Sunday, August 5, 2012

iftar @ Nilai Spring Golf Resort

Salam utk semua.....salam ramadhan ke 16...
kali nie remy nak crita pasal yummy2 iftar lagi.......
asyik iftar jer...... mana tak gemuk dibulan ramadhan nie.... bajet nak kurus.....he3
oklah, kita pi iftar kat Nilai springs resort hotel pulak.....Nie pun atas sumbangan bos yg byrkan utk remy...... kalau remy nak pi mkn kat hotel? rasa cam tak berbaloi jer.... byr mahal2 , tapi bukan mkn byk pun...... kalau dah tank besar tu..... nak sumbat camner kan.....
so apa apa hal, remy nak ucapkan ribuan terima kasih kat bos remy dulu..... ohsem iftar @ nilai spring.
majlis dianjurkan oleh pihak production department..... dept remy ler tu..... sebenarnya byk section dibawah production nie..... ada hot kitchen. cold kitchen ,pastry kitchen, special meal kitchen  , tray setting , administration, cafe anjung selera dan juga section remy iaitu chef office.kalau nak tahu , semua staff dibwh production nie lebih kurang hampr 500. ramaikan.. tu belum campur ngan lain2 dept lagi..... kiranya majlis nie majlis berbuka puasa utk leaders dibwh production ler.....
Rumah remy ngan nilai spring resort hotel ni tak lah jauh sangat, dlm 15 minit jer..... tapi plus jem time org kuar nk berbuka ...adalah 25 minit....
so remy tak sempat nak snap full buffet line kat sini......sebab dah lewat sampai, kalau sempat ambik pun after tornado dah menyerang kat spring cafe coffee house tu.....
Antara menu yg remy rasakan menarik cuma sotong kangkung , kambing bakar dan jugak murtabak jer..... yg lain biasa2 jer pada remy...... kekadang bila kita too much kejar quantity dan variety , kita lupa pada rasa..... tak dinafikan menu pilihan byk sangat...deretan buffet line, BBQ item , stall dan jugak pilihan juices....
remy pun tak sempat nak google semua menu yg ada.....tapi nasib baik table remy bersebelahan dgn BBQ item..... so remy try yg berhampiran ler dulu......antara item yg melimpah kat Spring Cafe nie.....ada nasi putih dan nasi special... lauk yg pelbagai pilihan dari udang, ketam,ayam dan sayur sayuran..... stall gulai kawah yg pelbagai pilihan dan juga nasi ayam. ada pilihan salad , pembuka selera , appetizer, bubur serta manisan plus dessert yg pelbagai serta ice cream. itu menu dibahagian dalam spring cafe nie.
manakala menu dibhgian luar pula..... ada sudut gorengan pelbagai kuih melayu yg panas2 dari kuali. manakala BBQ line pulak ada menu roti canai, roti john , murtabak, sate ayam/daging , kambing bakar, BBQ chicken berserta sotong kangkung dan kerang rebus stall....
seterusnya ada stalll utk pelbagai pilihan minuman sejuk dan jugak panas.....stall utk fried noodle dan fresh fruit pun ada..... so byk lah pilihan yg ada sampai tak tahu nak mkn apa2 pun.... rambang bijik mata.....remy ambik mana yg berkenan jer...... yg penting perut penuh diisi....he3
apa apa pun compare to rege.... worth it lah.... rm55++ per person masih reasonable , byk pilihan...... cuma rasa ada yg kureng dan ada yg ok..... tepuk dada tanya selera..... sebab selera kita semua berbeza.....sekali sekala boleh ler..... nak selalu mau kopak dompet.... padahal bulan2 puasa nie kita kena byk berjimat cermat kan.
Terima kasih sekali lagi kat bos yg sudi taja iftar remy kat Nilai Spring nie....... Boss memang Ohsemm......! kalu ada lagi mkn2 pun ok jugak........

32 comments:

Cik Rongoks said...

waaaaaaaaaa..bestnye ! ^^

Azian Elias said...

amboiii..makan luar je awak yeee..

3no gr33ny said...

seronok jadi sahabat Remy..selalu dapat makan2 sedap =)

Embun Melati said...

