie berlatarbelakangkan zaman skrg.  selene telah ditangkap dan di bekukan selama 12 tahun selepas project pembasmian dilakukan....
selena akhirnya dijadikan bahan project yg dikenali sebagai project 2 tak silapnyer.....di bwh satu agency bernama antigen.
selene berjaya melepaskan diri dan cuba menjejak project one yg terlepas melalui deria telepatinya. mungkin berhajat utk bertemu kembali kekasih hati dari puak lycan. tapi pertemuannya tidak berhasil kerana yg dijumpainya hanya seorg budak perempuan berusia 12 tahun....
Selene cuba menyelamatkan budak tersebut dari diserang pihak lycan dan akhirnya selene tahu bahawa budak tu adalah anak nya sendiri....
bagaimanapun budak tu kembali terlepas ketangan lycan. dengan bantuan seorg pegawai polis , selene cuba membongkar mystery kenapa puak lycan masih lagi hidup selepas pembasmian dilakukan....
nak tahu kesudahan..... kena pi tengok ler.....apa yg terjadi kepada selene , anaknya dan juga kekasih hati.....tapi apa yg teman nak cakapkan... this movie full of kekejaman.... aksi2 ganas yg memang keterlaluan...nyeri giler..... patut ler waktu nk beli ticket, kaunter girl ingatkan yg movie nie , hanya 18 tahun dibenarkan..... siap kena tunjuk ic kalau nampak cam budak2 tu.....

10 comments:

AYIE ABAS said...

filem underworld dari yg pertama lagi ayie dah tgok....yg pertama dulu pertama kali tgok ayie dah teruja.

yg kedua kurang sikit.

yg terbaru ni x tau lagi best ke tak...tapi bila baca entry remy nih..nmpak menarik.

ayie paling suka dgn pelakon wanitanya katebackinsale

EmpayarUtama said...

Cam best nih. Saya x ikut sangat cerita omputeh tp kalau awek kedai enset tu nak ikut ada lagi cerita ni kat Plangi. Erkkkk aku nak demam nih tu yg merapu je

remyhazza said...

ayie.... kalau dah follow.... sure kena tgk yg siri keempat nie.....
baru best !

remyhazza said...

empayar.... dah lama tak pi pelangi plaza tu.... rindu sesanagat....

baguznet said...

dahsyat betul, sampai nak beli tiket pun kena tunjuk mykad nak make sure cuma umur 18 tahun ke atas baru blh beli

Kancil 8349 said...

mesti menarik nie...ndak sabar mahu menonton

remyhazza said...

baguznet....
haah...first time nampak cam straight sikit die punya rules....

remyhazza said...

kancil....
selamat menonton....
enjoy the movie..

Aien Not Alien said...

alaaaa....kenapa tak cerita sampai sudah... tergantung pulak....huhuhu

remyhazza said...

he3... tu aien kena tgk sendiri... nanti kata tak saspen pulak.....

 

Template blog ilham dari alif ismail