Sunday, January 15, 2012

The Darkest Hour ........ special effect jer lebih !!!!

Salam utk kenkawan semua.....
Dah lama teman tak pi tgk movie.....asyik busy jer......
so smlm teman pi ler ke Jusco seremban2... nak layan crita
the Darkest Hour....kat TGV.....
memandangkan seat biasa dah tinggal yg didepan sahaja...terpaksa ler teman ambik couple seat !!!
pergh cam couple pulak teman ngan raub.....ha3...
sapa raub tu..... raub tu student indonesia yg buat practical kat tempat teman......
saje ajak die pulak.... sebab die jer yg off day.... sian tgk dok sorang2 kat hostel.....
so after 5.... lepas keje terus pickup raub...... then ke jusco.... senang sebab one way jer..... kalau ke alamanda... nak kena antar pulak mlm karang. Kasi raub enjoy sikit.....hopefully hilang ler boring die tu.....
kiteorg makan2 kat food court jusco......pekena sizzling yee mee black pepper.... kasi raub try ABC..... suka ler dia....
pasal crita nie... apa yg boleh teman cakap..... ok ler....
memang tak byk review pun pasal crita nie.... pelakon pun kurang dikenali.....
sipnosis lebih kurang camnie

The DARKEST HOUR is the story of five young people who find themselves stranded in Moscow, fighting to survive in the wake of a devastating alien attack. The 3D thriller highlights the classic beauty of Moscow alongside mind-blowing special effects.
pada teman paparan crita dlm TDH nie biasa2 jer....byk kekurangan here and there... tapi masih lagi boleh dilayan....
Cuma special effect die mengagumkan....
jln crita mengenai sekumpulan US citizen nak mencari jln kuar dari moscow utk menyelamatkan diri dari serangan alien....
endding pun biasa sangat.....
tak tau apa yg terjadi seterusnya kepada manusia dan juga alien tersebut......kalau teman... teman kasi 3 star jer la.....
boleh ditengok....... tapi kepuasan takde...... he3
so enjoy your movie....
yang teman tau..... ptg nie nk kena tgk Alvin and the Chipmunks part 3 pulak...... layan adikku febri pulak.....dh merajuk pulak asyik bawa yg lain..... die kena tinggal jer.... he3
pokai abg dik.........hari2 tgk movie.....

16 comments:

Eera Shera said...

cite omputeh asik2 pasal alien serang bumi je..klise la pulak.. hehe

baguznet said...

teman mmg kompom x nak tgk citer ni, apatah lagi ke panggung wayang. ha ha haaa

aiNa yaZiD said...

da tengok the darkest hour~! (^^,) banyak tentang friendship..yup cite ni biasa2 je.. hehehe.

Fabulous Me said...

good info! klu hubby teman ajk p nnti leh la ckp x besh. hehehehehe

eh remmy, jj sban2 tuh buat pe? tuan blog kje mne n ddk mne? habaq mai meh

chegu abbas said...

kuat sungguh depa ni jalan....hohohoho.....leh kot pasni lepak sekali...hihihi

AYIE ABAS said...

untung adik2 nih dapat abg angkat mcm remy...selalu jer jalan2 cari mkn laa lepas tu tgok movie lagi...wahhh...:)

My SweetPea said...

menarik..nak tgk..tap xda chance lagi

Kancil 8349 said...

hebat...mesti tonton

My Life's Journey said...

best laaa .. nak tengok jugak la ..

Potrait Admirer said...

best nya dapat tengok movie..hjng miggu aku duduk kat umah jer huhuhu

Amy Syaquena said...

best tapi x de kesempatan nak gi tengok huhu..

remyhazza said...

eera...
betul tu.... asyik2 alien jer...

baguznet....
betul tu.... ade jugak member2 yg memang tak suka tgk wayang..

aina... teman setuju ngan kamu...
biasa2 jer...

Fabuloas...
teman duk kat sepang... antara alamanda dan jusco s2..teman tersepit ditengah2 ! he3

cekgu abas....
he3... teman mana reti duk rumah....rmh asyik kata pi ler pi ler....

Ayie.... tinggal 2 bln jer lagi nk hiburkan hati mereka... lps nie sunyi ler balik....

sweetpea, kanci , amy ngan my life...
boleh ditgk, enjoy..tapi byk kekurangan...

potret...
nanti kita pi sama2.... he3

Aien Not Alien said...

kem salam dekat adik2 angkat tu ye..haha..


melayan la selagi dorang masih di Malaysia...jauh2 nanti rindu..hehe

remyhazza said...

ok ANA .....
as u wish.....
teman memang suka tgk dieorg gembira....
sebenarnya dieorg nie byk benda yg tak tau.... tgk wayang tu baru first time dieorg rasa.....
teman yg tgk rasa kelakar pun ade....
bang ajar.... besar nyer tv tu ???

~Nana BamBam~ said...

mmg cite nie biasa2 je..

Wilayah Sepet Kuku said...

Suka yee mee sizzling tu...selalu mkn kat jusco juga...weeee :-)

 

Template blog ilham dari alif ismail