Wednesday, August 1, 2012

Bubur lambuk ala malaysia Airlines.....

salam utk semua... salam ramadhan ke 13 hari nie......
selamat bersua kembali........diharapkan ramadhan tahun nie semuanya sihat2 hendaknya.......
bila menyebut ramadhan , tentu kita tak lupa pada tradisi org kita...bubur lambuk..antara juadah yg sering bersama2 kita  setiap tahun.....kalau bubur lambuk kat kg baru tu sering menjadi hidangan saban tahun....itu pada sesiapa yg berhampiran dgn kg baru ler.... remy jauh so apa yg menjadi pilihan remy......
bubur lambuk ala malaysia airlines lah.... nak tahu kenapa ?
bubur lambuk nie adalah hidangan istimewa ramadhan kat sini...sebabnya bubur lambuk ini dihasilkan oleh company remy dgn resepi istimewa..... lepas tu byk pulak tu..... dah menjadi sebahagian dari tugasan remy dan kenkawan utk packing bubur lambuk yg diorder oleh pihak malaysia Airlines setiap tahun.....
tahun nie aja sebanyak tiga hari remy dan team membuat bubur lambuk...semalam adalah hari terakhir..... pertama pada hari rabu minggu lepas utk mas staff , jumaat utk kakitangan opis remy dan juga mas staff dan semalam utk pihak mas jugak..... kiranya hari jumaat lepas paling byk rasanya...separuh hari jugak ler nak habiskan packing utk kesemua bubur lambuk tu...
utk kakitangan company remy, bubuk lambuk diagihkan sebelum majlis berbuka puasa bersama anak yatim haritu. bertempat diperkarangan pintu masuk utama bangunan. so staff yg balik kerja dan baru masuk kerja dibekalkan dgn bubuk lambuk.....
seronok masa bergotong royong nie... bos pun sama2 turun padang utk menjayakannya....... time nie lah kemesraan dipupuk.... iyalah kalau dah ramai2 buat kerja bersama sama..... mcm2 cerita yg keluar...... tapi awas... jgn mengumpat dah ler... itu kiranya mkn daging saudara sendiri tau...he3
apa yg penting ???? kerja sama......kalau dah siap tu...biasa ler.... tetap ditapau beramai2..... jenuh jugak nak habiskan bubuk lambuk nie..... berbuka dan bersahur pun dgn bubur lambuk jugak.....he3
so enjoy the pic sepanjang gotong royong bubur lambuk nie diadakan...... yg penting , dgn bantuan amir..... khemah bubur lambuk utk hari jumaat tu remy dan amir serta igbal yg set upkan..... tema white dan grey...
marvellous !!!! dh mcm khemah org kawin.......he3
hari nie remy nak set up hari raya deco kat opis pulak....... tema tahun nie..... merah sangat ler mak ngah !!!!! he3 
sesuai tak ????
kalau tahun lepas purple ray kaler yg jadi pilihan......
nanti remy updatekan deco opis remy tahun nie tau.....
selamat berpuasa !!!!!!



22 comments:

ridhwan asri said...

gigih org2 admin ni...

maszull said...

assalamualaikum remy...wah !!! sedapnya kalau dapat makan bubur lambuk....hantar kat mama satu bungkus....hehehehee...

p/s no hp remy line maxis yer...:)

misz_eyza said...

awalnya nak setup deco hari raya tue remy...


kat kawasan umah eyza ada gak program pengagihan bubur lambuk...so setiap hari memang ayah eyza bawak balik sebab tiap2 hari dia dok pi tolong huhu..

zana-norzana said...

memang sedap bubur lambuk LSG tu....

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaaa belum makan lagi bubur semasa berpuasa ni

Aien Alien said...

bergotong royong memang cepatkan kerja kan...memupuk ikatan kemesraan pun ya jugak.


dah beberapa hari puasa ni. baru sekali je kita dapat makan bubur lambuk...sedapnya!!

hazwan hairy said...

wahh bestnya....teringin nk buat rmai2...

Cikgu Ma said...

bestnya...bg saya 1 =)

Kancil 8349 said...

wah...ndak satu...di sini jarang ada bubur lambuk tu

Remy hazza said...

wan.....
hari nie lagi gigih...deco raya dah siap......

Remy hazza said...

mama....
wassalam....
boleh saja..... he3...tapi tak tahu ler sempat ke tak...takut basi jer......

no tel remy tu line maxis....

Remy hazza said...

eyza.....
tinggal dua minggu jer....pejam celik pejam celik..... kejab jer....

Remy hazza said...

kak zana....
mesti tiap2 tahun en suami bwk balik kan.....he3

Remy hazza said...

leeza.....
kalau kena dgn bahan dan ramuan, bubuk lambuk memang best !

Remy hazza said...

aien...
apa yg penting !!!! kerjasama....
he3...kerja yg berat sama dipikul.... yg banyak jadi sedikit kalau buat ramai2.....

Remy hazza said...

hairy.....
buat ramai2 nie meriah..... kerja tak seberapa kecoh satu kampung...ade jer gurau senda.....

Remy hazza said...

cikgu ma....
boleh aja..... tapi sempat ker??? nanti basi..... he3

Remy hazza said...

kancil....
kalau camtu kena suruh isteri kancil masak dirumah..... air tangan isteri kan penambat hati suami....

Saya Disini said...

wah..best tu buat ramai2..mesti xpenat kan buat ramai2 cmmni..happy je..

wah tema merah ..dr jauh dh nmpk..hehe

Remy hazza said...

saya disini....
mesti ler...... sambil buat sambil berjenaka....hilang rasa penat dan lelah......

tema merah tahun nie dgn sentuhan hijau lumut......he3...dah siap... bsk nak pasang lampu pulak.....he3

pinkcolour82 said...

i like bubur lambuk.....bg sini sikit en remy hazza :-)
wah,,pejabat pong tiap kali raya kena deco gop ke???hehehhehe

Remy hazza said...

kak mala....
tiap2 tahun...saja jer... nak kasi mood raya utk semua..... dylu2 siap ada pertandingan antara dept lagi....
meriah sangat.......

bubur lambuk dah habis ler......

 

Template blog ilham dari alif ismail