Sunday, August 12, 2012

kad raya @ terima kasih Eyza......

Salam hujung minggu sahabat semua.......
salam ramadhan untuk semua......
kali nie  remy nak crita pasal kad raya......
Alhamdulillah kerana remy dapat rasakan tradisi kad raya nie masih diteruskan.... rasanya dah lama remy tak pandang kad raya......
apatah lagi nak beli dan hantar...... bertahun sudah...
cuma lately remy rasa kemeriahan  tradisi nie dah kembali...elok sangat kita kekalkan...... baru raya kita ohsem kan.....
buat sekian kali nya remy terima kad raya dari sahabat blogger..
sayes !!!! tacing rasanya..... masih ada yg sudi hantar kad raya kat remy......
Terima kasih eyza..... diatas kad kiriman mu...... terlalu gembira hati ini dgn kad yg dikirimkan...siap berpantun lagi.......dan juga kembalikan nostalgia zaman2 remaja remy dulu......dulu remy selalu gak terima dan hantar...lepas tu budaya tu cam hanyut jer.....
org kata pakai sms dan email jer...... tapi feel tak sama kan....
teringat waktu dulu2...kad digantung kat dlm rumah.....kekadang atas pohon kering yg dibuat special dlm rumah. lepas tu dihias dgn lampu2...... isk!!!! meriah sungguh ! tapi sekarang suasana tu dah takde lagi.......
rasanya elok kita popularkan balik......
buat eyza..... thanks again..... really ohsemm... nice card dan juga pantun2 kat dlm tu.......


ramadhan berakhir syawal menjelma...
ertinya kemenangan uda dan dara....
salam syawal utk eyza sekeluaga...
maaf di pinta semoga semuanya bergembira....

20 comments:

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaa dpt kad raya.. hehehehe

misz_eyza said...

yeyy akhirnya pak cik posmen tu kotakan janji hantaq jugak kad raya nie ke rumah remy...


ramadan berakhir syawal menanti
ambil peluang perbaiki diri
terharu sungguh rasa di hati
sebab remy sudi buat spesel entri


~ SELAMAT HARI RAYA REMY ~

Nazri Razra said...

Suka dapat kad raya gini. Abe rasa dah dekat 10 tahun dah tak terima kad raya. Semuanya pakai email je. Dah tak der klass org zaman skrg pakai main antar yg free.

Laugamana pun, Abe nk ambil kesempatan ni nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada Remy sekeluarga. Raya dah nak seminggu lagi, harap-harap remy hati2 bila balik ke kampung tu. Makan biar ala kadar dan belanja jangan membazir. Nanti Allah tak redha nanti.
Abe gak mintak maaf kalau ada silap sana sini.baibai

Hans said...

cantik kad raya...
posmen tak berhenti lama dah depan rumah aku nih
hahahaha

diana said...

masa sekolah rendah lebih banyak dapat kad raya berbanding dah tua2 ni,.padahal sekolah rendah dulu kawan2 cuma yang sekelas je..sekarang kawan2 merata negeri ada.tapi kad raya dapat 2 je..ahhahah

3no gr33ny said...

wahh..seronoklah dapat kad raya ek =)

aNiss :):) said...

waa. jelesnya remy dapat kad raya T.T

Kancil 8349 said...

tahniah...

Remy hazza said...

Leeza...
dah bertahun menunggu.....
tacing rasanya....

Remy hazza said...

eyza....
mekasih tau...for the card raya.....
dah bertahun tak dapat card raya.....sayes!!!

terima kasih juga utk abg posmen tu.....!

Remy hazza said...

abe....
remy pun nak ucapkan selamat hari raya utk abe sekeluarga.....
berhati2 pulang ke kampung dan semoga syawal tahun nie memberikan seribu rasa kemenangan dan kenangan yg terindah....

remy jugak nak mintak maaf byk2 kalau ada terguris tinta dan kata sepanjang kita jadi pren together gether......

Remy hazza said...

hans...
tradisi lama yg dilupakan... cuma sekarang nie ramai dah kembalikan suasana kad raya nie... insyaalah...lepas nie hans akan dapat ler......

Remy hazza said...

kak diana....
sedih kan... kalau dulu meriah kat rumah dgn kad raya....kalau boleh utk satu kelas kita kasi dan juga terima.....
card waktu dulu pun , rasnya murag...beli sepekej 3 hinggit sepuluh keping ! he3....
sekarang sepkering pun rasanya lebih dari 3 hinggit...

Remy hazza said...

3no gr33ny....
yes..... rindu nak dapat kad raya..... akhirnya.....

LiNda said...

syokla dapat kad raya..
linda pun lagi suke kad raya, elok la kite femeskan balik kad raya ni, kalo tak orang dah tak ingat camne rupe kad raya..hihi

Remy hazza said...

aNiss....
jgn ler camtu....
nanti aNiss pun akan dapat sama....

Remy hazza said...

kancil....
mekasih.....
remy teruja sebenarnya dpt kad raya nie.....he3

Remy hazza said...

linda....
betul tu... rasanya generasi baru dah tak tahu semangat nak beraya tu camner.....
dulu2 meriah sangat.....

My Life's Journey said...

wahhhhh bang remy dpaat kad raya hihi ..teringat la zaman dahulu ..betul kata abang remy ..kalau pat kad raya mesti rasa raya tu lebih ke hati .. (^_^)

Remy hazza said...

umie....
betul tu.... nampak keikhlasan dan kesungguhan penghantarannya....
kalau takat bagi sms ...copy paste and sent to all..... apa maknanya...he3

 

Template blog ilham dari alif ismail