Saturday, January 21, 2012

Alvin and The Chipmunks #3 - Chipwrecked !!!!

Salam ptg semua....
lama tak update entry..... busy ler pulak... nak bw pun sekejap jer....
byk keje yg nak kena siapkan..... org lain bercuti blk kg...teman tetap pi opis sorang2..... byk proposal yg nk kena submit next week....
so let kita review sikit pasal movie yg dah lama ditayangkan nie..... tapi teman baru jer tgk ahad haritu.....
Alvin and The Chipmunks part 3
chipwreked...
teman pada asalnya kurang sikit nk layan crita2 utk budak2 nie...tapi memandangkan adik teman si Febri tu sibuk sangat nak tengok.... teman gagahkan juga..... tapi not bad la filem nie....
sesuai sangat utk kanak2....
juga hiburan santai utk org2 tua cam teman nie....
enjoy dari mula sampai habis....
banyak pengajaran dan pembelajaran utk kanak2 dlm nie cuma version hollywood ler....
kisah Alvin bersama pren pergi bercuti di atas cruise....
dan disebabkan kenakalan Alvin ... dia dan kenkawannya tersadai disebuah pulau misteri....
dan disitulah Alvin mula bertindak sebagai seorg yg lebih mature dari selalu . sebelum ni yg dia cuma tau nak seronok jer.....
Byk yg terjadi semasa dipulau nie.... dan bagaimana mereka dapat keluar dari pulau nie....
tu kena saksikan sendiri....
tapi yg pasti..... crita die best ! menghiburkan......
tak rugi pun..... cuma yg teman heran..... si febri nie , time kita gelak...dia senyap jer.... tapi time tak lawak sangat , dia berdekah2... agak2nya.... pemahaman lawak antara Malaysia ngan Indonesia lain kut..... tgk lawak SEHU dlm raja lawak tu ler...
tak sama lawak cam kita.....



apa apa pun..... besok teman nak tgk Journey to the centre of earth part 2..
the mysterious island ..kat midvalley....
nanti kita reviewkan crite tu ye..... nampak cam best !!!!

15 comments:

aiNa yaZiD said...

waaaaa.. nk tgk alvin! huhuhu. diorang ni memang lawak laa. =)

remyhazza said...

betul tu aina....
teman mula2 malas nak tengok... sekali tgk alvin nyanyi lagu lady gaga... terus tangkap syok !

ekabukanmakcikkau. said...

menatang menatang kemetot tu comel kemain sampai rasa nak pijak je kalau ada depan mata aku ni ha hahahha

~Nana BamBam~ said...

ala nak tengok jugak citer Journey2 ...wuaa..wuaa!

remyhazza said...

ala kejam nyer eka.....kan comel tu...he3

nana..... jom tgk... tapi tak tau ler ticket ade ke tak... kita dh beli on9 tadi.....

Kancil 8349 said...

wah...kancil belum tengok lagi dua filem nie...

AYIE ABAS said...

citer alvin and chipmunk ni ayie tgok dari zaman dlm bentuk kartun lagi. tak sangka pulak akhirnya dijadikan filem animasi 3D...berlakon dgn orang pulak tu.

LaLa said...

da tgk cite alvin n chipmunk tu, comel kot dorg tuh, geram je nak picit2 :D

remyhazza said...

kancil...
tentu susah nk tgk movie kat tempat kancil...
nanti kancil tunggu dvd atau download jer la....

remyhazza said...

ayie.... betul tu.....
tgk yg dulu ngan sekarang nie jauh beza.....
sebab yg skrg alvin dah glamer jadi star...

remyhazza said...

lala...
picit jer.....
kut2 leh jadikan pet kat rumah.... sure best !

TiraPengemis said...

mereka sgt comel kan...

chegu abbas said...

interesting,,,,,,macam ni kena tanya remy lah...bab-bab cerita ni mesti hebat...selalu tengok wayang kan...

Aien Not Alien said...

dulu kecik2 suka tengok alvin & chipmunk...dah besor2 ni suka tapi tak tengok da...hehe

remyhazza said...

tira.... betul3...cute sesangat

cekgu abbas...
tgk budget juga cekgu...tapi kalau ade crite best , teman memang pi...tak tau ler... skrg dh jadi hobby pulak....

Ana....
dulu2 zaman kartun...alvin memang best! skrg pun best jugak....
dh guna CGI....nampak cam real jer...

 

Template blog ilham dari alif ismail