Tuesday, August 14, 2012

iftar @ As Salam Bisto....

salam utk semua......
kita bertemu lagi dipenghujung perjalanan meninggalkan ramadhan.... sedih pulak rasanya bila dah nak habis ramadhan ni......
Minggu2 terakhir nie.... rajin lah semua iftar kat luar.... sebabnya bazar ramadhan dah semakin susut peniaganya..... dah takde pilihan cam memula dulu...... so ramai yg makan kat luar rumah.....termasuklah remy.......
iftar remy tadi  kat As salam bistro restaurant di Inti College, Nilai.... sebabnyer kawan remy nak sangat beriftar kat situ...last year sampai tiga kali remy kesana tapi tahun nie sekali pun belum lagi........
apa yg menarik kat sini ?...dah tentulah nasi beriyani mamak nie,,,, boleh tahan rasanya dan remy rasa antara yg best remy pernah mkn..... pekat dan likat kuahnya.....cuma kena standby budget lebih sikit ler...... rege boleh tahan kalau sepinggan tu.....
remy cam biasa, ambil nasik briyani ngan ayam goreng dan sayur petola goreng yg garing tu... pahit2 rangup.... kuah campur semua sekali dlm satu pinggan... passtu cilok sambal ikan bilis sambal nasi lemak sikit,, baru berasap bila berbuka.....
mau tersandar lepas beriftar...kekenyangan.... cuma satu jer... remy memang dah biasa tak berbuka dgn nasi...mesti mkn benda yg ringan2 dulu..... nasi selalu nya utk bersahur jer......
kalau kena nasi... terus jadi malas......mungkin sebab kenyang sangat kut....he3
apa apa pun... jom mkn nasi beriyani....... mlm nie iftar lagi kat Rnb restaurant tu...... dah nak kali ke3 remy ke sana.......mln nie lagi ramai... mungkin dlm 30 org..... majlis beriftar bersama department lama remy..... masih ingat jugak dieorg kat remy... tu yg ajak berbuka sama tu......
tunggu next entry tau !!!!!

34 comments:

cikji said...

alamak banykanya nasiiiii,kalau cikji yg makan kompemmm tak habisss

LidiaSuraya said...

Tetiba ingt roti cheese nan tandori... Huhuhu

Leeza dayasari [santai leeza] said...

mewahnya makan... waaaaa... hehehe

misz_eyza said...

eyza pun semalam baru blh berbuka kat luar...tunggu last2 nak posa nie baru terasa suasana ramadan..mmg penuh arr kat kedai tue semalam.

are_lin@yu said...

wahh nampak bes..ayu kawan baru kat sini ;)

Kancil 8349 said...

wah...BISTRO nie banyak juga cawangan dia...

Remy hazza said...

cikji...
remy pun tak habis..... tinggal jugak...nak ambik separuh takut tak cukup...nafsu nafsu....he3

Remy hazza said...

lidia....
roti nan cheese garlic pun ok jugak..... mkn ngan tandoori chicken.... pergh!!!

Remy hazza said...

LEEZA....
mana ada..kedai mamak jer......

Remy hazza said...

eyza....
remy mlm nie pi rnb restaurant yg 10 hinggit tu lagi...... segan pulak nak buat entry sampai 3 kali pasal kedai tu.....

Remy hazza said...

are-lin@ayu
welcome to the club.... nie geng mkn3...pren together gether namanyer.....he3
salam kenal !

Remy hazza said...

kancil...
betul tu...tapi rasa setiap kedai berlainan...cam kat rumah remy...ada dua cawangan tapi yg selalu remy singgah yg dlm pic nie.... yg lagi satu tak sedap sangat.....

My Life's Journey said...

waaaa sedap nya umi tgok .. terliur umi tau ..ui ui tahan2 hahaha

memang sedap la nasi tu bang .. tengok rupa dah sedap apatah lagi kalau makan ni ..nyammnyammmm

Remy hazza said...

umie....
sabar ye.....
kesabaran mengatasi segalanya.......

yummy yummy !!!!

GaRy™ said...

perghhh... banyak giler makan... huhuhu~...

LiNda said...

linda baru makan nasi beriani ahad lepas..memg sedap.. sekarang dah terliur plak...;)

Remy hazza said...

gary....
jgn ckp camtu..... malu ler..... hu3

Remy hazza said...

linda.....
nasi briyani kalau hari2 pun takpe...... tapi sesenduk jer... jgn cam dlm pic nie.....
mau maju kehadapan....

Aishah Jahirah said...

sampai sudah tak iftar kat luar.pegi bazar ramadhan pun x...seronok tengok remy iftar kat luar ramai2...mcm2 makanan try...;)

maszull said...

assalamualaikum remy...wah!!! betul2 menggoda keimanan bila tengok gambo nasi beriyani ni....feveret mama ni...:)

misz_eyza said...

ala naper nak segan lak remy....kali nie buat cerita sesi interview dgn tokey kedai ker org2 yg makan situ ker hihi...

Remy hazza said...

aishah....
makan kat rumah lagi best...lebih2 lagi kalau ibu yg masak.... air tangan ibu....nikmat ! penuh dgn kasih sayang...

Remy hazza said...

mama...
org johor sinonim dgn nasi briyani kan mama... kalau dpt briyani gam....mesti best hidup remy.... pernah rasa sekali... dah tak ingat camner rasa dia...

Remy hazza said...

eyza....
nak kena tukar profession ler pulak.... jadi wartawan makanan..... he3.... tapi ok jugak.....

Saya Disini said...

sy jarang p bistro..hehe

Remy hazza said...

he3...
tu jer yg dekat.....
makan tandoori dan roti canai

afzalsukasuki said...

seyes mati2 aku ingat As Salam area umah aku.tatau plak ada cawangan. Sedap plak nengok *gulp

Remy hazza said...

zal...
assalam dah macam maidin..... tumbuh dimerata rata..... he3

aNiss :):) said...

err terliurnyaa T_T

Dkna Abza said...

tertelan air liur :)

Remy hazza said...

aniss
...sabar2..jab lagi dah boleh berbuka..... he3

Remy hazza said...

Dkna Abza
...remy mintak maaf...bukan niat ku nak kasi terliur......he3

Hans said...

nampak sedap

Remy hazza said...

hans...
rasa boleh tahan....menyelerakan...tu yg mlm tadi berbuka kat Assalam bistro lagi.....

 

Template blog ilham dari alif ismail