Monday, October 15, 2012

Aqib 1st year..... happy Birthday....

Salam utk semua...... salam sejahtera..... sorry sebab baru hari nie remy dapat BW...smlm kuar dari tghari sampai kul 12 malam.....busy2...... busy jenjalan jer..... he3
mekasih kerana singgah disini......
sebenarnya entry nie patutnya kuar semalam.....tapi tak sempat remy nak buat......so remy kuarkan hari nie.... curi masa kejab...... just to share yg minggu lepas remy pi rumah salah seorg jiran dan juga x kawan sekerja remy.... sekarang pun...cuma remy dah tukar department.... alhamdulillah... masih lagi ingat kat remy nie......
Kak siti adakan majlis hari jadi utk anak bongsu nya......Aqib... anak ketiga ..... umur aqib satu tahun...... so sebab dah jiran dan juga kenal lama pada kak siti dan juga suaminya.....malah anak2 dia pun kenal remy...... so tak baik hampakan permintaan nya utk hadir kan....lagi pun makan free....he3 sedap pulak tu.....
Antara menu yg menarik adalah nasi ayam , mihun goreng ,pulut kuning bersama kari telur , kek kukus , kueh lapis . karipap dan juga makanan ringan yg lain..... paling best karipap sardin dia sedap sangat...tak terasa yg remy dah belasah 4 ketul.... ops!!..tapi sorry remy tak sempat nak snap pic... malu dgn org lain..... sempat ambil sikit2 jer..... gambar potong kek dipotong pun tak sempat......remy dtg lewat sikit......he3...jadi kita tgk gambar aqib aje la......
utk aqib..... walaupun tak faham sepatah kata pun... uncle remy tetap nak ucapkan selamat hari jadi to you...Aqib turn 1 year....!... utk aqib , uncle remy hadiahkan 2 soft toy KLM aircraft model utk nya....sesuai sangat sebab lembut dan tak membahayakan......nasib baik ada dlm simpanan remy......
boleh kasi kat Aqib.....
happy besday aqib !!!! tak mau nakal2......
P/s...susah benar nak ambil pic aqib nie..... tak boleh dok diam....... he3

31 comments:

Anisa Anuar said...

hadiah kapal terbang tu comel...boleh mintak pinjam?? =)

Remy hazza said...

anisa...
dah kasi kat Aqib...... remy ada dua jer... dapat waktu promotion media KLM airlines hari tu......

Cikgu Ma said...

happy bsday aqib..comelnya hadiah dia... ^_^

Ayie Abas said...

tepat sekali hadiah yg remy kasi tu...^__^

misz_eyza said...

happy birthday aqib.. comeynyer dia.

boni kacak said...

ala tomey2.. happy birthday..semoga membesar dan menjadi bakal pemimpin negara yang berwibawa satu hari nanti..amin..

dya bunga said...

happy birthday si comel..:)

Aishah Jahirah said...

comelnya dia....budak2 mmg xblh dok diam kan..hehee

~Beb~ said...

aduh comey nye adiah aqib..

hazwan hairy said...

nak kapal terbang tuh! comel..haha..hepy birthday babyboy ^^

luqman zakaria said...

comel lorh...kapal terbang kecik tuh!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

akceli sampai laa ni patik x tau yg mane laa remmy ni..

Remy hazza said...

anisa...
kena mintak kat aqib ler.... dua 2 dah ksi kat dia,..... yg satu tu handfhone holfer... tu yg sebabnya berlubang...

Remy hazza said...

cikgu ma....
remy tak tahu nak kasi apa...sebab setahun kan... bahaya beli bear atau benda tajam...nasib baik ada soft toy nie.... lembut.....

Remy hazza said...

ayie...
betul tu... budak setahun bahaya sikit.... karang mau ditelannya..... soft toy tu cam getah span.... gigit ler puas2...he3

Remy hazza said...

eyza...
comel kan.... geram tgk mata dia... pastu active tak hingat.... susah betul nak ambik gambar.....

Remy hazza said...

bro boni....
insyaAllah.... mudah mudahan...berkat doa uncle boni.....

Remy hazza said...

dya bunga...
mekasih...uncle aqib tlg jawabkan...he3

Remy hazza said...

aishah...betul tu.... susah nya nak snap betul2 pic dia..... tu yg blur semacam.... nak diam susah....

Remy hazza said...

fm...
soft toy aje.... dah lama remy simpan..... kan elok kasi sama dia...leh buat main.....

Remy hazza said...

hairy.....
nak jugak ker.... nanti remy kasi kut2 ada lebih...he3...tak pun bertuah dlm GA terbaru remy..... isk!!!! camner leh bocor nie....

Remy hazza said...

luqman....
he3...remy pun syg nak kasi sebenarnya..... sebab sweet cute...pastu susah nak dapat pulak tu... special custom made utk klm flight utk media presentation haritu.... atas pesawat baru jumpa....utk kanak2 ler...

Remy hazza said...

afa....
remy yg kat tepi2 tu lah..... he3.... yg chubby2 tu.....

Leeza dayasari [santai leeza] said...

isyhhh suka tgk kapal terbang tu. mcm best jer dijadikan koleksi.

Remy hazza said...

leeza...
he3... mana tahu...ada rezeki kapal terbang nanti....kut2 memang GA remy...... insyaAllah.....doa doakan lah ya.....

LiNda said...

aqib yg comel..dpt adiah pun comel dr uncle remy. hihi..sedapnye makan pulut kuning dgn kari telur :)

Remy hazza said...

linda....
betul3..... kari telur dah lama tak remy rasa...kena pulak ngan pulut kuning.......pergh!!!!

ayut said...

nk jugak KLM craft model tu.....cantikkkkk..hihi..slmt hari lahir Aqib..

maszull said...

assalamualaikum remy....selamat hari lahir aqib....best nyer hadiah dr uncle remy tu cantik...:)

Remy hazza said...

ayut....
memang comel aircraft tu... getah... dan soft..boleh gigit2...he3

Remy hazza said...

mama...
wassalam...
kapal tu dah lama dlm simpanan... kiranya sesuai sangat utk aqib nie.....

 

Template blog ilham dari alif ismail