Monday, August 6, 2012

iftar @ ayam penyek....

iftar kat luar lagi.......
salam ramadhan utk semua..... dah selamat solat terawih tadi??
alhamdulillah...... utk mlm yg ke 18....
kali nie remy nak crita pasal iftar lagi , kali nie iftar kat ayam penyek AP @ alamanda putrajaya.... kalau sapa yg tak tahu...ayam penyek ap sudah ada cawangan di alamanda , putrajaya.....
remy beriftar 3 org hari tu..... sempat jugak lah merasa hidangan baru kat ayam penyek tu... so far kalau kat tempat yg biasa remy makan kat giant nilai tu...choices limited... kat alamanda nie ada perbagai menu...tapi just to share.... kedai yg sama brand tak semestinya mempunyai rasa yg sama.....
Tak tahu ler kalau tekak ramadhan boleh bertukar kan... tapi rasa ayam penyek @ alamanda nie kureng sikit dari yg biasa remy makan.walaupun menu yg remy ambik sama jer..... ayam penyek, bakso penyek , pucuk ubi masak lemak, siap tambahan menu baru ikan pari bakar dan juga ikan assam pedas.... semuanya tak memenuhi selera sangat.... macam ada yg kurang.....
mungkin tukang masak dia lain kut....pernah jugak remy try kat klcc haritu...tetap tak sama cam kat nilai tu....
suppose kena ada standard recepi lah kan....baru rasa boleh maintain walau kat mana sekali pun..... cam mekdi ngan kfc tu....
apa apa pun, sebab dh lapar , kitaorg makan jugak..... itu rezeki pada hari tu..... sempat jugaklah tapau big apple utk pemanis mulut.....cuma satu jer yg remy kasihan... keprihatinan kurang sikit oleh staff kat situ.... sebabnya sebelah meja remy ada 2 org awek yg lambat berbuka sebab order tak dapat2.... remy dah separuh makan nasi pun masih tak kunjung hidangan mereka....
patutnyer kasi ler air atau apa yg boleh dibuat berbuka..... kasihan pulak remy tgk dieorg..... senyum2 malu...dah tak dapat pahala berbuka.....
apa apa pun.... meriah berbuka kat alamanda nie.... happening, siap ada hiburan utk menenangkan perut masing2 yg baru lepas berkonsert sepanjang hari.......
jom berbuka di  ayam penyek......

16 comments:

qasehraihan said...

waaaa..meriahhh!!xajak..huhu

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/tudung-raya.html

Kancil 8349 said...

insya Allah akan datang ke sana

Encik Zaharin said...

Wah Wah Bro..sakannya dia..
wah blog sudah ada lagu raya!

misz_eyza said...

amboi asyik makan luar jer nie hehe...sedap ker ayam penyet remy? eyza xpenah try lagi sebab xleh membayangkan macamana rupa bila ayam dipenyetkan hehe...

yeyy blog bermood raya...nak raya.

Remy hazza said...

qaseh....
mana ada meriah.....
sesedap perut jer......he3

Saya Disini said...

wah..meriahnya

Remy hazza said...

kancil....
boleh try nanti.... tunggu cawangan di tawau dibuka......
ke dah ada kat sana.....?

Remy hazza said...

EN. Zaharin....
lagu raya tu ....he3...semangat utk semua tau......

Remy hazza said...

eyza....
ada bermacam2 jenis aym penyek nie... authentic indonesia.... ada yg lamongan dan pelbagai daerah lagi.... ayam penyek nie senang nak mkn...sebab isi semua dah diketuk..... tak susah sangat nak potong....kalau kena dgn sambal dia.... memang best!

Remy hazza said...

saya disini....
takde lah.....
biasa jer tu...... menu baru cuma nak rasa assam pedas dan ikan pari bakar.... tapi kat alamanda nie...taste cam kureng sikit....
mungkin sebab dah sejuk....

amir aizat said...

waaa da lme xmkn ayam penyet, nyummy

Remy hazza said...

amir....
jom beriftar bersama sama.....

zana-norzana said...

Yang kat 9 Avenue (Giant) tu sedap ker???

Remy hazza said...

kak zana...
so far antara ayam penyek yg pernah remy rasa...kat giant nilai yg paling sedap ler.....tapi tu pun kekadang rasa tak konsisten.....

Aishah Jahirah said...

owh da ada kat alamanda eh..baru taw ni...tp kan kepsi pun kalau perasan ada sesetengah tmpt rasa rempah dia terlebih or terkurang.tp xlari banyak la rasa dia...tu la pttnya standard la rasakan...;)

Remy hazza said...

aishah....
betul tu...yg standard resepi pun kekadang ada lari tune kan.....
kekadang air tangan tukang masak pun memainkan peranan....

 

Template blog ilham dari alif ismail