Thursday, August 9, 2012

Iftar @ Rnb rice and bistro restaurant

salam utk semua.....
salam ramadhan al mubarak utk hari ke 20...
dah nak sampai ke penghujung ramadhan tahun nie......
berharap sangat agar kita semua memperoleh rahmat dan keberkatan hidup dari yg maha esa.....

hari tu remy dah berjanji nak crita pasal Buffet rm10 hinggit dan mkn sampai kenyang tu kan..... tak caya check balik entry nie . semalam remy berkesempatan kesana lagi dgn adik2 gems remy dan juga adik angkat remy si Handaru tu.... suka ler dia dpt mkn sampai buntang bijik mata..... he3

kesemua group iftar remy kali nie ada 16 org.... tambahan kenalan baru dari pasangan masing2....... iyelah, kebanyakan semua dah berpunya...... sesekali merapatkan ukhwah dan berkenalan, elok sangat ler tu......

kali nie kat restaurant nie memang full house...... dari dlm restaurant sampai ke khemah luar..padat dan sesak dgn pelanggan utk berbuka.... nasib baik remy sempat snap apa yg menarik untuk hidangan berbuka.... sebabnya remy sampai awal sikit dan yg pasti remy org pertama yg mengambil buffet line...... firstly target ikan bakar.....he3.

Menu yg disajikan jugak byk yg bertambah dari yg remy pergi minggu lepas..... kalau dulu ada laksa, kali nie mee kari pun ada juga.... bubur lambuk dan tambahan menu2 yg lain..... tapi remy sempat mkn yg ringan dan noodle sahaja... nasik tak ambik pun.... kat mana nak sumbat...... ikan bakar pun remy cuma ratah jer.....

So, kesemua yg hadir very2 the puas hati...... maklumlah kebanyakannya pertama kali hadir kat situ.... ohsemm ler depa kata... memang berbaloi2 sangat.... sampai berpinar nak pilih makanan.... dan ada ura2 nak repeat lagi iftar kat situ... remy for sure akan kesana lagi next week sebab ada majlis berbuka bersama kakitangan section lama remy sebelum berpindah ke Chef Office.. nasib baik remy masih diingati..........menu feberet remy kat sini tetap laksa , kuehtiaw goreng dan roti jala..... sedap sesangat......

So mana yg berhampiran dgn area nie...... boleh ler pi iftar kat restaurant nie.....
tapi make sure booking dulu.... sebab nanti takde seat nak duduk....
sebab sentiasa full house..... dan lagi satu, please make sure pergi satu group atau satu family sebab kalau berdua.... mungkin tak boleh tempah..... minimum rasanya 4 orang... senang... satu table....

so enjoy the iftar menu kat R&B rice and Bistro restaurant nie.....
memang terbaekkkk dan termurah dlm abad nie...... he3
yummy2 sesangat...... tak sabar nak tunggu minggu depan.....
iftar kat buffet rm10 hinggit nie lagi.......
adusss..... gemuk ler.......he3

selamat berpuasa semua.....

28 comments:

Eera Shera said...

kat mana restoran ni? rm10 je? murah la..byk gila pilihan

qasehraihan said...

waaa..meriah btul lauk!!
cer bg gak alamatnya kat mana ni..hehe

Saya Disini said...

bnyknye mkanan..cam ne nk mkn tu..penuh perut

Remy hazza said...

eera....
kat area salak tinggi.....
try bukak entry yg terdahulu.... dlm entry nie pun remy ada link kan.....

Remy hazza said...

qaseh,,,,
try bukak entry terdahulu.... ada link kat entry nie.... siap numner telephone sekali.....

Remy hazza said...

saya disini....
he3... remy pun tak tahu... sumbat jer......paksa sorang sikit utk habiskan.....he3

misz_eyza said...

tu dia...mmg berbaloi-baloi lah menu tue semua...yg pasti nampak menyelerakan.

ehh semua berpasangan...org rumah remy mana hihi

ridhwan asri said...

rsanya tgkap gmbr guna kmera..tp cam guna hnfon plak kualitinya,,

maszull said...

assalamualaikum remy...memang best la berbuka beramai2 mcm ni seronoknya...:)

Remy hazza said...

eyza....
my laling kat kampung ler..... remy kan org bujang.....he3
PJJ....

Remy hazza said...

wan...
pic byk yg blur.... nie pun abg dah edit....
tu namanya camera pinjam...... curi2 guna.... bsk abg pi beli camera baru lah.....ok...temankan boleh ???

Remy hazza said...

mama...wassalm...
memang best mama,,,, meriah...yg paling best... nak tgk sapa yg tak berjaya habiskan makanan....
lepas tu pakat dok bagi tazkirah ramai2 tentang pembaziran.

baguznet said...

ngape ler jauh sangat... kat sini nak murah harap org sponsor :p

Remy hazza said...

baguznet....
tu bukan murah dah..... tapi free....
he3... tapi tuan punya restaurant nie pun mesra.... smlm sampai duakali dia tanya remy.... mkn okey ke tak? cukup ke tak ?... nice kan.....

man yusoef said...

RM10 jek? serius murah sangat! biasa beli makanan dekat bazar jek..so far tak pernah makan kat luar lagi..

Remy hazza said...

man..
serius.... dah beberapa tahun dah.... masih maintain dengan rege yg sama...... murah rezeki tauke kedai tu... setiap hari full house.....

blog-tips-kurus said...

Salak Tinggi? oooooo...

banyak tokey ni sedekah. rezeki makin murah. :)

Cikgu Ma said...

meriahnya makanan =)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

meh makan......

Aishah Jahirah said...

mgu lepas ingat nak pegi tapi xjadi....ramai yg puas ati dan ckp mmg berbaloi2 makan kat situ.xdak rezeki la nak makan kat situ nampaknya...

Remy hazza said...

blog tip kurus...
tu ler,,, harap2 murah ler rezeki tauke kedai tu......
tiap2 tahun buat camne....

Remy hazza said...

cikgu ma.....
tu ler...sampai tak terpilih..... byk lagi yg remy tak sempat mkn... nasi berlauk pun tak ambik.....

Remy hazza said...

leeza....
sila sila,...... jgn malu malu.....

Remy hazza said...

aishah...
takpe... masih ada masa lagi... minggu depan pun remy akan kesana lagi....... berbuka bersama kenkawan lama.....

::cik asha:: said...

banyak nye pilihan lauk dia..murah pulak tu..nak kene try ni..dh dekat sangat dgn my kampung..;)

Remy hazza said...

cik asha...
try jgn tk try.....
memang puas hati.......

Aien Alien said...

iftar lagi dan lagi...buffet rm10 ni kenapalah takde kat semua tempat. huhuhu...

Remy hazza said...

aien...
kalau ada kat semua tempat..... mau dapur kat rumah tak berasap... pastu mesti org malaysia nie gemok2 cam remy ! ha3

 

Template blog ilham dari alif ismail