Monday, January 9, 2012

Adik adik ku dari Jakarta........Edisi pertama !

Ha ha ha.... suka jer teman ckp rombongan cik kiah.......
tapi teman pun joins sekali.....
kepada adik adik ku.....kamu semua happy ya ?????
tentu sekali jawapannya.......
Bang ajar.......kami hepi sekali.....
kapan bila mau dibawa lagi......
He3..... itulah feedback yg kiteorg dapat biler membawa adik-adikku... pusing 2 satu KL.....
heppy tak terhingga....... senyum hampir ketelinga....
excited baru turun dari bas !!!!
sesudah hampir 3 bulan berada dimalaysia.... baru kali pertama mereka dapat keluar berlibur...... adik2ku ini merupakan pelajar2 sebuah kolej di jakarta yg dtg buat praktikal kat tempat teman.....
bagus bangat sih !!!!! belajar cuma di kolej tapi practical nya di oversea.....
6 bulan lama nya........ so kite org nie  dah mcm adik beradik....
kebanyakan sudent yg dtg nie masih dibwh umur 18 tahun......
seramai 6 lelaki dan 19 perempuan.....
kalau kat tempat kerja mungkin nampak sama jer..... sebabnya pakai tudung.... tapi bila berlibur... masing2 cantik2 belaka.....
enggak tau mana yg mahu dipilih......
kalau hari2 biasa nampak cam baik2 saja.....
tapi biler dh kuar berjln2.... waduh !!!! nakal2 sekali......
so kiteorg nak pusing2 satu KL....
nasib baik kite org naik bas pelancong...kalau naik bas pekerja yg kaler biru tu.... mau malu nak turun dari bas.... udah pakainya cantik2..... naik bas pekerja aje...... tak glamer la....
bermula perjalanan seawal 9 pagi........so destinasi kiteorg yg pertama......
mana lagi kalau tak ke KLCC.... udah itu jer yg disebut2......
bergambar sakan adik2ku ini...... melompat2 kegembiraan.....
yg kiteorg tumpang penat jer...... 
udah melompat baru teringat perutnya belum diisi.....
mana yg paling cepat....?
roti boy ler jawab nya...... janji dapat alas perut.....
sesudah kenyang .... sesi fhotonya bersambung lagi......
snap sana , snap sini.....
model tambahan kiteorg ler,,,,, yg tukang escort nie.....
dah puas bergambar dan cuci mata.... perutnya berbunyi lagi.....
abg ajar..... lapar la.....
tapi bukan abg ajar yg blnja...... bos yg kasi uwang nya......
mula2 ingat nk mkn kfc... tapi tau ler kat klcc.....
mana ade tempat kalau lunch time.....
 so kite org lepak kat signature food court...  masing2 ambik group dlm 6 org seorang.... teman ambik yg lelaki .... senang nk kawal....
sambil usha2 apa yg nak dimkn...... nampak pulak ayam penyek....
suka ler budak2 tu.... makanan rasmi dieorg.....
sepakat nak mkn ayam penyek..... lagi senang teman order.....
dh puas mkn......waduh2..... sambung sesi fhoto lagi..... teman pantau dari jauh jer la.... panas kat taman klcc nie..... dlm kul 2 kiteorg gerak  ke destinasi berikutnya.....
KL tower.....


kena tunggu edisi kedua ler pulak...... he3


tapi sebelum tu...... kite tgk caca dulu.....
cantik sangat.... sekali pandang dah macam agnes monica pun ader !



20 comments:

Cik tikah said...

happynya dpt jalan2 :D

LaLa said...

tetiba ya kamu jadi org indon...
hahaha

remyhazza said...

he3.....
udah dipanggil bapak.....
oleh adik adik ku....
tapi memang best ngan dieorg nie.... salam siap cium tangan.....baik lelaki atau perempuan.....

::cik asha:: said...

jadik pemandu pelancong sudah..huhuhu..

remyhazza said...

he3.....
nasib baik student tu tak sesat kat Petaling street !!!!
kalau tak haru teman nak cari......

Fabulous Me said...

Waaahh cewek dan cowok!

remyhazza said...

faboluos....
pilih aje.....
semuanya ganteng2 dan comel2 belaka.....

YNA HERMOSA said...

ai melekat dah ke dgn caca?
no no no... haha!

My Life's Journey said...

wahhh pandai remy cakap bhasa mereka ..pro bro ..piwettt.

memang cun la diorang ni .. cantik2 :). bestnya pat jalan2 :)

Kancil 8349 said...

macam korang...bestnya...jeles plak kancil...hehehe

diana said...

dalam gambar tu yang paling menyerlah sekali sibaju hijau la..kan???
muahahahah

Izan Ishak said...

wahhh... happy betul adik2 dari indonesia ye. best betul dpt praktikal kat sini ye. 6 bulan plak tu. yelah2... caca ni dah macam retis! ayu gitu...

remyhazza said...

caca caca.....
jadi rebutan tu.......he3....

yna....
mana ade.... suka tengok dia jer...
manja sangat

my life journey....
hari2 speaking.... dah mcm org seberang dh teman nie

kancil....
kancil lagi best...
dpt bermanja ngan budak2...
kekadang kitepun leh jadi kanak2 jugak...

kak diana..
yg baju hijau tulah yg buat pic jadi buruk tau....

kak izan...caca tu dh jadi retis kat sini.... femes...

Nazri Razra said...

Aii tuan. Dalam bebanyak bebudak tu, sorang je awak closed up. Berkenan ke? Kan tak pepasal kena ulang alik dri indon plak hehehje

remyhazza said...

mana ade bro....
berkenan pada wajah nyer saje....
sejuk mata memandang....
semua tu adik kite jer....
mlm karang kite close up yg lelaki pulak.....he3

Eera Shera said...

oh suka kt caca ek? haha

yg boys ade x iras2 baim wong..tak pun randy pengalila ke..heee :p

remyhazza said...

ade 6 jer eera....
febri down to earth sesangat..
angga sweet n cute... tgk pic kat part 2

chegu abbas said...

nak nombot..........hihihiplz plz hihihihih

remyhazza said...

chegu jgn nk gatei2 ye.....nanti yg kat rumah tu marah !!!

Aien Not Alien said...

jadi penjaga budak2 pula ye...hihi..

 

Template blog ilham dari alif ismail