Friday, January 27, 2012

Kementerian masuk dapur ???

Huh !!!! bunyi cam berita nasional jer.... padahal.... teman buat gempak jer....
salam hari jumaat utk semua.....kepada yg lelaki tu..... jgn lupa solat jumaat hari nie......tanggungjawab tu.....
hari nie teman nk crita sikit pada xtvt semalam.....
Teman sibuk sikit melayan kementerian kesihatan negeri Terengganu dtg melawat......
ramai jugak ler.... penuh ler satu bas tu... he3....
kebayakan yg dtg adalah pegawai2 kesihatan dari pelbagai hospital seluruh terengganu.... termasuklah ngan pengarah nya sekali....
Dieorg sampai jer terus breakfast dgn menu signature kita apa lagi kalau bukan nasi lemak......berserta roti ngan sandwish.
So, teman yg kulikutif nie cam biasa ler... set up for the function.... jadi waiter dan terbaru jadi escort utk visit tour pulak......
kena bwk semua berjalan pusing keseluruh bangunan....lepas dh bwk berjalan2.... pastu serve pulak utk luncheon....last sekali kasi clear pastu basuh pinggan...hu hu hu...
best jugak ler bwk semua nie berjalan2....byk pertanyaan dan juga persoalan yg teman kena terangkan.....  mana yg teman tak tau tu.... kita rujuk pada pakar ler......he3.
tapi yg paling mengagumkan tentulah "Samak Machine".
the one and only in malaysia.....mesin pencuci pingan mangkuk yang menggunakan system samak.... senang nk guna.... masuk kat depan ...kuar kat belakang dah siap disamak......
makanan seperti biasa tetap menyelerakan.... lebih2 lagi soup of the day... kiteorg serve tomyam soup.... meleleh die punya pedas....
antara menu lain... nasi putih dan nasi briyani...daging palembang , ayam tandoori goreng , sayur asparagus dan kari ikan kandar . pembuka selera terdiri daripada satay dan juga rojak buah. utk pencuci mulut seperti biasa assorted french pastries dan juga buah-buahan....licin depa mkn..... tapi sempat jugak ler teman selamatkan 2 ketul fruit tartlet..... yummy !!!!
Hari nie pun ade luncneon jugak... visit daripada Ri-yaz Heritage Marina resort and spa. jugak dari Terengganu... nak tau kenapa Ri-yaz dtg kat sini.....kena tunggu besok ler.....
jumpa lagi... and enjoy the pic....





26 comments:

Dylla Abas said...

err...mata asyik tengok pada gambar makanan sampai lupa nak baca entri betul-betul..huhu :p

p/s : rasa lapar la pula lepas layan gambar makanan ni..

remyhazza said...

baca dulu baru tgk pic dilla...he3

diana said...

MESIN SAMAK TU TAK DE GAMBAR KE??

Aien Not Alien said...

abang remmy orang kuat, dari A sampai Z kena buat ek...


*nanti buat la entri khas pasal "Samak Machine" tu...nak tengok...hihi

aiNa yaZiD said...

peh..wa terliur tgk makanan~!!

yup~! nak tgk Samak Machine. =)

remyhazza said...

ok diana....
nanti kita mintak pic layout samak mesin tu.....
kalau dapat ler....

remyhazza said...

aina....
orait.... jgn terliur lama2....nanti air basi yg kuar....he3

remyhazza said...

aien....
as u wish !!!! nanti kita usahakan...

EmpayarUtama said...

Haiii bila la nak tercalon jadi Mastertester Malaysia ni... (ni tengah makan kopok je...)

Encik Suami said...

Assalamualaikum.datang ziarah kali pertama.

kursus mmg seronok.lagi bes bab makan.tgk pencuci mulut tue pun dah nak ngences dah.

LidiaSuraya said...

huhuhuhu cam sedap jer tart buah tue.. eh ye ke namanya tart buah.. yang penting yang ada buah buah segar atas tue... gullppp

baguznet said...

wah! hebatnya siap ada mesin samak tp sbb apa siap ada mesin tu? Ada kes mmg nak kena samak selalu ke?

Cikgu Ma said...

waw...awat tak x cakap ada makan2 beshhh camni..huhu...terliur..

Kancil 8349 said...

kancil sama macam dylla...asyik tengok makanan je...hehehe

chegu abbas said...

waaaa....sodap tu......nk wei.....

AYIE ABAS said...

ayie baru tau pasal 'samak machine'. mesin buatan malaysia jer..remy?

sekali lagi air liur ayie meleleh pagi2 buta...hehe

remyhazza said...

empayar...
tunggu...masanyer akan tiba nanti...

en suami
teman hari2 tengok....
dan hari2 maju kedepan....

lidiasuraya
fruit tarlet.....
ari nie pun ade lagi.....memang feberet...

remyhazza said...

baguznet...
mesin samak memang diperlukan... sebabnyer kebykan airlines dari luar ade yg serve brg terlarang dan juga terharam....
bagi memastikan kebersihan , tu yg semua peralatan utk pesawat kena cuci menggunakan mesin samak nie....jadi kepada semua yg naik apa2 pesawat dari KLia yg mana makanan disediakan dari caterer KUL...dijamin kebersihan dan kehalalan nyer...

remyhazza said...

cikgu ma....
tgk yg lama2 punya entry.... lagi best !

kancil....
tak dpt mkn , dpt tgk pun jadilah...
sharing is caring....

chegu abbas....
boleh saja... download jer...

remyhazza said...

ayie....
InsyaAllah.. atas permintaan ramai
special entry for samak machine tu...
kena dptkan detail....

maszull said...

assalamualaikum Remy...bestnya hari2 ada makanan sedap n ramai yg boleh rasa...tengok makanan tu buat mama terliur je...:)

My Life's Journey said...

uhuk uhuk uhuk!!! nak cikit nak cikit ..kenapalah remy pandai masak... pandainyaaaaaaaaaaaaaaa ..bertuah badan sape pat remy ..hari2 tengok makanan sedap..


uhuk2 ..lapa daaaaaaaaaaaaaaaa ...

♪ cik katak ♪ said...

masuk belog remmy konpem lapo..
aduihhhh hahahha

remyhazza said...

mama...
kita yg pandang hari2.... lagi ler... godaan penuh nafsu...he3

umi....
remy cuma hidangkan ajer...
settup apa yg patut...
yg masak org lain... tapi remy boleh jugak memasak sikit....

cik katak....
he3...nanti dtg lagi...
mesti lapar jugak...

Nazri Razra said...

Kalau abe arranhe lawatan kat tempat you, ada makan free tak. Teringin sesangat. Semuanya nampak sedap je manjang

remyhazza said...

abe... visit semua mkn free.....
datang jer....tapi kena inform Hr dulu ler.....
lawatan sambil mkn2...he3

 

Template blog ilham dari alif ismail