Thursday, January 5, 2012

Japanese food for Minister of Palau...

Salam semua....
rasanya dah lama teman tak update entry.....
mintak maaf sesangat.....teman busy !
ciss...... cam teman sorang jer busy......
well....this week...byk pulak event yg berlaku.....
walaupun takde sampling..... tapi function tetap ade...
dah ler teman keje sorang jer......yg lain cuti antar anak sekolah.....
so semlm we all dapat visit from Puan Fatin......
Yang baru saja melangsungkan perkahwinannya dgn Mr David.....
Puan Fatin nie anak kepada our Chairman Dato Brahim....
dan juga anak saudara kepada mantan Tun abdullah.
selamat pengantin baru ! 
so depa dtg visit and luneon bersama dgn Salah sorang Ministry of palau...... Korang google sendiri lah kat mana palau tu..... he3
cantik sangat pulau2 kat kepulauan palau nie....
kalau dah bapanye suka japanese food... anak nya pun sama jugakan...jadi our luncheon semalam fully Vip japanese food. Ditambah menu satay sikit...kenapa ye ?
well satay kena ler serve..... our specialty katakan....tak sama rasa ngan satay kajang yg famous tu......he3
so jom kite enjoy the japanese food yg sesungguhnya very2 the yummy........
ex-specially sushi.......
antara menu lain...... japanese rice, Japanese beef stew , chicken yakitori , Cod fish teriyaki , vegetable nimono , soba mee dan juga dessert and fruit....dan juga corat coret pic sepanjang luncheon tersebut...... 
teman penat bukannya apa , sebabnya teman merangkap perunding menu..... buttler... tukang tuang air... dan juga cameramen sekali...kah kah kah... sungguh kulikutif .... 
lps habis function...teman jugak yg kena clear......


nasi jepun ala malaysia

19 comments:

AYIE ABAS said...

tgok pic tu pun ayie dah tau sedap betul makanan2 tu...
sungguh...kecur air liur ayie...ermmm :)

remyhazza said...

sabar abg ayie.....
teman yg menghadap hari2.....lagi ler..... menitis air mata.....
kena makan kalau tak habis....

diana said...

seronoknye kerja dikelilingi makanan yang indah2..:)

Maii said...

wooo awesome betul picture dia lagi2 tang makanan tuh XD

blog-tips-kurus said...

sedap lagi lazatnya.... tengah amat lapar ni. huhu!

maszull said...

assalamualaikum remy....woww sedapnya menu2 tu...terasa lapar plak pagi2 ni...:)

Mohd Norafzal said...

ambpi ko takde tapau balik umah ke bro?hahaha

baguznet said...

wah! eskerem byk tu, dpt makan tak?

Citra NaniZam said...

Alamak kan kak citra dah ngidam ni... opsss hehe masa kak preggy 2thn lepas ngidam nk mkn sushi dan dapat pon kt sushi king tu yg baby kak yg ke3 ni lain sket ghupanya.. org kata la.. btw salam perkenalan thanks dah jengah blog kak ye!

Aien Not Alien said...

aiskrim tu habis tak kali ni? tak buang lagikan...hihihi...


seperti biasa...semuanya kelihatan sedap!!

My Life's Journey said...

sedapnya .. kalau umi la pandai masak mcm ni gerenti naik badan tau ..sedapnya ..pandainya remy masak ..jeles la sob sob sob.


umi suke sushi ..menangis kalau tak makan tu huhu ..yam yam ..umi suka tengok makanan indah :)

POSH76 said...

aduhai bessnye tengok makanan ni ...semua yummy!!

remyhazza said...

bersabar ye semua.....
aritu makanan clean and clear.....
tapi teman tapau gak sushi tu balik rumah......

TiraPengemis said...

haishhh...lapo plak tgk mknn bnyk2

remyhazza said...

sabar tira.....
bsk2 kita display lagi food tu.....

~Nana BamBam~ said...

remy , yang dalam cawan tu apa ? mcm sodap jer..nak bley ? hehehe

Eera Shera said...

tak penah mkn sushi..

skrg ni cm teringin nk mkn stoberi sbb asik nmpk stoberi je kt cni..padahal sy x suka pun.. haha

remyhazza said...
This comment has been removed by the author.
remyhazza said...

nak lagi sedap eera....
celop strawberry dlm choc....
mesti rasa cam siti nurhaliza....
terus dapat kawen ngan dato' he3

 

Template blog ilham dari alif ismail