Monday, January 16, 2012

The sweet little House.....cute

Salam utk semua....
teman nie kalau sebut pasal miniture.....jarang teman tolak....
memang peberet !...sebabnya miniture nie kena perlukan kehalusan dan kesabaran..... kalau setakat buat yg besar mungkin kurang sedikit ketelitian nyer....
so kali nie teman nk tunjukkan satu art miniture yg cukup unik.... teman jumpa kat sini jer.... kalau kat tempat lain mungkin ade jugak... Miniture nie teman tgk kat Nikon Shop kat alamanda...
motif ?.
just for a new photograper to explorer the camera capabilities....
cantik ke tak kalau di zoom , resolution and micro use....
lebih kurang macam tu lah.....
tahap setiap camera kan berbeza2.... tak semestinya yg mahal itu bagus atau sebaliknya.... yg penting dgn cara dan teknik yg betul....hasil gambar tetap secantik profesional....betul kan ???
Miniture kat dlm nikon shop nie sengaja dibuat supaya kita dpt merasai semua ciri2 yg terbaik pada sebuah kamera...
cantik jugak lah teman tgk rumah lama nie......susah nk jumpa lagi sekarang.... biler tenung lama2 teringat rumah arwah nenak dulu2.... lebih kurang macam tu lah......
seronok kalau duduk dlm rmh camnie.....
siang2 hari kalau panas, leh main bwh rumah..... sambil pancing kutu tanah..... ha3... bocor rahsia teman waktu kanak2 dulu.....
mesti ade kalangan korang yg tak tau ape tu kutu tanah....
nak pancing kena pakai rambut......
dah dapat kasi laga dgn yg lain.....kejamnyer teman waktu tu.....
so miss zaman kanak2 dulu...... seingat teman ! zaman tu takde lagi play station..... yg ade cuma game blog tetris tu aje....

17 comments:

Kancil 8349 said...

cantiklah...kagum melihat hasil tangan orang nie...bukan senang nie nak buat...

terima kasih kerana menjadi penyumbang trafik kepada blog kancil..

http://kancil8349.blogspot.com/2012/01/punca-traffik-kancil-8349-minggu-kedua.html

poohrist said...

memang kreatif & unik la..
sangat memukau..
like-like

Aishah Jahirah said...

dah macam real je kalau zoomkan....

Fabulous Me said...

Alah cute sgt. Especially yg ampaian baju segala tuh.. SUKE!

Aien Not Alien said...

tak pernah main kutu tanah..huhu.. kalau main tangkap semut guna hujung rumput kemuncup pernah la..


rumah kampung dulu2 jamban dekat luar...teringat bila tengok gambar atas ni..hehehe

ShahzCudin said...

hah! siap de reban lagi..

aiNa yaZiD said...

i'm impress. huh~! hebat...kreatif betul. =)

Cikgu Ma said...

siyes cantik...

remyhazza said...

tu ler... tiap2 kali singgah kat alamanda... mesti teman jeling2 kat kedai nikon nie... tgk org snap pic miniture nie.....

~Nana BamBam~ said...

sangat menarik lah..kreatif ..

maszull said...

assalamualaikum ...wah cantiknya mcm betul jer kan...:)

Zamani said...

Pnh tgk gak, mmg comey jek.. ;)

Btw anda dijemput ke blog zam utk menyertai 1 segmen ni :)

http://zamani84.blogspot.com/2012/01/bloglist-monster-rawr-by-cik-kiera.html

Khairil said...

cantik le miniature ni...

ieda said...

aah lahhh cute je dik
suke gak tgk
kalau ke muzium selalu suke amati miniture nie .. duk bayang macam mana mereka buat kan
bukan ke agak rumit ;)

DianaAzis said...

cantik dan unik..

baguznet said...

really nice la bro miniture nie... dgn tangkapan yg bro buat tu. well done!

remyhazza said...

nana , mama ,zamani , bang khairil , kak ieda dan diana.....
lagi kechik lagi rumit nak buat....
tapi biler tgk pic jamban tu.... cam real jer.....
teringat suasana kat kg... jamban semua kat luar rumah dulu dulu.....

 

Template blog ilham dari alif ismail