Thursday, August 16, 2012

happy birthday Dhanes @ sweet 17 !!!!!

Handaru Dhaneswara......
sweet nyer nama...... dah macam nama komik.... dulu remy suka panggil nama Handaru Naruto !!!! tapi lama lama panggil daru jer..... short and simple......kekadang jer panggil dhanz....
Happy birthday ke 17 tahun Dhanz !!!!!! Hopefully ohsemmm sambutan birthday tahun nie.....sampai dua kali potong kek... hai...bertuah nyer badan.....

Daru nie salah seorg adik2 remy dari Indonesia.... Student practical kat tempat remy...... Alang2 dah beriftar sekali ptg smlm..... terus kiteorg buatkan supprise party kat daru lepas iftar tu..... saja nak happy kan hari2 yg istimewa dalam hidupnya.....
Walaupun telah disambut oleh rakan2 serumah sedetik melangkah ke Alam baru..... siap main baling2 kek... sayang tu !!!! rezeki di buang2...tapi remy tetap set up 2nd event utk dia...... thanks pada adip photografer of the day , fendi, iqbal dan juga octomi for join the celebration..... suka tgk daru happy sangat mlm tu......
Mulanya , nak buat small party tu kat dataran Nilai macam tiqah haritu...tapi memandangkan padang basah sebab hujan turun mencurah ptg tu..... terpaksalah tukar destinasi..... kita ke MY box karaoke kat area Inti college.....sambil2 mkn tu boleh jugak ler asah suara2 angsa yg tunggu untuk disembelih buat rendang hari raya....he3
Utk kek, we all ambil pandan layer cakes... Ohsem dan sedap sangat ! beli kat king Confectionery ... malas nak ambik yg byk cream tu...muak pulak nanti.....lagi pun cantik sangat pandan kelapa kek dgn hiasan macaroon kat atas tu...and for sure satu macaroon remy punya.....he3
hadiah utk daru pun simple jer..... just model airasia aircarft dan juga KLCC miniture...sebagai kenangan utk dibawa pulang nanti......
semoga hajat dia nak dapatkan hadiah idaman dimakbulkan oleh Allah...... Remy bukan taknak kasi..... tapi byk implikasi nanti..... sabar tau daru !
Buat handaru dhaneswara...adik angkat kesayangan ku ini..... selamat ulangtahun ke 17... belajar rajin2 dan buktikan yg terbaik buat keluargamu.....yg penting sentiasa focus dlm latihan industri nie.......!!!! moga tercapai segala cita cita mu suatu hari nanti.........

happy birthday Dhanz !!!!! abg doakan kebahgiaanmu dunia dan akhirat .....amin.


Dear Daru >>> Don't regret in our life ......but people always tried to make u regret it !!!!




14 comments:

Leeza dayasari [santai leeza] said...

UWAAA meriah nyer.....
selamat hari jadi juga.

maszull said...

assalamualaikum remy...selamat hari lahir buat Dhanz...:)

Pinky Aina said...

Salam. Ncem nya haha joke only. Hb dhanes

Cik Rongoks said...

happy birthdays Dhanz !
comelnye kek tu.^^

LiNda said...

happy birthday to dhanz
may Allah bless u..;)

Kancil 8349 said...

Selamat hari lahir untuk beliau

Remy hazza said...

leeza....
akan remy sampaikan nanti kepada daru..... mekasih...

Remy hazza said...

mama...
wassalam....akan remy sampaikan.....

Remy hazza said...

aina....
sweet 17...mana tak cute......he3....
nak kenal boleh......

Remy hazza said...

cik rongok!!!!
mekasih...sayess......
pandan layer cakes tu sedap sangat !!!! habis semuanya.....

Remy hazza said...

linda....
akan remy sampaikan..... insyaAllah....

Remy hazza said...

kancil...
terima kasih... insyaAllah akan remy suruh daru baca entry nie......

misz_eyza said...

wah nama unik tue... org indon rupanya...ingatkan tadi bangsa mana hihi

Remy hazza said...

eyza....
yes... adik2 indo yg practikal kat tempat remy...... meriah dgn kehadiran mereka nie...ada 24 org kesemuanya......

 

Template blog ilham dari alif ismail