Tuesday, January 10, 2012

Adik adik ku dari Jakarta........Edisi kedua !

Udah puas berlibur di KLCC
our next destination pulak ke KL tower.
Bukan main suka lagi adik2ku ini bila katanya mau dibawa ke menara KL.... dapat pusing2 diatas utk melihat sekitar KL kata kiteorg.....
excited ler student tu semua......
termasuk jugak ngan teman.... sebab first time jugak kesana..... he3
tapi wajah masing2 kemurungan bak cipan..... biler tak jadi.....hu hu hu...kenapa ya ??
harga ticketnyer mahal sangat...... kalau sorang dah rm45 hinggit.....
34 orang berapa pulak kos nyer ?????
baik simpan jer duit tu.... shopping lagi best.....betul tak ???
so masing2 bawa haluan sendiri disekitar menara KL nie.... sempat jugalah tgk show kebudayaan dan juga masuk culture village yg ade kat sini.....
teman pulak blanja adik angkat teman febri dan juga Raub try 6D motion ride experience.....Canyon 3d Coaster..... 
nak blnja semua tak mampu.... per head pun dah rm18 hinggit.......
pergh cam nak pecah perut die punya trill.....
siap dgn kilat dan angin ribut kita dapat rasa kat dlm tu..... memang berbaloi....
dua org student tu takyah crita ler..... pucat biler kuar.... siap kena gelak lagi.... iyelah... tak pernah rasa benda2 camtu..... lupalak teman nk habaq..... kebykan student yg dtg nie dikalangan ank2 kampung sekitar indonesia..... ade yg dari keluarga susah.....
so time nielah kiteorg nk kasi depa terhibur dan heppy...
next destination kiteorg pi ke Central market.....
utk para student nie membeli cenderamata utk dibawa pulang.....
ade yg shopping tak hingat dunia... ade yg tgk jer..... takde budget ler tu...... teman sempat ler kasi hadiah miniture klcc kat adik2ku yg lelaki......group teman jer la..... he3....
tanda ingatan dari teman utk mereka semua.....
teman pulak sempat juga shopping miniture dari arabic stall.
tak puas kat situ.... petaling street pulak kiteorg redah pulak.....ade jugak ler yg shopping shoe , t-shirt ngan spec kat situ....
borong sakan.......
utk adik angkat teman si febri ,.... teman kasi ler sling beg satu..... ganti beg yg lama tu.... sedih sangat teman tengok......harap2 dia doakanlah kesejahteraan teman nanti biler dh pulang ke tanah jawa.....
Selepas puas berjalan , masing2 hilangkan dahaga kat gerai femes di Petaling Street nie.....kat mana?
kat stall air mata kucing lah ! aduh ....... enak sekali...sapa yg penat try tentu setuju ngan teman.....kan...
Biler tgk muka masing2 dah penat...rasa kesian pun ade..... tapi biler sebut nak ke ICT.....
terus masing2 ceria balik.....
suka ler tu....... tapi biler ckp kat driver..... bos dia ckp tak boleh pi.... sebab takde dlm permit letter.... so back to normal schedule... ke putrajaya.....
jenuh jugak ler nk pujuk adik adikku nie....
siap berjanji akan bawa ke lain kali.....
Tapi bertambah bengang teman biler camera teman dh kiok !!!!
so takde ler pic kt putrajaya............ he3... so snap pakai hp jer la....
singgah sekejab di dataran putrajaya dlm 1 jam.... kasi student2 tu puas bergambar .... 
kemudian terus dibawa ke restaurant saba
 ( arabic food ) kat cyberjaya tu.......
punya nyer enjoy student2 nie makan....... sampai licin.....
penat berjalan kut...... baik yg lelaki mahupun yg perempuan.....
tapi biler sebut pasal harga semua makanan dan minuman tu..... semua melopong !!!!!
ha ha ha.... 1.5 juta rupiah.......depa ler yg tolong convertkan utk teman tu.....
lepas dh puas bergambar.... time to balik......
dlm kul 9.30 sampai ke hostel student nie.....
teman sempat lagi melepak kat kedai mamak dgn geng jantan yg 6 jahanam tu utk sesi ngumpat ala indonesia........he3
pakat2 tibai 2 gelas air seorg..... pokai abg ajar kalau selalu mcm nie.....
tapi pelik kan depa panggil teman ngan nama abg ajar !!!!
agaknya susah nak sebut azhar  kut !!!! tak pun abg korang nie memang kurang ajar sikit....... selalu buli korang !!!! ha 3...