Alhamdulillah murah betul rezeki Remy..:)

LaLa mhdnor said...

terliur kat eskrim tu je, haha

cikji said...

alamak terliuq tang eskrim la plak

Leeza dayasari [santai leeza] said...

meriah nyer makan. aiyaaaaa

LiNda said...

Alhamdulillah rezeki,tp hrga rm 55 tu kire ok gak la...cume linda xsuke la mkn buffet ni,xsdap mane pun..

Kancil 8349 said...

wah...bestnya..cantik tempat nie...

LidiaSuraya said...

eskremm keladi tu menarik di mataaaa
huwawawawawa best kan kalo boss belanja nie makan pun sedap jer..
haaha

Remy hazza said...

cik rongoks...
free.... mesti le best.....he3

Remy hazza said...

kak yan....
sekali sekala..... bos yg sponsor.... remy ikut jer...

Remy hazza said...

3no gr33ny...
awk pun boleh.... tekak kita yg menyedapkan makanan.... even masak sendiri kat rumah...kalau kita enjoy the food ...sedap ler jadinya.....

Remy hazza said...

embun...
amin......nikmat tuhan ... esok lusa belum tentu lagi.....
bersyukur sangat....

Remy hazza said...

lala.....
he3... ice cream... semua org punya feberet.......

Remy hazza said...

cikji....
sabar tau... nanti berbuka ptg karang suruh cik abg belikan semangkuk......mkn berdua.... sweet nyer !!!

Remy hazza said...

leeza....
meriah belum tentu kepuasan.... buffet nie kekadang ada yg tak mengikut selera kita.... maklumlah masak byk2...

Remy hazza said...

linda...
thru....same mentality with remy..... yg byk cuma variety dan menu...rasa mungkin ada yg tak mengikut selera kita.......kalau yg menarik pun cuma satu atau dua jer.....

Remy hazza said...

kancil.....
dulu tempat nie.... nilai spring golf club jer...... lepas tu diupgrade jadi resort hotel.....
nice view.... menaghadap padang golf

Remy hazza said...

kak lidia....
ala sekali sekala...... kalau bos yg blanja... semangat kita nak bekerja pun best....
mekasih bos...

misz_eyza said...

remyyyy....sedapnya semua menu2 tue tapi yg paling eyza tak tahan tgk ialah aiskrim...perghhh tgh panas terik makan eskrem sedapnya hihi...

Saya Disini said...

wah..meriahnye..nk aiscream tu

Remy hazza said...

eyza....
ice jugak jadi pilihan eyza ye.....
nie mesti semua kempunan nak mkn baskin robin nie..... nak buat camner kan takde rezeki kita dari dato' LCW...

Remy hazza said...

saya disini....
boleh aja..... tapi sempat ker nak simpan sampai berbuka nanti...he3

qasehraihan said...

waaa..nampak menyelerakan..hehe

kita folo awak ye..

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/cantiknya-kurma-puasaku-kali-ini.html

Nazri Razra said...

Abe pun tak mampu nak makan kat hotel. 1 - harga dia mahal, rasa membazir tapi tau lauk nbanyak dan sedap. 2- mana larat ak makan bebanyak. Beli kat Pasar Ramadhan pun tak habis makan tapi cam Remy gak, org belanja.. kita sapu. kann

P/s : ngidam nak makan kek red velvet. saper leh ambil order ?

Remy hazza said...

qaseh....
time perut lapar semua nampak sedapkan...he3
btw remy follow balik...salam ramadhan dari remy.....

Remy hazza said...

abe....
betul tu... nak pi kat hotel nie.... kena poket tebal jer..... takat remy nie.... bazar ramadhan adalah pilihan terbijak...he3....
nie pun boss yg byr...kalau tak.... tak merasa pun.....

Eera Shera said...

peh nk pengsan tgk makanan tu..byknye

Remy hazza said...

Eera....
tu belum tgk perut remy lagi.... awwww.....tak sanggup nak tunjuk......he3

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

ohh mak aaiiii sedapnye laa hai..

Remy hazza said...

AFA... ala Afa mkn2 lagi sedap.....
nie biasa biasa jer.....

 

Template blog ilham dari alif ismail