Friday, August 10, 2012

Deco Raya @ Opis remy ler !!!!!!

Salam untuk semua......
salam ramadhan ke 21......
kalau remy ucap selamat hari raya dah boleh ker belum????? he3
cam tak sabar jer.....

Raya pun kita kena ada semangat jugak........Setelah sebulan kita penat berpuasa , menahan lapar dan dahaga.... menahan nafsu dan perkara yg membatalkan.... dah tentu Hari Raya merupakan hari kemenangan utk kita semua....
bagi yg berpuasa cukup sebulan... alhamdulillah..... itu utk lelaki ler... yg wanita... rasanya masing2 dah faham..... susah nak penuh sebulan..... ada pengecualian......

Bercerita pasal raya..... remy nak tunjukkan deco raya kat opis remy pada tahun nie...... dgn tema " merah sangat lah Mak Ngah !!! " he3... tah apa2 jer..... pelikkan.... tertiba jer kat opis nak deco pelbagai..... sebenarnya itu adalah tradisi remy kat company nie.. dah biasa dgn hiasan hari raya.... nak bangkitkan mood utk pulang berhari raya......

sebenarnya dulu.. setiap tahun, telah diadakan pertandingan deco raya antara department... so tu yg tradisi tu tetap diteruskan walaupun sekarang dah takde pertandingan tu... rasa cam tak sempurna ramadhan kat opis..... dan yg paling penting, idea dan konsep , remy yg tentukan... sama jugak kat dept lama dulu..... remy yg mencurahkan idea... dan dgn bantuan rakan2 akak2 kat opis ,kiteorg siapkan deco raya yg ohsem pada tahun nie.....

sesuai dgn tema " merah sangat lah makngah !!" lokasi ditengah2 opis... sebabnya meja opis kat tengah2 tu dah diremovedkan....
so lapang . kalau dlm waktu biasa.... kat tengah tu cuma ada meja dan kerusi utk mini discussion. So tempat tu lah yg dikerjakan remy utk ditranformkan menjadi deco raya.......

Walaupun ada yg kata , cam CNY pun ada..... lantak ler.... janji we all puas dgn hasil kiteorg..... berkelip2 bilik opis dilimpahi sinaran lampu lip lap..... he3. ada nama lain ker ????
Semalam baru siap keseluruhan konsep dan sesi bergambar raya akan diadakan secepat mungkin.......

 So, tunggu special entry utk sesi photoshoot raya tau !!!! tgk makchik2 bergaya kat opis nie.... tu ler keje kiteorg tiap2 tahun......
enjoy the pic......

salam ramadhan utk semua......


29 comments:

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaa meriahnyer..

maszull said...

assalamualaikum remy....wah cantiknya pandai juga remy merekanya...meriah rasanya nak raya kalau dah ada deco mcm ni...;)

Cik Rongoks said...

perghhh ! meriahnye.hikhik

LiNda said...

cantik n meriah..hihi.
kat opis RAPID KL ni kosong jer
hehe

Azian Elias said...

amboii..leko leko yee...

org pompuan tu tak cukup sebab ABC.. ALLAH BAGI CUTI.. bukan sebab pontenggg..hee

Aien Alien said...

abang remyyy...merahnya mak ngah! haha. meriah gitu. apa2 pun memang menjadi...suka tengok kain-kain kat atas tu (apa nama tak tahu)..


*blog pun siap ada pelita..kelasss abg remy. hehe

Remy hazza said...

LEEZA....
mana ada..... simple jer.....
kasi mood sikit utk opis...

Aishah Jahirah said...

cantiknya deco....meriah tu... sabar2,awal lagi ni nak ucap selamat hari raya...;p

Remy hazza said...

mama
wassalam.....
he3... gantung mana yg patut jer......janji nampak menarik.....
yg penting semangat nak beraya...

Remy hazza said...

cik rongok...
he3.... tiap2 tahun meriah.....

Remy hazza said...

linda....
kena mulakan..... pasang lampu sikit...... gantung apa yg patut , baru dpt mood nak beraya.....

Remy hazza said...

kak yan...
betul tu..... kalau yg perempuan...dah sedia maklum...nie yg lelaki nie......tak dinafikan ramai jugak yg tak full.....

Remy hazza said...

aien.....
kain2 tu dipanggil scallop....
akak2 kat opis nie ler.... sibuk jer suruh hias sana sini.....
ketupat depa anyam....

Remy hazza said...

aishah....
he3... tu ler....
nanti bsk lusa baru remy wish untuk semua.......

misz_eyza said...

memang merah mak ngah laa deco oppis remy nie hehe... tapi eyza suka bidai tue..nmpk menarik ukiran dia.

misz_eyza said...

memang merah mak ngah laa deco oppis remy nie hehe... tapi eyza suka bidai tue..nmpk menarik ukiran dia.

Remy hazza said...

eyza....
he3...
bidai tu murah jer...leh dapatkan kat nilai 3.....

Hans said...

wow
meriah ofis
:-)

Cikgu Ma said...

wah, meriahnya...

aNiss :):) said...

wah! meriahnyaa. SELAMAT HARI RAYA :DD

Remy hazza said...

hans..
meriah ker ???? sikit jer tu....

Remy hazza said...

cikgu ma....
mekasih..... ala hias biasa biasa jer.....

Remy hazza said...

aniss....
selamat hari raya jugak.......

~Beb~ said...

aduhhh meriah gile laaaaa weh masuk blog ni.. suke!

selamat hari raya maaf zahir dan batin ya remy kalau ada tersentap :)

Remy hazza said...

fm...kalau over kasi kat remy...dtg gila2...excited terlebih....
salam ramadhan juga utk fm dan hubby.......

selamat hari raya dan remy mintak maaf bebyk kalau ada terusik kata dan jiwa.....

enjoy the raya tau !

Nazri Razra said...

Cantik deconya tu. Nampak meriah sangat. Seronok kalau tempat kerja kita gini kan? Orang datang pun nampak kagum ngan semangat raya kita.

baguznet said...

wah! best la bro, sentiasa wujudkan semangat menyambut sesuatu perayaan. errr... tak deco sama utk 31 Ogos ke?

Remy hazza said...

abe...
opis remy memang sentiasa ada visitor......
lebih2 lagi org luar... tu yg hias bagai.....nak tunjuk semangat kita....

Remy hazza said...

baguznet....
merdeka tak tahu lagi...kalau last year satu bangunan depa hias.....
sebab support merdeka.... company remy sponsor bendera utk kementerian apa tah ? remy pun dah lupa.....

 

Template blog ilham dari alif ismail