Friday, July 27, 2012

Buffet Ramadhan RM 10 hinggit !!!!!! mkn ler puas2.....

Salam utk semua....salam jumaat dari remy........
Busy sikit hari nie sebab ptg karang ada majlis berbuka puasa company remy bersama kakitangan , anak yatim , ibu tunggal dan golongan yg berkeperluan....... 
nanti remy update crita pasal majlis tu..... okey..

kali nie remy nak crita sikit pasal buffet ramadhan yg remy dan kenkawan pi hari selasa hari tu......murah giler......
Buffet ramadhan semurah 10 ringgit...bersih tau !!!
tapI makanan, masya-Allah.... cam kat hotel jugak...malah ada yg lebih sedap.......

Buffet ramdhan nie memang femes kat area nilai dan sepang.... terletak di cosmoplex , bandar baru salak tinggi..... satu deretan kedai dgn pejabat pos salak tinggi...dari jauh kalau nampak ada khemah putih di hadapan blog kedai , tu lah kedainya.... nama kedai nie R&B rice and Bistro restaurant.

Banyak menu yg menarik kat sini, pelbagai selera utk kita berbuka puasa..... antaranya ada nasi putih dan pelbagai lauk mauk yg sedap2..... ada sentuhan minang pun ada.... ada laksa , mee, meehoon,kuehtiau goreng , rojak pasembur, bubur 2 pilihan...kuih muih yg pelbagai , roti jala dgn ohsem kari......buahan2 yg fresh dan juga hidangan western seperti nugget, coleslaw dan juga sausage....
ulam ulaman dan juga kerabu pun ada.....tak lupa juga  air minuman sejuk dan juga panas...... ohsem kan..... tak terhabis semua nak rasa...... tapi yg penting rege tetap maintain 10 hinggit !!!!

so kalau sapa2 teringin, boleh ler berbuka puasa kat situ...tapi ingat , makesure tempah meja dulu...takut nanti takde table pulak.....
tak usah risau utk bersolat . kerana satu khemah utk bersolat ada disediakan....... so tunggu apa lagi.....
nie remy kasi phone number tempat tu......
016 6331670...boleh berckp dgn cik herman......
selamat menjamu selera......

P/s:- tip dari remy... dtg awal sikit...boleh pilih dan ambil mana yg berkenan dulu..... takut ada pilihan yg limited.... cam ikan bakar... kalau lambat melepas......he3

27 comments:

LiNda said...

10rgt je remy? murah dan sangat berbaloi...tp jauh le plak nak gi.

zana-norzana said...

tahun lepas pernah cuba kesini tapi tak ada tempat..... thanks for the number.... nanti boleh booking awal-awal...

3no gr33ny said...

wahhh seronoknya..!!

Aien Alien said...

jarang2 dapat jumpa yang rm10 bersih ni...makanan sedap2 macam hotel lagi. tudiaaa..berbaloi-baloi. hehe.

Aishah Jahirah said...

tempat ni ke yg kakak saya dok promot tu,blah2 sepang nun la..thn lepas RM8...thn ni naik jd RM10.ttp berbaloi..hee nama kedai xingat le pulak...ntah2 tmpt yg sama.

baguznet said...

nampak mcm org ni niaga sambil beramal jer... RM10 x tau la cemana nak cover total cost, belum cerita some profit. Teringat kedai makan RM2 kat jeti Kuala Kedah...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

seronok sangat... waaaaa.....

maszull said...

assalamualaikum remy...10 inggit je murah tu kalau dekat nak juga pi sana berbuka tapi jauh la...:)

Remy hazza said...

linda...
yup...rege maintain dari beberapa tahun yg dulu......
tapi makanan semakin hari semakin bertambah.....
everyday full house....

Remy hazza said...

kak zana....
cam biasa... kena booking senang sikit...dh ada meja...kalau full house pun tak risau.....

Remy hazza said...

3no gr33ny...
mesti ler...sebab murah dan pilihan makanan byk sangat...

Remy hazza said...

aien...
memang berbaloi baloi...
sapa nak kasi rm10 hinggit dgn pelbagai pilihan......
pi bazar ramdhan 10 hinggit dpt ciput jer....

Remy hazza said...

aishah...
rasanya inilah kedai tu...so far kat sini jer yg remy tahu..... memang puas hati...minggu depan pun rasanya remy pi lagi.....

Remy hazza said...

baguznet.....
tu ler...kekadang remy fikir gak... sebab bila mkn...kita boleh kira sendiri total cost..mungkin sebab ramai kut...cost boleh dicover....
murah rezki kedai tu...harai2 boleh dikatakan full house....

Remy hazza said...

leeza....
tu le...murah...boleh pi selalu.....

Remy hazza said...

mama...
wassalm.... kalau dekat memang remy nak ajak mama...he3
sekeluarga pun belum tentu habis seratus..... puas makan....

ridhwan asri said...

best sgt makan kt cni...byk choice..murah plak 2..

Remy hazza said...

next week kita pi lagi wan.......

hairy said...

rm 10 ja?wahhh sgt murah..klo sini mmg xkn jmp lah rm10..haha

Remy hazza said...

hairy...
betul....murah sesangat......
terlebih bebaloi dgn makanan yg kita ambil......

misz_eyza said...

nyesal nyesal nyesal...naper pi bukak blog remy pg2 hehe...

mak aii rega mruah tp pilihan banyak...memang terbaek la kedai tue.

Remy hazza said...

eyza....
betul tu..terbaek....
susah nak dpt restaurant yg murah camnie....
sebab tu lah dah beberapa tahun kedai nie maintain jer.....
tetap kena serbu.....

Saya Disini said...

sedpnye menu

Remy hazza said...

sedap dan murah......
moga2 bertambah rezeki tauke kedai tu......

blog-tips-kurus said...

da nak end Ramadan. hrp2 next year ade lagi..

Remy hazza said...

blog tip kurus....
rasanya ada lagi tahun2 mendatang.... dah beberapa tahun remy berbuka kat restaurant nie......
pilihan yg bijak.... sebab berbaloi baloi......

||aLeaSaRa|| said...

kedai nilah port kak lea n ofcemate selalu makan lunch masa bulan2 biasa,remy.memang suka kedai ni..banyak pilihan masa ramadan.semalam lalu nak gi bazar pun peuh dah orang kat dalam ^^

 

Template blog ilham dari alif ismail