Wednesday, August 8, 2012

Shopping Raya @ SOGO !!!!!!

Salam utk semua...... selamat berbuka puasa ptg nanti.....
kali nie remy nak crita pasal shopping raya pulak...... dan juga jawapan wordless wednesday hari nie....
rata rata semua kenkawan memberikan jawapan yg betul..... gambaran shopping yg padat itu adalah kat sogo KL...
cam semut tgh menghurung gula kan..... dan mungkin dlm ramai2 tu , remy pun terselit sama he3...
Begitulah gambaran suasana shopping raya kat sogo.... sentiasa dipenuhi dgn org ramai yg membeli belah....dan sememang nya Sogo adalah pilihan terbaik untuk warga kota bershopping.
remy pun rasanya pi sogo time sale aje la..... he3 dan juga time raya
sebabnya rege kat sogo lebih murah.
Memula ingat nak survey rege jer..... ingat nak cari baju melayu remy kat situ...tahun nie tema warna peach . jadi remy kena ler pi beli jugak.... beli yg dah siap jer.... nak tempah dah tak sempat....... tapi lain yg dicari , lain pulak yg dijumpa......he3.... kalau dah tgk apa yg remy jumpa kat sogo tu..... nanti kita tgk kat bawah.....
Deco raya kat sogo pun biasa jer..... tak payah buat cantik2..... sogo tetap diserbu setiap kali Sale..... tambah2 time raya nie......
deco sikit jer.... just utk naikkan mood suasana hari raya.......
lepas dah puas ber Sogo..... baru remy pi jalan tunku abd rahman  @ TAR.
hajat kat sini nak cari baju melayu dan juga samping.  jumpa ler tapi jln kat TAR nie sesak sangat...... sampai berlaga bahu..... dh dapat apa yg remy nak terus jer keluar dari situ......
pening rasanya......

Iftar remy hari tu simple jer..... pekena KFC yg baru tu. green curry chicken set dan juga X-Meal for my laling..... Alhamdulillah..... menyelerakan dan mengenyangkan.... amin.
dah lepas berbuka baru remy balik ke rumah....... bukak ler apa yg ada dlm beg sogo tu......
taraa........
remy rasa cam tak pernah raya jer..... baju kasual jer 4 helai , seluar 2 helai dan baju melayu sepasang..... byk nyer..... tapi tu ler.... remy shopping setahun sekali jer..... he3...betul ker ????
bila kira2 balik..... huh!!!! boleh pokai nie.......
tu tak masuk lagi brg2 lain, kuih raya , duit raya dan kos beraya....he3....
Time tu jugak lah remy leh jumpa miniture yg comel dan menawan hati kat sogo... product stanless steel yg really2 ohsemm punya discount..... letter opener yg bentuk cam gergaji dan juga glass salt and pepper shaker yg tergantung comel. more than 70% discount jugak lah.. tu yg remy angkut jugak tu...... so sweet !

so korang  semua dah shopping raya ke belum ??? destinasi mana yg jadi pilihan..... tapi ingat ... biar bijak berbelanja dan yg penting
jangan papa hanya nak beraya......he3

17 comments:

Saya Disini said...

ramainye org

Remy hazza said...

saya disini...
tu ler...... kalau takde kesabaran..... mau tension asyik berlanggar jer....

cikji said...

lama tak gi Sogo,time belajar dulu sokmo je g sana,sebab sale memanjang.

kamu ditagged join segmen:
http://cikji.blogspot.com/2012/08/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

misz_eyza said...

lamanya tak pi sogo...asal pegi jer sure ramai org camtue...letih jer bersesak2...

eh eh baju raya remy nak sama warna dgn baju raya eyza la hihi...

cuti la letter opener tue..berseni dan kreatif.

Remy hazza said...

cikji....
sogo camtu lah....... sale memanjang...... ada kalanya memang betul2 murah dan berpatutan.....

terima kasih tagged remy... akan dijoin nanti.... InsyaAllah

Remy hazza said...

eyza...
sogo kalau sunyi,,,,mesti time ada bersih jer....he3...time lain...sentiasa sesak......

kaler peach utk ini tahun.....
raya haji dah pilih grey...pakai yg free dapat masa anak yatim haritu...he3

letter opener tu memang cute.....
tu yg beli buat kenangan...

afzalsukasuki said...

aku shopping pon belum lagi ni.semalam je baru usha 1 kasut tu semat :D

buat masa ni duit aku baru je dihabiskan menukar inyak hitam kete hehe

Remy hazza said...

zal....
ala kampung kat kajang bila2 pun boleh pi zal.....
kasut tu takan usha2 tak boleh pi beraya zal...hang kena beli jugak....... he3

minyak hitam tu hang try tukar ngan minyak masak pulak...... sama jer kaler dia.... base oil !he3

Eza Boom Boom :) said...

meriahla raya abang remy ni nanti.. hihi..

maszull said...

assalamualaikum remy...wah seronoknya bershopping tu...dah siap semua persiapan raya yer...:)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

ni lah namanya nk pecah sogo dibuatnya. ramai sgt. keuntungan yg waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Remy hazza said...

eza....
he3... setahun sekali jer berbelanja..... hari2 biasa tak shopping pun.....

Remy hazza said...

mama...
wassalam... alhamdulillah..... semua dah sedia.... duit raya dah ada, kuih raya dah ada.... tunggu nak balik raya jer....

Remy hazza said...

leeza....
sogo.... shopping complex yg paling kaya.... buat sale sepanjang tahun pun tetap maintain profit !

Aishah Jahirah said...

ramainya manusia...bulan puasa ni rasa xsnggp nk bersesak2 tapi kalau dah sales tu blh pk balik kesanggupan tu...heheh

Aishah Jahirah said...

ramainya manusia...bulan puasa ni rasa xsnggp nk bersesak2 tapi kalau dah sales tu blh pk balik kesanggupan tu...heheh

Remy hazza said...

he3... time sale ler kita nak cari barang2 yg betul bernilai.......
bnak beli yg new product rege.... cam biasa ler...... tak mampu.....

 

Template blog ilham dari alif ismail