Wednesday, January 11, 2012

Uzberkistan.....Dari jauh engkau datang.......

Kat mana Uzbekistan tu ?????
bukan tu tempat ziana zain yg menang nyanyi dulu kan ?
apa ler yg teman merepek nie....
sebenar nya teman received tetamu dari Uzbekistan semalam....
Datang buat sampling kat tempat teman.....
dah lama rasanya Flight HY nie tak buat sampling ...hampir 5 tahun rasanya......
Elok sangat lah , review balik new menu.....
tukar with latest meal......
Well,...... first time sampling bermula agak lambat... hampir tghri... rupanya dieorg direct from airport terus ke sampling room....
masih terasa kepenatan agaknya.... lepas lunch terus sampling bermula.....
tapi teman respect giler kat team Uzbekistan nie....
semua proposal teman their accept bulat2 without any complaint....
kalau ade pertukaran pun.... sikit sangat... just to follow their budget...... senyum jer Boss teman masa tu .. sebab tak byk karenah....
kalau ade pertukaran pun cuma saiz dan kuantiti jer.....  kalau die rasa harga makanan tu mahal sangat , dia kurangkan kuantiti..... kan senang... tak payah teman berlari2 pi tukar menu ikut selera yg dieorg nak.....
Ours sampling pun smooth and steady.......
cuma biler pricing jer yg lama discuss.....tapi yg penting kul 6 ptg dah habis kemas......
so , enjoy the pic during the sampling.....
yummy jugak ler......cam kat link bwh nie.....
Enjoy your personalize desserts at #ufo @milkadeal 

23 comments:

Fabulous Me said...

Freshhh betol food ni. Pandai tuan blog gubah n buat. RESPECT!

remyhazza said...

he3... mana ade... kita snap pic jer.....

Aishah Jahirah said...

makanan....tetiba lapo..hehee
mmg best bila client xbnyk songehkan, kalau yg banyak songeh 2 semua nk ikut dia je...penat nak layan...hihi

remyhazza said...

betul tu aisyah...
first time sampling yg paling rileks.....
kalau semua mcm tu kan senang kan.....
padahal teman cam nk pecah kepala nak create menu utk dieorg tu....

Eera Shera said...

sampling ni utk ape sbnrnye? dorg dtg semata2 sbb sampling je ke? hehe..saja nk tau..cecite cecite ;)

remyhazza said...

sampling nie utk menu akan dtg setiap airlines..... selalunyer sampling nie dibuat setahun sekali.....
bergantung juga kepada airlines... ade yg buat 6 bulan sekali.....

so kiteorg akan buat beberapa cycle utk dipilih oleh airlines....
tapi yg paling seksa Cathay pasific airlines... menu setiap bulan bertukar... so setahun ade 12 cycle....

Mas pun dah start january..... setiap bulan menu bertukar....

Eera Shera said...

oh gitu ek..igt sampling tu memang selalu dibuat..kira ada masa2 tertentu la

AYIE ABAS said...

uzbekistan ni luas negaranya..remy.
sejarah islam di sana juga besar dan lama.:)

seperti biasa..setiap kali tgok pic makanan kat entry remy...kecur air liur ayie ...

maszull said...

assalamualaikum remy...oh mcm tu rupanya yer....ingatkn senang tapi susah jugakan...makanannya pun nampak sedap2 tu sbb org Uzbekistan tu x byk kerenahnya...:)

diana said...

dah buat lawa2 gitu sapa yang makan???hehehe

remyhazza said...

eera.... betul tu....
sekurang kurangnya setahun sekali...tapi kalau iran air... rasanyer tak pernah tukar menu dari dulu.... sama jer....

abg ayie...
betul tu... negara nie luas dan kaya sejarah...
kalau pasal food ,kesabaran mengatasi segalanya...
teman kena puasa mata... he3

mama... betul tu.. org nyer pun hemsem2...

diana... biasanyer yg sampling nie terus dibuang...lagipun mkanan tu dh terdedah lama... tapi yg mana masih elok dan sedap...teman simpan...

Aien Not Alien said...

bila deal dengan orang2 yang tak banyak karenah....senang dan tenang je...


pastu bila ada perubahan apa2 kita pun ok je taklah rasa serabut sangat kan... :)

Kancil 8349 said...

cantiklah....makanan yang sedap

remyhazza said...

betul tu aien.....
senang berkerja..... kite pun tak ler stress sangat....

kacil....
betul tu kancil.....TQ

Kancil 8349 said...

jomlah singgah ke blog Kancil...nak taw jawapan WW 22 Kancil...

http://kancil8349.blogspot.com/2012/01/jawapan-daripada-wordless-wednesday-22.html

Papa PUSS said...

wah hebat la tuan blog ni..

remyhazza said...

mana ade papa pus....
tuan belog cuma manusia biasa....
cuma seorg kuli yg teringin nak jadi executive....berangan jer la...

Wilayah Sepet Kuku said...

as salam,

ulamakaaii..berteguk-teguk kita telan air liuq naa...

berangan pun bukan mustahil boleh kan?? chaiyokk!

remyhazza said...

boleh dear....
cuma bln posa nanti jgn buat ler camtu....he3...

Munnafendy said...

salam..kemain bseri2 lg..tp ai perasan gmbr bila cmpling ni kemain cantik2 n bselera je..tp bila btul2 order kat atas nun yg dapat layu2 je..

tekak pun phm..atas flight nama pun =)

EmpayarUtama said...

Nasib baik baca entri ni lepas makan, kalu tak mesti meleleh ayo liur sebab belum lulus permohonan jd tester :)

HeNRieTTa JoSe said...

Yummy.....

remyhazza said...

munna....
pic nie kebykan teman ambik utk kelas business atau First class....
kalau utk ekonomy tu....
makanannyer biasa biasa jer....
tapi kalau bc and fc....
makanan memang marvelous...

empayar....
teman nie dah kering air liur....
zina mata dgn makanan nie... he3

henrie...
enjoy the food !

 

Template blog ilham dari alif ismail