jom tgk pic adik angkat teman yg sorang nie......
nak tau nama penuh nyer......
Febri Rektivanto Yoewono Mihardjo Saputro......
cam tergeliat lidah teman nak sebut !!!!!


Utk Febri, Raub ,Angga , Lintang , Steven and Aditya.....
abg doakan semoga korang berjaya nanti....
Masih ade 3 bulan lagi korang bersama kami.....
Dan juga buat yg wanita...... antaranya Chaca , arum , dan yg lain.....
waduh..... susah nak ingat semua nya......capet gua....!









10 comments:

AYIE ABAS said...

Febri,Angga,aditya...memang nama2 selalu dengar di sinetron nih remy...:)

bila ayie tengok pic kat petaling street tu teringat kenangan lama..ermmm

ieda said...

kalau akak ke jakarta dulu , suke tgk tugu monas lebih kurang KL tower tuu lah .. ;)

Fabulous Me said...

Wowww mahal jgk eh KL tower. Teman pon blm pnh ke sne :p

Btw klu 1.5juta rp tuh mungkin dlm RM450. Seramai2 tuh makannye 450 murah jgk tuh kedai arabic tuh..

Baik tuan blog bagi mcm2 kat org yg memerlukan. Semoga dipermudahkan ya :)

Eera Shera said...

baiknye bro blikan dorg adiah kenangan..

dah dilayan baik2 mcm ni, mesti dorg sedih nk tgglkan tmpt keje tu kan..

ngumpat ala indonesia tu camne? hehe

remyhazza said...

abg ayie..... kenangan di petaling street..... mesti byk kan...

kak ieda ....betul tu.... cuma kl tower lagi tinggi...dieorg ckp ler....cuma terkilan sebab mahal sangat!

Fabolous... sama ngan teman... hajat nak naik ler... tapi rege melampau...takan nk naik sorang2...he3
saba restaurant memang harga berpatutan... kuantiti pun byk....

Eera... memang pun.... nanti takde sapa nak cium tangan dah !!!!
chaca dah takde.... he3

~Nana BamBam~ said...

hemsem nyer si Febri Rektivanto Yoewono Mihardjo Saputro...pergh panjangnye nama..capet gue nyebutin nya pakkk...waduhhhh..

chegu abbas said...

seronok depa jalan2....

baguznet said...

dah lama x ke KL Tower, baru tau nak masuk RM45. Kompom aku x naik dah tp itu rate international ke rate MyKad? Sbb mcm kat Langkawi, rate dia letak dlm pamplet rate international, contoh Wildlife Park adult-RM22 tp bila MyKad cuma RM12/adult.

Mohd Norafzal said...

hoho ramainya adik2 ko :D dah lama tak beradik2 angkat nih :D

remyhazza said...

Betul tu nana.... nak kenal nanti kita usaha kan... tapi budak2 lagi... belum 18 pun....

Baguznet....
rege tu utk outsider.. kalau local dlm rm35... kurang 10 hinggit jer... pada teman... tetap mahal kan ?

afzal...
adik2 utk 6 bulan jer... lepas nie terpisah jauh diseberang....

cigu abbas....
terasa bahagia biler kita berjaya membuatkan org lain gembira...

 

Template blog ilham dari alif ismail