Friday, August 3, 2012

Iftar dgn poktek........ hot and spicy !!!!

Salam ketemu lagi... pagi2 ramadhan nie remy nak crita pasal yummy2 tak sampai hati pulak..... tapi rasanya semua leh tahan dugaan rasanya takpa kut...... ingat sahabat semua , semangat kesabaran perlu ada utk melawan nafsu.....

kali nie remy nak crita pasal iftar remy ngan adik2 gems remy nie.... balik dari kampung hari tu , next day terus planning nak iftar bersama2..... lokasinya kat phuket seafood kat area pekan lama salak... tapi gerai nie remy dan kenkawan lama suka panggil kedai tikar...he3, nak tahu kenapa ? sebab deco kedai nie penuh dgn tikar buluh kat dinding sebagai hiasan.....

menu we all ptg tu adalah set dinner tomyam.... semuanya 12 orang termasuk ngan remy..... berbuka dgn menu pedas2 nie, kalau tak tahan mau ada yg sakit perut nanti..... tapi kalau dah sedap, layan jer ...... antara menu iftar nie , siakap 3 rasa , tomyam poktek , kailan ikan masin , telur dadar , nasi putih dan air tembikai...
simple jer, tapi ohsem bila berbuka beramai2 nie.....
masing2 kecoh berebut..... ada nk perut ler, nak kepala ler.... nak udang ler..... macam2 peel  ada....he3

menu special kat gerai nie adalah tomyam poktek... kenkawan tahu ker ? tomyam poktek nie lebih kurang cam tomyam biasa cuma diletakkan sedikit santan dan rempah.... rasa memang kaw kaw pedas berapi..... sedap utk dihirup..... kalau kat dlm tu standard mesti ada udang, ketam dan juga ikan.....

so, remy nk ucapkan thanks utk penganjur saudara bob yg sudi ajak remy join sekali walaupun remy nie hanya dikenali abg gems jer....
tapi tetap sekepala ngan mereka..... dengar kata next week nak iftar sekali lagi kat R&B restaurant tu...... ohsem jugak kan.....

insyaAllah, kali nie remy nak snap buffet line pulak.... aritu tak sempat, busy nak collect makanan jer..... he3.....
malam nie ada jugak iftar yg remy kena hadir, sebenarnya dua, tapi remy pilih satu jer...... sebab bos remy sponsor, rezeki tu..... takan remy nak tolak kan..... iftar kat nilai spring golf resort. nanti remy updatekan entry tu besok....miss ler terawih remy mlm nie lagi, camner ler nak capai kuota remy......

yang lagi satu iftar pun best jugak..... free sebab remy kan salah seorang jawatankuasa majlis anak yatim haritu, so mlm nie jugak ada iftar utk semua yg terlibat kat Senandung Malam seafood restaurant kat pantai bagan lalang.... tapi nak buat camner.... takde rezeki remy nak mkn ikan bakar.....remy kena pi Nilai Spring ..huhuhu...

p/s :- tapi sempat jugak remy suruh adip tapau sikit kalau ada lebih kat senandung mlm tu..... boleh buat bersahur..... he3.....
tu pun kalau ada rezeki ler......tak ler mengharap sangat.....
selamat berpuasa semua........

30 comments:

Leeza dayasari [santai leeza] said...

fine.... terliur.. hehehehe

Leeza dayasari [santai leeza] said...

tetiba leeza layann lagu kat blog ni. haaaaaaaaaa

Remy hazza said...

leeza....
sorry..... kena byk tahan air liur tau....... he3

Remy hazza said...

leeza jugak....
layan jgn tak layan.... nanti bsk lusa dah kuar lagu raya.....he3

Dylla Abas said...

oh mmg yummy!! sedapnya..dah lama x mkn poktek ni :p

maszull said...

assalamualaikum remy...seronoknya dpt beriftar si situ makanan2 nye pun nampak sedap2jer tu...:)

Remy hazza said...

dylla....
pernah mkn ye.... memang best kan....poktek nie.... kalau kena semangkuk.... tebal bibir lepas tu...

baguznet said...

Bro,
menu nampak sedap dan menyelerakan lah!

Manusia Terhebat di Dunia

Remy hazza said...

mama....
wassalm.... dah lama gerai tu mama. sejak remy start keje lagi...dah hampir 10 tahun rasanya....rasan pula maintain dari dulu...cuma yg kurang pun mungkin portion dan rege.... ikut peredaran zaman....

Remy hazza said...

baguznet...
bro....
rasa boleh tahan......sebab kedai nie dah lama beroperasi....

Cikgu Ma said...

nak air jerr...sakit tekak 2,3 hari ni

cikji said...

sumpah terliuq tang tomyam pedas yg letak santan tuh,ala ala thai gituh mmg my pebret

Aien Alien said...

tomyam pok tek tu..dari hari tu teringin sekali order habis pulak...terus lupa. ni baru teringat balik bila singgah sini..hehe. iftar sana sini.. :D

Remy hazza said...

cikgu ma.....
sakit tekak mana boleh minum air tembikai nie.... ais.....
lagi teruk nanti..

Remy hazza said...

cikji.....
kat belah sana memang femeskan tomyam poktek nie.....
feberet remy jugak....

Remy hazza said...

aien....
tak dapat lagi ker..... lepas nie pi cari tau.... tapi kena gerai yg best jugak...kekadang ada yg tak sedap......

hazwan hairy said...

fulamak!! terliur tgk time2 la..haha..best lah dpt buka ramai2..hery sorg2 ja..sobb

misz_eyza said...

amboi remy sampai 2 iftar sekali dpt hehe...meh bagi kat eyza satu..

tomyam poktek? ermmm nampak menarik sbb ada ketam...huhu

Remy hazza said...

hairy.....
sabar tau... jab lagi jer nak berbuka.....
camner leh berbuka sorg2 nie.....
tak meriah...he3..tapi remy pun selalu sorg2 jugak.....

Remy hazza said...

eyza....
kebetulan 2 sekali.... kalau hari lain2 kan best... dpt pi dua2..... tapi nak buat camner kan.....

ketam dlm tomyam memang best....manis2 podas....

3no gr33ny said...

lapar le datang halaman sahabat Remy ni

Remy hazza said...

3no gr33ny
sabar tau..... dah kul 5 . lagi 2 jam setengah jer lagi.....

Aishah Jahirah said...

tgk jam terus....hee tinggal bape jam je lagi nak buka...hik2.xpenah lagi makan tomyam poktek...rasa sama ke lain dgn tomyam yg lain ek..

Remy hazza said...

aishah....
rasa lain sikit... lebih pekat dan pedas berempah....
kena try dulu ler.....he3

diana said...

berbuka dengan kawan2 memang best..
lain kali ajak kawan2 masak kat umah pulak..berbuka kat rumah..
heheh..

ridhwan asri said...

lain kali makn lg ek kt poktek..hehhehe...

Azian Elias said...

amboi sampai ke phuket iftar kali ni ye..

Remy hazza said...

kak diana....
kalau berbuka masak kat rumah lagi ler kecoh......masing2 nak tunjuk skill..... tapi rasa kelaut !

Remy hazza said...

wan.... takde hal..... tapi ingat, jgn ambil set menu..... ambil individu.....he3

Remy hazza said...

kak yan....
phuket dlm negeri...... malah dalam daerah jer..... he3
tu jer budget yg ada......

 

Template blog ilham dari alif ismail