Monday, January 30, 2012

Ayam penyek Lamongan....

Salam isnin utk semua......
kali nie teman nak cerita pasal satu spot yummy yummy yg baru teman jumpa.....
nak kata best.... kira okler.....
rege pun tak mahal sangat.... so kira macam berbaloi lah.......
Teman kan suka mkn ayam penyek.....tapi kalau selalu sangat pi ayam penyek AP tu..... sengkek ler pulak nanti.....rege nyer boleh tahan jugak... tambah2 tahun baru nie rege dah naik sikit......
so kiteorg google ngan keta ke sekitar area nilai jugak....
tertiba jer jumpa satu shop nie..Ayam penyek lamongan.tgk dari jauh macam peace and tak cozy sangat, tgk deco pun cam cantik dan bersih........ so baik kita try.....tertanya jugak napa nama die ayam penyek lamongan..? rupanyer lamongan tu nama sebuah daerah di jawa....  cam kita jugak...mee bandung muar...!
biler tgk rege... memang tak mahal sangat.....boleh ler... what do you expect kan.....tapi ade kelainan dari ayam penyek AP....
sebabnye...kat kedai nie die serve ayam penyek ngan nasik Uduk...
nasi uduk nie mcm nasi lemak kita jugak.... tapi kat indonesia depa panggil nasi uduk....
bertepatan dgn 2 adik teman yg teman angkut pi dinner nie....sapa lagi kalau lintang dan juga raub.... suka ler dierog . dapat mkn nasi dan lauk kebangsaan mereka tu.....
teman sebenarnnyer dh full sebab blk keje dah tapau nasi dagang... tertiba teringin biler lalu kat pasar mlm depan rumah.... tapi sebab dh janji ngan raub dan lintang, teman pi jugak bwk depa jln2....
tu yg boleh sampai kat kedai nie....
so teman cuma order bakso jer..... he3... diet ler konon ...tu yg teman ckp kat dua org tu... padahal... perut dah kenyang....raub try bakso penyek , manakala lintang order mushroom penyek.
nampak menarik..... dan rasa pun boleh tahan.... cuma tak sama sangat dgn yg ori dari indon... tu kata dieorg ler....
mungkin ramuan tak cukup kut....he3
tapi yg paling best mushroom penyek die, dia guna enoki mushroom. so yummy sangat...minum pulak teman cuma ambik juice soursop ngan ice lemon tea utk adik berdua tu....
lepas dah kenyang.....time to go back.... tertiba jer nampak music box karaoke kat depan mata....biler tgk dua2 tu senyum. teman dah faham dah, nak beradu suara ler tu....sebab dulu dah janji nak bwk pi karaoke.... tapi teman akui, suara teman tak sedap pun.... nafas pun pendek.... kekadang suara angsa lebih nyaring yg kuar.... tapi peduli aper..... layan jer la....janji release kejab tension tu....
ahad teman pi tgk underworld... tengah berkira2 nak buat entry ke tak?sebab teman byk pejam mata biler tgk aksi2 ganas dlm filem tu....he3

11 comments:

Aien Not Alien said...

suka benar makan ayam penyet ek..


*angsa tak angsa dapat karoke layannn je....hihi..

diana said...

suara angsa pun angsa la...
janji keluar suara..heheh

maszull said...

assalamualaikum remy...mama x suka ayam penyet ni sbb mama x mkn ayam pun jadi x tahu sedap ke x...:)

chegu abbas said...

mesti lepasmakan melambong ni...hihihi

Kancil 8349 said...

wah...nak cuba nie....

remyhazza said...

aien....
betul tu... bkn ade org dengar pun.....
angsa jugak yg dengar...he3

remyhazza said...

kak diana.....
angsa tetap berharga.....
susah nak cari....he3

remyhazza said...

chegu.....
lepas mkn lagi merdu.....

remyhazza said...

kancil....
belum try belum tau.... dah try.... nak selalu.....

Papa-NtiQ said...

ari tu lepas nengok anak kat jasin pastu gi kat MITC pusing2 shopping. Tetiba nampak restoren ni...leh tahan gak sedap nye.
Saya baru je upload pics ari ni kat blog masa makan kat sini so senang2 singgah la yer.
Blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan makan dan makan 100% takde topik lain.
Kalu sudi tu follow la yer blog saya TQ TQ TQ

C'Jai said...

Remy... bes ke nasi ayam penyek ni... akak tak pernah toray laeiii... kalo sodap teringi jg...

 

Template blog ilham dari alif ismail